Verhuisplanning maken

Wanneer je op zoek gaat naar meer informatie om je voor te bereiden op je verhuizing, kom je al gauw voorbeelden van verhuisplanningen tegen. “Een verhuisplanning maken is belangrijk!” lees je dan. Maar waarom eigenlijk? En als een verhuisplanning zo belangrijk is, wat moet daar dan precies in staan? Je leest er alles over op Vendrig Packaging.

Alle tips en de belangrijke actiepunten kun je hieronder ook downloaden als handige PDF checklist. Helemaal gratis!

Voor de verhuizing
Tijdens de verhuizing
Na de verhuizing


Waarom werken met een verhuisplanning?

Bij een verhuizing komt er een hoop op je af. Je spullen inpakken, de verhuizing zelf regelen, administratieve zaken, noem maar op. En dat allemaal in een periode waarin je je toch een beetje ontheemd voelt. Veel van je persoonlijke spullen zitten in dozen of staan al in de opslag. In zo’n turbulente periode vergeet je wel eens iets en dat is niet altijd zonder gevolgen. Veel verschillende partijen zijn bij een verhuizing afhankelijk van elkaar. Als er één ding niet goed loopt heb je kans dat ook de rest van je verhuizing spaak loopt.

En daarom werk je met een verhuisplanning! Zo vergeet je niets belangrijks en kun je alle zaken punt voor punt afstrepen.

De 3 onderdelen van je verhuisplanning

Hoe uitgebreider je verhuisplanning, des te meer het lijkt op een compleet draaiboek voor je verhuizing. Aan de andere kant moet je er voor waken dat je teveel in je planning zet waardoor je het overzicht kwijt raakt. Begin daarom met het maken van een verhuisplanning op basis van de drie onderdelen van iedere verhuizing.

Voor de verhuizing

Voordat je ook maar iets in een verhuisdoos zet zijn er verschillende zaken die je aandacht nodig hebben. Zo moet je die verhuisdozen eerst nog bestellen, samen met andere belangrijke verhuismaterialen. Maak daarnaast een inventarisatie van al je spullen. Het heeft geen zin om spullen mee te nemen die je nooit (meer) gebruikt.

Wil je gebruikmaken van de diensten van een verhuisbedrijf, dan is dit de periode om offertes op te vragen. Vraag altijd meerdere offertes op bij verschillende bedrijven en denk goed na over welke werkzaamheden je uit wilt besteden. Dat kan je uiteindelijk tientallen tot honderden euro’s besparen!

Tijdens de verhuizing

Voor de verhuisdag zelf is allereerst mankracht nodig. Zorg er dus voor dat je van tevoren familie of vrienden op hebt getrommeld wanneer je geen verhuisbedrijf inzet. Ook het transport moet je in deze fase geregeld hebben. De meeste particulieren hebben alleen een rijbewijs B en daarmee mag je alleen in een bestelbus rijden. Met een grotere bakwagen kun je de inboedel van een gemiddeld huishouden in één keer vervoeren. Lees meer over het transport tijdens je verhuizing op onze informatiepagina.

Transport bij verhuizing

Na de verhuizing

Wanneer je spullen eenmaal in je nieuwe woning staan ben je nog niet helemaal klaar. Denk bijvoorbeeld aan een naambordje voor op de deur. Of de administratieve handelingen voor het omzetten van je adres bij belangrijke instanties. Maar wellicht wil je eerst nog verbouwen voordat je definitief op je nieuwe adres intrekt? Via de onderstaande button kom je op de pagina met meer informatie en materialen die je nodig hebt voor een goede verbouwing.

Verbouwen na verhuizing

Gebruik de checklist voor een soepele verhuizing

De checklist die je bij Vendrig Packaging kunt downloaden is een complete lijst met alle bovengenoemde punten en meer. Print hem uit of gebruik de lijst op je telefoon of tablet en zorg ervoor dat je niets belangrijks over slaat.

We doen ons best om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je verhuizing. Valt je toch iets op aan de checklist of heb je suggesties? Laat het vooral weten!


Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14351 reviews.