Meubels monteren/demonteren

Je ontkomt er niet aan. Bij een verhuizing moet je bijna altijd grote meubels demonteren zodat je ze veilig en zonder schade kunt vervoeren naar je nieuwe huis. Kasten, bedden en tafels zijn robuuste meubels die zijn gemaakt om ergens neer te zetten en ze daar te laten staan. Wanneer je deze toch moet demonteren omdat je gaat verhuizen zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten om in acht te nemen zodat jouw spullen veilig aankomen op hun nieuwe bestemming.

Gebruik het onderstaande menu om makkelijk naar het deel te navigeren waar je meer over wilt weten.


Bekijk alle verhuismaterialen

Twee redenen om meubels te demonteren bij een verhuizing

In essentie moet je meubels demonteren om twee redenen:

  • Het meubel is in zijn geheel te groot om uit de woning te krijgen. Let daarbij niet alleen op de afmetingen van het oude huis maar ook van de nieuwe woning. Misschien krijg je een kast je oude huis wel uit maar wanneer je je nieuwe woning niet in kunt moet het meubel alsnog gedemonteerd worden.
  • Meubels zijn kwetsbaar en de kans op schade is groot wanneer je de meubels in hun geheel vervoert. Denk daarbij aan houten meubels met een gevoelige laklaag of met ornamenten die achter deurposten of de deurstijl van de verhuiswagen kunnen blijven hangen.

De bottlenecks tijdens je verhuizing

Om te bepalen of je meubels uit elkaar moet halen of niet, is het belangrijk dat je in kaart brengt wat de bottlenecks zijn waar het transport op vast kan lopen. De meest voorkomende knelpunten zijn:

  • Trappenhuizen en deurposten zijn verreweg de meest voorkomende knelpunten
  • De laadbak van de verhuiswagen
  • De gang bij de voordeur. Zorg dat deze helemaal leeg is voordat je met grote spullen gaat slepen
  • Brandgangen en poortjes. Niet iedere woning is vanaf de straat te bereiken. Kleine gangetjes en steegjes zijn grote knelpunten die mensen nog wel eens over het hoofd zien.

Niet alle meubels kun je goed in- en uit elkaar halen!

Meubels demonteren is niet zo moeilijk. Vrijwel alle meubels kun je ook zonder specialistische kennis uit elkaar halen. Daarna monteren is een stuk moeilijker! Veel mensen hebben in het verleden wel eens de fout gemaakt door een goedkope IKEA-kast uit elkaar te halen, die ze vervolgens met geen mogelijkheid meer in elkaar kregen.

Pas altijd op voor beschadigingen bij het demonteren van wandsystemen. Verkeerd demonteren kan niet alleen het meubel maar ook de muur beschadigen.

Vergeet bovendien niet om de losse delen van je meubels te labelen of merken zodat je ze makkelijk weer terug kunt vinden in je nieuwe woning.

Zelf demonteren of laten doen?

Heb je zelf geen zin of geen tijd om meubels te demonteren? Dan kun je het altijd uitbesteden aan een professional. In de meeste gevallen gaat het om een verhuisbedrijf dat extra diensten aanbiedt. Je kunt er niet alleen terecht voor demontage en montage van meubels maar ook een inpak- en opslagservice behoren tot de mogelijkheden.

 


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13913 reviews.