Opvulmateriaal

Opvulmateriaal kopen? In ons assortiment vind je vele soorten en maten. Stop het in de verzendverpakking om extra beschermingswaarde, opvulling of kleur aan een bestelling toe te voegen. Kies uit de hoofdcategorieën papier en karton, opvulchips en luchtkussen zakjes. Binnen deze varianten kun je ook 100% biologisch afbreekbaar opvulmateriaal vinden.

De functie van opvulmateriaal

Niet elke zending is hetzelfde. Verschillende producten zullen andere soorten opvulmateriaal nodig hebben. Zo zijn luchtkussenzakjes minder geschikt voor producten met scherpe en uitstekende delen. Ook opvulmateriaal met schuim wordt hier veel voor gebruikt. Zwaardere opvulmaterialen zijn weer minder geschikt wanneer het totale gewicht van een pakket belangrijk is. Dan worden de portokosten te hoog. Ook is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte er opgevuld dient te worden. Opvulmateriaal dat uitzet komt goed van pas als er veel ruimte opgevuld dient te worden.Opvulmateriaal biedt bescherming aan producten tijdens de verzending. Bij het verzendklaar maken van pakketten wordt het gebruikt als doos opvulling. Zo krijgt het product geen kans om te bewegen in de verpakking en mogelijk schade op te lopen. De opvulling van een doos is erg belangrijk bij het schadevrij leveren van producten. Schenk dus altijd extra aandacht aan de manier waarop je de producten verzend.

Naast de keuze voor het type opvulmateriaal, is het ook belangrijk om het juiste formaat doos te kiezen. Zo voorkom je ruimte tussen het product en de doos. Bovendien levert een beter passende doos minder materiaalverspilling op. Om uit te rekenen hoeveel vulmateriaal je voor je dozen nodig hebt, kun je gebruik maken van onze handige adviestool op deze pagina.

Duurzaam opvulmateriaal

Duurzaamheid is een belangrijk thema. Verpakkingen kunnen opgevuld worden met duurzaam opvulmateriaal. Deze materialen zijn biobased, wat betekent dat de grondstoffen afkomstig zijn van plantaardige bronnen, of biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het gescheiden kan worden met het tuinafval. Het milieuvoordeel dat behaald wordt door gebruik te maken van duurzaam opvulmateriaal kan significant zijn. Een ander voordeel is het duurzame imago dat gekoppeld wordt aan jouw bedrijf.

Heb je nog vragen over opvulmateriaal of ben je op zoek naar advies? Neem dan contact op met ons deskundige team, wij helpen je graag verder.

Bekijk hier ons assortiment opvulmateriaal

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14208 reviews.