Opvulmateriaal

Opvulmateriaal kopen? In ons assortiment vind je vele soorten en maten. Stop het in de verzendverpakking om extra beschermingswaarde, opvulling of kleur aan een bestelling toe te voegen. Kies uit de hoofdcategorieën papier en karton, opvulchips en luchtkussen zakjes. Binnen deze varianten kun je ook 100% biologisch afbreekbaar opvulmateriaal vinden.

Komt u er niet uit wat voor type opvulmateriaal u nodig heeft? Aan de hand van een drietal vragen kunnen wij voor u een vrijblijvend advies op maat geven welk type opvulmateriaal voor u het meest geschikt is.

Het type opvulmateriaal is gebaseerd op de ruimte die opgevuld dient te worden tussen het te verzenden product en de doos. Dit is uitgedrukt in liters. Het advies is tevens gebaseerd op het aantal goederen die per maand verzonden dienen te worden. Wij bieden verzendoplossingen voor de kleine en grotere klant. Wanneer u op zoekt bent naar bio afbreekbare, gerecyclede of producten gemaakt van natuurlijke grondstoffen kiest u voor de functie duurzaam.

Adviestool

Kies de hoeveelheid ruimte die opgevuld dient te worden in liters:

Kies het aantal zendingen die per maand verzonden dienen te worden:

Bent u op zoek naar duurzame producten?

De functie van opvulmateriaal

Niet elke zending is hetzelfde. Verschillende producten zullen andere soorten opvulmateriaal nodig hebben. Zo zijn luchtkussenzakjes minder geschikt voor producten met scherpe en uitstekende delen. Ook opvulmateriaal met schuim wordt hier veel voor gebruikt. Zwaardere opvulmaterialen zijn weer minder geschikt wanneer het totale gewicht van een pakket belangrijk is. Dan worden de portokosten te hoog. Ook is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte er opgevuld dient te worden. Opvulmateriaal dat uitzet komt goed van pas als er veel ruimte opgevuld dient te worden.Opvulmateriaal biedt bescherming aan producten tijdens de verzending. Bij het verzendklaar maken van pakketten wordt het gebruikt als doos opvulling. Zo krijgt het product geen kans om te bewegen in de verpakking en mogelijk schade op te lopen. De opvulling van een doos is erg belangrijk bij het schadevrij leveren van producten. Schenk dus altijd extra aandacht aan de manier waarop je de producten verzend.

Naast de keuze voor het type opvulmateriaal, is het ook belangrijk om het juiste formaat doos te kiezen. Zo voorkom je ruimte tussen het product en de doos. Bovendien levert een beter passende doos minder materiaalverspilling op. Om uit te rekenen hoeveel vulmateriaal je voor je dozen nodig hebt, kun je gebruik maken van onze handige adviestool op deze pagina.

Duurzaam opvulmateriaal

Duurzaamheid is een belangrijk thema. Verpakkingen kunnen opgevuld worden met duurzaam opvulmateriaal. Deze materialen zijn biobased, wat betekent dat de grondstoffen afkomstig zijn van plantaardige bronnen, of biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het gescheiden kan worden met het tuinafval. Het milieuvoordeel dat behaald wordt door gebruik te maken van duurzaam opvulmateriaal kan significant zijn. Een ander voordeel is het duurzame imago dat gekoppeld wordt aan jouw bedrijf.

Heb je nog vragen over opvulmateriaal of ben je op zoek naar advies? Neem dan contact op met ons deskundige team, wij helpen je graag verder.

Bekijk hier ons assortiment opvulmateriaalVendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 10948 reviews.