Noppenfolie

Bent u op zoek naar noppenfolie? Dan bent u bij Vendrig Packaging aan het juiste adres. Noppenfolie wordt gebruikt voor het beschermen van kwetsbare producten. Noppenfolie is flexibel en kent een hoge beschermingswaarde. Dit maakt noppenfolie tot een van de meest gebruikte verpakkingsmaterialen. Noppenfolie is per rol te bestellen in verschillende kwaliteiten en afmetingen tegen de scherpste prijzen van Nederland en België. Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Bekijk als

Wat is noppenfolie?

Noppenfolie is één van de meest gebruikte verpakkings- en beschermingsmaterialen. Noppenfolie is een doorzichtige folie welke is voorzien van allemaal kamertjes gevuld met lucht.. De folie is erg flexibel en kent een hoge beschermings- en isolatiewaarde. Hierdoor kan noppenfolie voor verschillende toepassingen gebruikt worden.

Noppenfolie kent verschillende termen en benamingen. De Engelse bemaming, ‘bubble wrap’, is eigendom van Sealed Air Corporation. De term wordt echter in het dagelijks leven regelmatig gebruikt voor gelijksoortige materialen. Door de luchtbubbeltjes die in het plastic zitten, wordt noppenfolie in het Nederlands ook vaak bubbeltjesplastic, bubbelfolie op rol of bubbelplastiek genoemd. Door de beschermende functie van de “kussentjes van lucht” in de folie wordt noppenfolie in de volksmond ook vaak luchtkussenfolie genoemd.

Noppenfolie is een veel gebruikt product in verschillende branches. Zo wordt het in de meubelbranche gebruikt voor het beschermen van meubels. Daarnaast kan het ook gebruikt worden in de metaal- en kunststofindustrie, de houtbewerkingsindustrie en bij verhuizingen.

Ontstaan van noppenfolie

Noppenfolie is niet meer weg te denken in de verpakkingsbranche. Gek genoeg is noppenfolie niet ontworpen als beschermingsmateriaal, maar als behang. In 1957 ontwikkelden A. Fielding en M. Chavannes een behang van plastic welke gemakkelijk schoon te maken was. Omdat deze uitvinding geen succes werd kwamen ze op het idee om het te gebruiken als verpakkingsmateriaal. En de noppenfolie was geboren!

Materiaal

Het productieproces van noppenfolie is niet erg lastig. Er wordt een dunne laag LDPE op een plaat met gaten gelegd. Vervolgens wordt de laag verwarmd en wordt er lucht in geblazen. Zo ontstaan er kleine kuilen in de LDPE. De noppenfolie ontstaat wanneer er een tweede laag LDPE overheen gesealed wordt.

Noppenfolie is dus opgebouwd uit twee lagen LDPE; dit is een thermoplast gemaakt van olie. LDPE is behoorlijk zacht en taai. Het is waterafstotend, heeft een goede isolatotiewaarde (warmte, elektriciteit) en heeft een goede slagvastheid. De noppen van de verpakkingsnoppenfolie hebben een diameter van ongeveer 1 cm.

Noppenfolie als beschermingsmateriaal

De meest voorkomende toepassing van noppenfolie is het beschermen van kwetsbare goederen. De luchtbolletjes in de folie dienen als schokdemper die breekbare voorwerpen kunnen beschermen tegen schokken, krassen en andere beschadigingen. De talloze luchtbolletjes dienen als het ware als airbag die de trillingen en schokken opvangen. Ook beschermt noppenfolie de producten tegen vocht en stof.

Noppenfolie is geschikt voor het beschermen en verpakken van veel verschillende producten. Denk bijvoorbeeld aan glas, servies, keramiek, fotolijsten, spiegels, schilderijen en andere kwetsbare goederen. Daarnaast is het ook goed te gebruiken voor het beschermen van onregelmatig gevormde producten.

