Jute zakken

Jute zakken zijn stevige zakken die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Vendrig Packaging is ruim 75 jaar geleden opgestart als groothandel in jute zakken en dekkleden. Naast dat jute een sterk materiaal is, is het tevens luchtdoorlatend.

De jute zakken worden nog toegepast voor het verpakken van aardappelen en rijst en bij het zaklopen. Naast onbedrukte jute zakken kun je ook jute zakken voor Sinterklaas in diverse afmetingen bij ons kopen. Deze jute zakken voor Sinterklaas zijn voorzien van een opdruk met Sinterklaas of Piet en hebben een handig sluitkoord. Voor het beschermen van bomen en planten kun je bij ons jute op rol bestellen.

Wil je jute zakken laten bedrukken of andere afmetingen jute kopen? Neem dan contact op via onze klantenservice.

Materiaal jute zakken

Jute is 100% biologisch afbreek en recyclebaar, waardoor het milieuvriendelijk in gebruik is. Het is een natuurlijke vezel met een zijdeachtige en gouden glans. Het is één van de meest goedkope plantaardige vezels. Jute is verkregen uit de bast van jute planten en valt binnen de categorie bastvezels.

Jute is de tweede belangrijkste plantaardige vezel na katoen. Het heeft een hoge treksterkte en lage rekbaarheid, waardoor jute zakken zeer sterk en stevig zijn. Jute wordt veelal gebruikt voor textiel, in de landbouw en als verpakking, waaronder dus jute zakken. 

Toepassing jute

Jute wordt gebruikt voor vele toepassingen. Zo wordt van jute bijvoorbeeld matten gemaakt om erosie op de grond tegen te gaan. De vezels in het jute is hierbij van belang. Deze zijn namelijk biologisch afbreekbaar. Daarnaast wordt katoen vaak verpakt in doeken van jute. Ook worden er van de vezels van jute ook tapijten, bekleding voor meubels en gordijnen gemaakt. De vezels van jute worden ook vaak gebruikt voor het versterken van andere materialen, zoals touw, en bij het maken van papier. De meest gebruikte toepassing van jute zijn de jute zakken en de jute op rol. De jute zakken worden veelal gebruikt voor het verpakken van aardappelen, rijst en cadeautjes tijdens Sinterklaas. 

Jute op rol

Het jute op rol wordt voor veel verschillende toepassingen gebruikt. Het weefsel van jute is zeer sterk en heeft een natuurlijke uitstraling. De rollen jute worden veel toegepast voor decoratieve doeleinden en als camouflagemateriaal.

Jute zakken voor Sinterklaas

In het kader van Sinterklaas hebben wij ook bedrukte jute zakken voor Sinterklaas in de verkoop. De jute zakken zijn in diverse afmetingen leverbaar. Ze worden uiteraard gebruikt voor het verpakken van cadeaus, maar worden ook veel als decoratiemateriaal gebruikt door winkels, scholen en bedrijven. Vendrig Packaging is al jaren hofleverancier van Sinterklaas.

Jute zakken voor planten

Jute zakken worden ook gebruikt voor planten. De jute zakken zijn geschikt als winterbescherming bij koud weer. Het is daarom ideaal te gebruiken om tuinplanten te beschermen tegen vorst, wind, sneeuw of tegen intense zonnestraling. Het is een goed alternatief voor plastic zakken, aangezien jute zakken biologisch afbreekbaar zijn en daarmee een bijdrage aan het milieu leveren.

Voordelen van jute zakken

Jute zakken hebben veel voordelen. Hierbij de voordelen op de rij:

  • De zakken zijn leverbaar met of zonder sluitkoord
  • De zakken zijn erg stevig in gebruik, omdat het jute een hoge treksterkte en lage rekbaarheid heeft
  • De zakken zijn goedkoop, omdat het is gemaakt uit één van de meest goedkope plantaardige vezels
  • De zakken zijn luchtdoorlatend

Vragen over jute zakken?

Heb je nog vragen over jute zakken of zoek je hulp bij het maken van jouw keuze? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 751 reviews.