Beschermingsmateriaal

Goederen en producten bescherm je met het juiste beschermingsmateriaal. Voorkom schade bij verzendingen, transport en verhuizingen. Bekijk hieronder ons assortiment met diverse soorten bescherming van verschillende materialen, in verschillende uitvoeringen, afmetingen en kleuren.

Beschermingsmateriaal voor alle producten

Het beschermen van producten is een van de belangrijkste dingen binnen de verpakkingsindustrie. Producten moeten onbeschadigd op de plaats van bestemming aankomen in een stevige verpakking. Een goed verpakt product voorkomt niet alleen schade, maar wekt ook vertrouwen bij je klanten. Het beschermingsmateriaal heeft de functie van bescherming van producten en zijn tegelijkertijd het visitekaartje van jouw product en bedrijf. De verpakking is immers het eerste waar het oog van de klant op valt. Een eerste indruk kun je maar één keer achterlaten. Goede bescherming is daarom vaak een slimme investering. Een juiste productkeuze voor de bescherming van jouw producten is van essentieel belang. Wij bieden verschillende soorten beschermingsmaterialen aan. Voorbeelden van beschermingsmateriaal zijn noppenfolie, schuimfolie, schuimprofielen, hoekprofielen, golfkarton en buisnet. 

Materialen om producten mee in te pakken

Een product dat volledig ontsloten is door beschermingsmateriaal, maakt minder kans om schade op te lopen tijdens transport of verzending. Welk materiaal het meest effectief is hangt af van een aantal variabelen. Hieronder vallen onder andere de behoefte aan beschermingswaarde, de grootte en vorm van het object. Kies uit plastic, papier, karton, schuim of net. Uitgebreide informatie over de beschermingsmaterialen om producten mee in te pakken vind je op de volgende categoriepagina's. Bekijk noppenfolie, schuimfolie, noppenfolie met schuim, papier op rolkarton op rol en buisnet.

Afdekken en beschermen

Het afdekken van producten is in sommige situaties een slimme manier om een lading extra bescherming te bieden. Dit kan complementair werken aan het inpakken van producten. Je kunt dit het beste zien als het werken met verschillende lagen. Op productniveau pak je in, op transportniveau dek je af. Neem bijvoorbeeld verhuisdekens die je tussen objecten legt tijdens transport. De dekens zijn zacht en vangen de grootste stoten en schokken op. Ook werkt het afdekken om te beschermen goed bij het klussen en verbouwen. Met beschermfolie kun je alles afdekken tegen schade, verf, stof en vuil zonder dat je de spullen hoeft te verplaatsen. Om te voorkomen dat de vloer beschadigd gebruik je vloerbescherming. Dit kan plastic zoals bouwfolie, maar ook sterk stucloper karton zijn.

Beschermingsmateriaal voor randen en hoeken

Zorg dat randen en hoeken geen kans krijgen om af te breken. Dit deel van objecten zijn het meest kwetsbaar. Vaak is de hoek het eerste contactpunt dat tegen de muur stoot tijdens het sjouwen en een dat zal blijvende schade vertonen. De consequentie hiervan is dat een klant het object niet meer accepteert. Beschermingsmaterialen die dit risico afvangen zijn schuimprofielen en hoek- en randbescherming. Ze passen om de hoeken en randen van het te vervoeren object. Er zijn verschillende vaste maten verkrijgbaar, maar ook verstelbare maathoekjes. Ook is er keuze uit soorten materiaal: stevig karton, kunststof en schuim. De verschillen zitten in de beschermingswaarde, uitstraling en duurzaamheid. Uitgebreide informatie hierover vind je op de hoek- en randbescherming pagina.

Gebruik verschillende beschermingsmaterialen tegelijkertijd

Beschermingsmaterialen werken in sommige situaties heel goed samen. Een goed voorbeeld waarbij zowel spullen worden ingepakt, als afgedekt en randbescherming wordt toegepast is bij een verhuizing. Het schadevrij van A naar B brengen van andermans spullen is dagelijks werk voor verhuisbedrijven. Neem als voorbeeldproduct de televisie. Het inpakken hiervan met schuimfolie voorkomt krassen op het scherm. Voor het afdekken en klem zetten van de televisie tussen andere meubels in de verhuiswagen gebruik je een dubbelgevouwen verhuisdeken. Zo blijft er geen ruimte over voor het beeldscherm om te schuiven of te stoten. Om te zorgen dat de hoeken geen schade ontvangen gebruik je verstelbare piepschuim hoeken. Dit vormt een dikke bufferlaag. De televisie is beschermd en het geheel kan tegen een stootje.

Materiaal eenvoudig afrollen

Maak het afrollen makkelijker en veiliger door gebruik te maken van slimme hulpmiddelen. Grote rollen materiaal zoals noppenfolie op rol en papier op rol zijn zwaar. De buitenkant vastpakken en om de rol heen lopen om het benodigde gedeelte af te rollen kost onnodig veel energie. Bovendien wordt het materiaal vuil als het op de grond moet staan. Daarom zijn speciale afrollers voor beschermingsmaterialen ontwikkeld. Hier plaats je de complete rol op om soepel het benodigde stuk af te rollen. Sommige afrollers hebben een ingebouwd mes wat een fantastisch strak resultaat geeft. Voorkom materiaalverspilling en kies voor meer gemak.

Heb je nog vragen over welk type materiaal bij jouw toepassing past? Neem dan contact op met ons deskundige team voor persoonlijke advies.

Bekijk ons assortiment beschermingsmateriaal

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14207 reviews.