Houtklover aanbieding

Wie heeft er een goede houtklover in de aanbieding? Om die vraag te kunnen beantwoorden, moeten we eerst het antwoord op twee andere vragen weten. Waaraan herken je een goede houtklover? En wat is de richtprijs van een houtklover? We zijn speciaal voor jou gaan onderzoeken waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een houtklover.

Je mogelijkheden bij het kiezen van een houtklover

Wanneer je hout wilt kloven heb je verschillende gereedschappen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen hakbijlen, handbijlen, kloofbijlen, kloofhamers en de Smart Splitter. Hieronder een korte uitleg over de verschillende gereedschappen.

  • Hakbijlen. Deze grote, scherpe bijlen zijn speciaal bedoeld voor het kappen of omhakken van bomen. Omdat je een grote zwaai moet kunnen maken om de bijl met voldoende kracht in de stam te laten slaan weegt de kop ongeveer tussen de 1 en 2 kg. Dat is niet zoveel en daardoor is de hakbijl minder geschikt om mee te kloven.
  • Handbijlen. Korte handbijlen neem je makkelijk mee en dat maakt ze geschikt voor outdoor activiteiten zoals kamperen. Vanwege de korte steel, vaak maximaal 40 centimeter, moet de kop vlijmscherp zijn om goed te kunnen klieven.
  • Kloofbijlen. Een kloofbijl is groot en heeft een smal blad op een zware kop. Die zware kop en het smalle blad helpt om eenvoudig hout te klieven met slecht één keer slaan.
  • Kloofhamers. Een kloofhamer lijkt wat vorm betreft op een kloofbijl maar heeft een dikkere achterkant. Daarom kun je een kloofhamer gebruiken voor het klieven van grove stukken hout. Door de hamer in het hout te drijven, kun je vervolgens met een hamer, de kloofhamer verder het hout in slaan.
  • Smart Splitter. Dit apparaat is ontwikkeld zodat je met zo min mogelijk moeite, zo snel mogelijk hout kunt klieven. Het verzwaarde blad valt dankzij de zwaartekracht langs een geleider op het blok en klieft het moeiteloos door.

Wat is een goede prijs voor een houtklover?

Nu je wat meer weet over de verschillende soorten kun je op zoek naar de beste aanbieding voor de houtklover die bij je project past. Bijlen zijn de vinden voor vrijwel iedere prijs. Van een paar tientjes tot honderden euro’s, afhankelijk van de bijl die je kiest. In de regel geldt, hoe groter de bijl, des te hoger de prijs. Een kloofhamer is vaak iets duurder dan een kloofbijl omdat er meer metaal nodig is voor het maken van een kloofhamer. Bekijk de aanbieding in de webshop en bestel de houtklover die bij je past.

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 6082 reviews.