Waarschuwingsetiketten

Hier vind je alle etiketten met verschillende waarschuwingen en belangrijke informatie. Vermijd onnodige risico's door heldere informatie te delen met de vervoerder, bezorger en ontvanger. Gebruik voor het gemakkelijk afrollen van deze etiketten onze handige etikettendispenser.

Wat communiceren waarschuwingsetiketten?

Waarschuwingsetiketten spelen een cruciale rol in het communiceren van belangrijke informatie over veiligheidsrisico's, richtlijnen en relevante gegevens. Ze zijn onmisbaar voor het waarschuwen en informeren van zowel vervoerders als ontvangers over de potentiële gevaren van productinhoud en verpakking, en voor het aanreiken van veilige gebruiksinstructies. Dit draagt bij aan het voorkomen van misverstanden en het verminderen van schade of verlies.

Het design van deze etiketten valt op door het gebruik van heldere, contrasterende kleuren zoals rood op wit of zwart op wit, bedoeld om direct de aandacht te trekken. Met universeel herkenbare symbolen, teksten en pictogrammen zijn de etiketten ontworpen om internationaal begrepen te worden, wat ze bijzonder effectief maakt in een wereldwijde context. Ze variëren in de boodschappen die ze overbrengen, inclusief, maar niet beperkt tot gevaar waarschuwingen, veiligheidsvoorschriften, symbolen en pictogrammen, contactgegevens en productidentificatie.

De elementen op de waarschuwingsetiketten zijn heel belangrijk voor de veiligheid van producten en het beheersen van risico's. Ze zijn nodig voor het versturen en ontvangen van spullen, zowel binnenlandse als internationale verzending en ontvangst. Dankzij de duidelijke tekens en slimme opmaak van de etiketten kunnen bedrijven effectief communiceren over veiligheid.

Waarschuwingsetiketten in de praktijk

Waarschuwingsetiketten verdienen zichzelf indirect terug door schade te verminderen, wat leidt tot minder klachten, retouren en opnieuw versturen. Deze etiketten plak je aan de buitenkant van een verpakking en ze geven informatie over de inhoud. Ze worden meestal bovenop, naast het verzendetiket of op een van de zijkanten aangebracht. De meest voorkomende etiketten zijn die met de meldingen: breekbaar, dit kant boven, brandgevaarlijk, gevoelig voor vocht en niet stapelen. Door deze etiketten te gebruiken, kunnen vervoerders, bezorgers en ontvangers extra voorzichtig zijn, waardoor de kans op schade veel kleiner wordt. Een etiket gebruiken is veel professioneler en daardoor effectiever dan een waarschuwing met de hand op een verpakking schrijven.

Welke waarschuwingsetiketten zijn er

Er zijn veel verschillende soorten waarschuwingsetiketten, deze worden veel gebruikt in de e-commerce en logistieke sector. De meest gebruikte waarschuwingsetiketten zijn; 

Plaats de “bovenkant-aanwijzing”

Etiketten op verpakkingen om aan te duiden welke kant boven moet blijven. Deze zijn essentieel voor items waarbij de oriëntatie van belang is, zodat de aangewezen kant altijd de bovenkant is.

Het “Fragile-Keep Dry”

etiket signaleert dat de inhoud kwetsbaar of breekbaar is en droog moet blijven, een boodschap die overal ter wereld wordt begrepen. Dit label wordt vaak gebruikt voor verpakkingen met delicate items, zoals glazen objecten of andere zaken die een zorgvuldige omgang nodig hebben.

Het “Breekbaar”

Etiket, met de tekst 'breekbaar' in vier talen en vergelijkbaar met het 'fragile' label, is ontworpen voor internationale verzendingen van kwetsbare voorwerpen. Bevestig deze etiketten op verpakkingen die bijvoorbeeld glas bevatten. Dit voorkomt schade tijdens het transport en verzekert een zorgvuldige omgang.

Het “Do not stack”-etiket

Wijst erop dat stapelen van de verpakking verboden is. Dit etiket wordt vaak toegepast op zendingen met een inhoud die schade kan oplopen bij het op elkaar plaatsen van pakketten, ter voorkoming van deuken of andere ernstige beschadigingen.

Het etiket “Paklijst ingesloten”

Geeft aan dat er een lijst met inhoud bij de verpakking zit. Dit is zeer handig voor de ontvangers om de volledigheid van hun bestelling te controleren

Ook etiketten met de tekst “Voorzichtig, breekbaar”

Hebben een gelijkaardige functie als het “fragile” label, en worden toegepast op pakketten die breekbare materialen bevatten. Deze etiketten worden vooral voor binnenlandse zendingen gebruikt.

“Documents enclosed”

Betekent dat er documenten bij de zending zijn toegevoegd. Dit etiket wordt vaak gebruikt voor verzendingen waarbij belangrijke documenten, zoals douaneformulieren, pakbonnen, facturen zijn bijgevoegd. Deze etiketten worden vaak gebruikt bij internationale zendingen, waarbij de douane moet inspecteren.

Het etiket “Handle with care”,

Ofwel "behandel met zorg", wijst erop dat de verpakkingsinhoud gevoelig is voor schade en voorzichtigheid geboden is. Dit wordt niet alleen toegepast op elektronica, maar ook op bijvoorbeeld delicate items zoals keramiek en kunstwerken, die allemaal zorgvuldige behandeling vereisen.

“Niet snijden”

wordt gebruikt bij verpakkingen met kwetsbare inhoud om aan te geven dat er geen mes of ander scherp voorwerp gebruikt moet worden om de verpakking te openen. Dit etiket wordt vaak gebruikt op verpakkingen van bijvoorbeeld textiel, je wilt natuurlijk niet door de stof heen snijden tijdens het openen.

Bekijk hier alle waarschuwingsetiketten

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14231 reviews.