Opvulchips

Opvulchips kopen? Kies uit verschillende varianten en kleuren. Wij hebben ook een milieuvriendelijke variant in ons assortiment. Schuimchips is opvulmateriaal dat zich heel snel verdeelt over de ruimte in een doos. Het zorgt voor uitstekende schokdemping van een product dat naar de klant verzonden wordt. Bekijk hieronder ons assortiment.

Wat voor bedrijven gebruiken opvulchips?

Hoofdzakelijk webshops, magazijnen, winkeliers, groothandels en fabrikanten maken gebruik van opvulchips. Groot en klein. Op de plekken waar verzendverpakkingen zoals dozen worden gevuld zul je opvulmateriaal tegenkomen. Hoe grotere de hoeveelheid pakketten dat een bedrijf afhandelt, hoe groter de doorloopsnelheid van de zakken opvulchips is.

Hoeveel opvulchips heb ik nodig om een doos te vullen?

Opvulchips gebruik je om de lege hoekjes en gaatjes van de verpakking te vullen zodat het product geen kans krijgt om te schuiven of stoten. Grote hoeveelheden lucht is efficiënter om te vullen met ander soort opvulmateriaal, zoals papier of luchtkussenzakjes. Er is dus relatief weinig opvulchips per verpakking nodig om de gaatjes te vullen. Ter vergelijking nemen we een standaard verhuisdoos. De inhoud hiervan is 60 liter. Dit formaat doos neem je als het product of de productverpakking enkel hier in past en niet in een kleinere doos. De hoekjes en gaatjes die overblijven om de doos luchtvrij te maken is dan bijvoorbeeld 1/3. Dan is er 20 liter opvulchips nodig. Met een zak opvulchips van 400 liter kun je dan 20 van dit soort pakketten versturen.

Varianten en materiaal opvulchips

In ons assortiment vind je twee varianten opvulchips: schuimplastic en biologisch afbreekbaar. De een is wit, de ander groen van kleur. Beide soorten zijn gemaakt met hetzelfde doel: de bescherming van producten. Echter is het materiaalsoort compleet anders. De witte schuimplastic variant is gemaakt van polypolystyreenschuim. Dit is kunststof dat door toegevoegd gas zijn herkenbare schuimvorm krijgt. Dit materiaal is uitstekend geschikt voor recycling, maar in de praktijk wordt het vaak bij het restafval weggegooid en niet bij het plastic. Zo kan het niet gerecycled worden. Zorg dus altijd dat je deze opvulchips met het plastic scheidt. De groene biologisch afbreekbare opvulchips zijn gemaakt van plantaardige suikers. Dit wordt gewonnen uit planten zoals suikerriet. Het is dus een 100% natuurlijk product. Toch heeft het dezelfde kwaliteit als de plastic variant. De groene opvulchips kun je gewoon bij het restafval gooien om volledig te worden gerecycled. De verschillen tussen de twee varianten gaat dus wat verder dan alleen de kleur.

Bekijk hier alle opvulchips producten

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14352 reviews.