Noppenfolie als isolatiemateriaal

Een andere veelvoorkomende toepassing van noppenfolie is het isoleren van bijvoorbeeld tuinhuisjes, schuren, garages en tuinkassen. De luchtnoppen in de folie zorgen ervoor dat er lucht wordt ingesloten. Hierdoor kan de lucht niet circuleren, waardoor het uitermate geschikt is als isolatiemateriaal.

Daarnaast kan de noppenfolie ook gebruikt worden voor het vorstvrij bewaren van verschillende planten en bomen, zoals kuipplanten, maar ook palmbomen en olijfbomen.

Noppenfolie als opvulmateriaal

Naast het beschermen en isoleren kan noppenfolie ook uitkomst bieden als opvulmateriaal. De noppenfolie wordt dan gebruikt om lege ruimtes in pakketten en dozen op te vullen. Dit zorgt ervoor dat de producten op hun plek blijven.

Antistatische noppenfolie

Naast gewone noppenfolie is er ook antistatische noppenfolie. Deze noppenfolie is vaak roze/transparant van kleur en is antistatisch behandeld, waardoor het de lading binnen enkele seconden afgeeft aan de omgevingslucht. De antistatische werking wordt veroorzaakt door speciale grondstoffen die aan de noppenfolie worden toegevoegd.  De kleur roze wordt er nog eens extra aan toegevoegd om aan te tonen dat het speciale (antistatische) folie is.
De folie is uitermate geschikt voor het verpakken van goederen met een elektronische lading, zoals computers, tablets, laptops en televisies.

Welke variant is voor mij geschikt?

Noppenfolie bestellen kan in verschillende formaten en kwaliteiten. De kwaliteiten van de noppenfolie worden bepaald door de dikte van het plastic waarvan de rollen geproduceerd zijn. Naarmate er een dikkere folie wordt gebruikt wordt het moeilijker om de luchtkussentjes kapot te krijgen. Wij hebben de diktes opgedeeld in 3 groepen, namelijke de noppenfolie licht, standaard en zwaar. Deze varianten zijn leverbaar in verschillende afmetingen. De breedtes kunnen varieren van 50 cm tot en met 200 cm. De lengte van de rollen is over het algemeen 100 meter.

De lichtere noppenfolie heeft een dikte van 60 my en wordt gebruikt voor het verpakken van lichtere en minder kwetsbare producten of wanneer het product na het verpakken ook nog in een doos wordt gedaan. Speciaal voor de particulier en de kleinere verbruiker hebben wij de lichte kwaliteit luchtkussenfolie ook in een consumentenverpakking van 25 meter.

De standaard noppenfolie is bij ons de hardloper onder de noppenfolies. Deze verpakkingsfolie is een 2-laagse folie met een gezamenlijke dikte van 75 my. Deze kwaliteit wordt onder andere gebruikt in de meubelindustrie, bij verhuizen en voor het verpakken van diverse soorten armaturen.

De zware kwaliteit noppenfolie is opgebouwd uit 2 lagen folie met een gezamenlijke dikte van 150 my. Deze kwaliteit wordt onder andere gebruikt voor het verpakken van kunstwerken, schilderijen, zware meubelstukken en in de metaalindustrie.

Belangrijke gegevens van onze noppenfolie

  • De noppenfolie is vrij van CFK’s en HCFK’s welke schadelijk zijn voor de ozonlaag.
  • Onze noppenfolie is volledig te recyclen en kan opnieuw worden verwerkt tot gelijkwaardig basismateriaal voor een identiek product
  • De gebruikstemperatuur van onze noppenfolie ligt tussen de -40°C en + 70°C
  • Bij verbranding van de noppenfolie wordt een hoge calorische waarde geproduceerd zonder dat er schadelijke stoffen worden uitgestoten. Bij verbranding komen kooldioxide en waterdampen vrij.
  • De noppenfolie heeft geen in vloed op de kwaliteit van het grondwater en is biologisch afbreekbaar bij blootstelling aan zonlicht.
  • De noppenfolie is conform met de Europese richtlijnen 2002/95/EC,2002/96/EC en 003/11/EC en bevat dan ook geen lood, cadmium, kwik, zesledig chroom of polybromeerde diphenyls (PBD) en diphenylethers (PBDE), of enig ander product uit de lijsten van deze richtlijnen.
  • De noppenfolie voldoet tevens aan de eisen van het Europees decreet n°. 98-638 en aan de Europese richtlijn 94/64/EC betreffende verpakking en verpakkingsafval en dit in zoverre als de specifieke eisen van de klant dit toelaten.

