Opslag inboedel

Veel mensen die gaan verhuizen maken gebruik van de gelegenheid om meteen een aantal verbouwingen door te voeren. Ook kan het gebeuren dat je je oude woning al uit moet terwijl je nieuwe huis nog niet helemaal klaar is. In beide gevallen is het aan te raden om je inboedel in de opslag te zetten. Zo heb je de handen vrij om de belangrijkste zaken eerst te regelen.

Daarom deze pagina vol handige tips en weetjes voor het opslaan van je spullen en hoe je de inboedel beschermt terwijl ze zijn opgeslagen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Soorten opslag

Je hebt de keuze uit verschillende soorten opslag. Ieder met zijn eigen voor- en nadelen. We benoemen ze hieronder.

Een loods of schuur bij de boer

Je kunt je inboedel opslaan op het land van een particulier. Vaak hebben boeren nog een schuur of loods staan die ze niet gebruiken daarom verhuren. Het is een goedkope oplossing en zeker aan te raden voor spullen die je alleen een gedeelte van het jaar gebruikt. Denk aan tuinmeubels, de kerstversiering of je snowboard.

Omdat het hier niet om een professioneel bedrijf gaat is het wel aan te raden om goede afspraken te maken en deze vast te laten leggen. Denk aan de prijs, de duur van de huurovereenkomst en zorg voor een goede aansprakelijkheidsverzekering.

Garagebox

Een garagebox kun je kopen of huren, meestal in een buitenwijk aan de rand van de stad. De grootte van een garage varieert van 12 tot ongeveer 80 vierkante meter. Meer dan genoeg ruimte dus voor het opslaan van je inboedel. Bij een garagebox is het vaak wel openbaar parkeren en je kunt niet overdekt laden en lossen.

Opslag inboedel garagebox

Verhuisbedrijf

Wanneer je gaat verhuizen kan het handig zijn om de opslag door hetzelfde bedrijf te laten regelen. Het voordeel is dat je maar één aanspreekpunt nodig hebt voor het regelen van je verhuizing. Opslag via een verhuisbedrijf is wel bijna altijd tijdelijk, voor langere periodes ben je aangewezen op de andere opties.

Self-storage & mobiele opslag

Self-storage units kun je in de meeste steden huren. Ze variëren in grootte tussen de 1 en 30 vierkante meter, een stuk kleiner dan een gemiddelde garagebox dus. Alles is verder wel ingericht op laden en lossen dus je kunt makkelijk parkeren bij je unit komen.

Opslag storage unit

Bij mobiele opslag wordt er een container voor je huis geplaatst met je inboedel. Zo heb je al je spullen binnen handbereik maar het neemt natuurlijk wel plek in voor de deur.

Wat mag je opslaan?

Waar nog wel eens onduidelijkheid over ontstaat is wat je nu wel en niet in de opslag mag zetten. We hebben het daarom voor je op een rijtje gezet.

Wat mag je wél opslaan?

 • Meubels
 • Gereedschappen
 • Kleding
 • Speelgoed
 • Vervoersmiddelen (fietsen, auto’s)
 • Seizoensspullen zoals de kerstversiering

Wat mag je niet opslaan?

 • Brandbare stoffen
 • Giftige stoffen
 • Bederfelijke stoffen
 • Afval

Ook mag je een opslagruimte nooit gebruiken als verblijfplaats, al is het maar voor één nacht.

Hoe zet je de inboedel veilig in de opslag?

Het gaat om je inboedel en die wil je veilig en in goede staat houden. Let daarom altijd op de onderstaande punten en tref je voorbereidingen.

Beveiliging opslaglocatie

Allereerst is het belangrijk dat je goed navraagt of zelf controleert hoe de beveiliging van de opslaglocatie is geregeld. Krijg je bijvoorbeeld een sleutel of een keycard of toegangscode? Staat er nog een hek om de locatie? En is deze vrijstaand of staan er nog andere gebouwen tegenaan? Is er cameratoezicht?

Security opslag inboedel

Demonteren meubels

Demonteer meubels daar waar mogelijk. Dat scheelt een hoop ruimte. Zorg er dan wel voor dat je schroeven en andere uitstekende bevestigingsmaterialen verwijderd zodat deze geen schade aan je inboedel veroorzaken.

Meubels inwikkelen

Meubels hebben vaak een laklaag die gevoelig is voor krassen als gevolg van het schuiven of omdat er andere meubels tegenaan worden gezet. Door je meubels in te wikkelen met noppenfolie en een opslagdeken voorkom je deze beschadigingen

Glas beschermen met noppenfolie

Glasplaten zijn erg breekbaar wanneer je ze los verplaatst. Ook dan biedt noppenfolie de nodige bescherming. Vierkante glasplaten kun je nog extra beschermen door hoekbeschermers te plaatsen voordat je ze inwikkelt.

Materialen voor het opslaan van je inboedel


 

Transport naar de opslag regelen

Nu je alles in huis hebt en weet hoe je je inboedel het beste kunt beschermen tegen beschadigingen hoef je alleen nog het transport naar de opslaglocatie te regelen. Je hebt verschillende opties. Deze worden uitgebreid besproken op onze informatiepagina over transport bij verhuizen.

Transportmogelijkheden


Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

 • Persoonlijke korting
 • Krijg af en toe mails van ons
 • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14352 reviews.