Jute

Bekijk hier ons complete assortiment met jute producten. Wij zijn al sinds 1941 leverancier van jute materialen. Het aanbod is flink uitgebreid. Maak hier jouw keuze.

Wat is jute?

Jute is van oorsprong een vezel afkomstig van een plant genaamd corchorus. Deze planten groeien in warme vochtige gebieden in India en China. Na het oogsten worden de basten geweekt, bewerkt en gedroogd. Een sterke dunne vezel blijft over en wordt jute genoemd. Vervolgens kan er door meerdere vezels strak in elkaar te weven een jute oppervlakte gemaakt worden. Dit vormt dan weer de basis voor bijvoorbeeld een jute zak.

Is jute duurzaam?

Jute is in vergelijking met katoen een stuk duurzamer. Onder duurzaamheid verstaan we in dit geval vier dingen: de hoogte van de milieu-impact, of het bestaat uit natuurlijke grondstoffen, of het hergebruikt kan worden en hoe lang het materiaal mee gaat. De milieu-impact is met 321 mPt/kg meer dan de helft lager dan die van katoengaren. Voor onbewerkte en ongekleurde jute geldt dat het volledig afkomstig is van een natuurlijke grondstof. Dit geldt ook voor katoen. De herbruikbaarheid potentie van jute is hoog aangezien het een sterk materiaal is dat niet snel breekt. De gemeente stelt de regels voor het inzamelen van afval en jute dient officieel gescheiden te worden samen met ander textiel. Jute gooi je dus weg in de textielbak. Als je het onder de grond zou leggen als erosiestopper zou het na jaren vanzelf vergaan.

Is jute waterdicht?

Nee, jute is niet waterdicht. Vocht zal tussen het weefsel door lopen. Toch gek dat jute zakken of vaderlandertjes dan gebruikt worden als zandzak tegen overstromingen. Dat komt dan weer omdat het zand in de zandzak zich volzuigt met water en op deze manier de massa zich uitzet tot stevige waterkering. Je kunt jute wel net zoals textiel waterdicht maken met een speciale textielwax.

Zware of lichte kwaliteit?

Klaar om Jute te kopen?

Bij ons zijn de categorieën onderverdeeld in jute op rol, jute zakkenjute vilt en jute touw.

Bekijk hier ons assortiment jute

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 2299 reviews.