Voordelen

Noppenfolie kent een aantal voordelen:

1) Noppenfolie is erg licht in gewicht. Dit zorgt ervoor dat het te beschermen of te verpakken product ook niet veel zwaarder wordt. Hierdoor bespaart u verzendkosten.

2) Door de flexibiliteit van de folie kan het de te beschermen producten volledig omsluiten. Zelfs onregelmatig gevormde producten worden perfect beschermd.

3) Plakband of tape plakt uitermate goed op noppenfolie. Zo kunnen de producten volledig luchtdicht verpakt worden, zodat het altijd schoon en heel aankomt.

4) Er zijn verschillende afmetingen en kwaliteiten leverbaar. Zo biedt noppenfolie voor nagenoeg elke toepassing een uitkomst.

Andere producten van noppenfolie

Noppenfolie gelamineerd met schuimfolie

Naast de noppenfolie hebben wij ook diverse afmetingen en kwaliteiten noppenfolie gelamineerd met schuimfolie uit voorraad leverbaar. Dankzij de combinatie van de noppenfolie en het schuimfolie is het product ideaal ter bescherming van net gelakte, gespoten of geverfde producten.
Bij het gebruik van het noppenfolie gelamineerd met schuimfolie, wordt de schuimfoliezijde tegen het gelakte/product geplaatst en komt de noppenfoliezijde aan de buitenkant te zitten.
De noppenzijde zorgt voor de absorptie van schokken en de schuimfoliezijde beschermt het product tegen krassen en voorkomt dat er afdrukken van de noppen zichtbaar worden op pas gelakte of geverfde elementen.

Hoezen, vellen en zakken van noppenfolie

Het is ook mogelijk om hoezen, vellen en zakken van noppenfolie te produceren. Wanneer u veel producten met dezelfde afmeting moet inpakken of verpakken kan dit u veel tijd besparen bij het verpakken van de producten. Ook zal er over het algemeen minder folie worden verbruikt .

Noppenfoliehoezen worden o.a. toegepast bij stoelen, schilderijen, laptops, displays en beeldschermen.
De noppenfolievellen kunnen als inpakvellen worden gebruikt, maar vindt u bijvoorbeeld ook terug als bodembeschermer in een bakje aardbeien.
Noppenfoliezakjes worden onder andere gebruikt voor de verzending van CD´s en DVD´s.

Voor de productie van hoezen, zakjes en vellen van noppenfolie zijn minimum afnames nodig. U dient hierbij ook met wat langere levertijden rekening te houden. Onze verkoopafdeling informeert u graag over de mogelijkheden.

Alternatieven

Voor het beschermen van producten zijn een aantal alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan golfkarton en schuimfolie. Deze materialen hebben allen een beschermende werking en zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Zo kunt u de meest kwetsbare goederen, zoals schilderijen en glas, beschermen met de dikste folies en de minder kwetsbare goederen met dunnere folie. Golfkarton is net zoals noppenfolie erg flexibel en kan gemakkelijk rond goederen heen gewikkeld worden. Het nadeel van golfkarton ten opzichte van noppenfolie is dat het gevoeliger is voor vocht en sneller kan scheuren.

Levering

Noppenfolie is per rol leverbaar in verschillende kwaliteiten en afmetingen. Vanaf 75 euro worden de rollen, zowel binnen Nederlands als België, gratis verzonden. Noppenfolie hebben wij ruimschoots op voorraad. Wanneer u voor 16:00 uur besteld, worden de rollen dezelfde dag nog verzonden. Het is ook mogelijk om uw bestelling af te halen in Woerden.

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 424 reviews.