Verhuizen

Sfeerfoto verhuizen

Verhuizen is ingrijpende verandering in je leven. Tijdens je verhuizing komt je leven even op zijn kop te staan maar meestal is het ook een spannende en vooral leuke gebeurtenis. De stress die verhuizen op kan leveren kun je verminderen door je huiswerk te doen en je goed voor te bereiden. Waar krijg je mee te maken? Hoe zorg je dat je spullen heel blijven? En wat moet er naast de verhuizing zelf nog meer gebeuren? Ga je nog verbouwen of schilderen? Wil je de tuin (laten) doen? Je hoort het al, verhuizen doe je niet zomaar! Daarom vind je hier meer informatie over de voorbereiding, het verhuizen zelf en nadat je je spullen in je nieuwe huis hebt geïnstalleerd.

Download alvast de handige gratis checklist als geheugensteuntje voor je verhuizing.

Checklist verhuizen downloaden

Inhoud

  1. Maak een verhuisplanning
  2. Voordat je gaat verhuizen
  3. Onmisbare verhuismaterialen
  4. Meubels demonteren/monteren
  5. Spullen inpakken
  6. Labelen
  7. Transport en het beschermen van je spullen
  8. Opslag van je inboedel
  9. Na de verhuizing
  10. Verbouwen?
  11. Meer verhuistips
  12. Zakelijke verhuizing

Om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet begin je met het maken van een verhuisplanning. Deze planning verdeel je in de volgende drie onderdelen:

  • Voorbereiding
  • De verhuizing zelf
  • Andere belangrijke zaken

Denk bij andere belangrijke zaken bijvoorbeeld aan administratieve zaken zoals het doorgeven adreswijzigingen aan belangrijke instanties. Voor meer uitgebreide informatie en praktische tips over het maken van een verhuisplanning klik je op de onderstaande button!

Verhuisplanning maken

2. Voor je gaat verhuizen

Een verhuizing is de uitgelezen mogelijkheid om eens flink op te ruimen. Door de jaren heen verzamel je een hoop spullen maar na een tijdje vergeet je zelfs dat je ze hebt. Het ideale moment dus om te bepalen of je veel van deze spullen nog wel echt nodig hebt en mee wilt verhuizen naar je nieuwe woning! Tegelijkertijd is het ook leuk om herinneringen op te halen terwijl je door je oude spulletjes heen snuffelt. Neem als je gaat opruimen alvast een paar verhuisdozen  en vuilniszakken mee zodat je oude spullen meteen kunt scheiden. En denk eraan, wat je niet inpakt hoef je ook niet te verhuizen!

Huis opruimen bij verhuizing

3. Onmisbare verhuismaterialen

Verhuizen begint al voordat je spullen in gaat pakken met het in huis halen van de juiste verhuismaterialen. Verhuisdozen voor het inpakken van je spullen bijvoorbeeld. Je hebt de keuze uit Amerikaanse vouwdozen en autolock dozen. De Amerikaanse vouwdoos is de goedkoopste van de twee maar deze moet je nog wel met tape van onder en van boven dichtplakken. Autolock dozen kun je zo in elkaar vouwen dat je geen tape meer nodig hebt. Denk ook aan meubelhondjes voor het verplaatsen van zware meubels en noppenfolie of verhuisdekens om je spullen tijdens het transport te beschermen.


Bekijk alle verhuismaterialen

4. Grote meubels monteren/demonteren

Bij een verhuizing heb je altijd een aantal grote meubels die onhandig zijn om in hun geheel mee te nemen. Sommige kasten heb je bijvoorbeeld in huis in elkaar gezet en passen niet door de deur of het raam.

Deze zal je moeten demonteren. Zorg er daarbij voor dat je alle spijkers, schroeven en andere bevestigingsmaterialen verwijderd zodat ze nergens achter blijven haken. Bekijk meer tips voor het demonteren en daarna het opnieuw monteren van grote meubels in je nieuwe huis op onze informatiepagina.

Meubels monteren/demonteren

5. Je spullen inpakken

Nu komt één van de grootse klussen van je verhuizing. Het inpakken van je spullen is een klus die behoorlijk wat tijd kost. Wanneer je een systeem aanhoudt bij het inpakken van je inboedel scheelt dat een hoop tijd en kun je bovendien je spullen in het nieuwe huis snel terugvinden.

Inpakken verhuizen

Ontdek hoe jij je inboedel het beste in kunt pakken en bespaar geld, tijd en stress!

Spullen inpakken

6. Labelen

Vergeet niet om je dozen met spullen te labelen. Zo weet je bij het uitladen welke dozen naar de keuken en welke naar de slaapkamer moeten. Huur je een verhuisploeg in of schakel je de hulp van vrienden in, zorg dan ook voor etiketten die aangeven wat de bovenkant van een doos is of die aangeven dat de inhoud breekbaar is. 

Breekbaar sticker

Je inboedel labelen

7. Transport en het beschermen van je spullen

Transport verhuizen

Het transporteren van je spullen naar je nieuwe woning is het moment waarop de kans op beschadigingen het grootst is. Grote meubels zijn onhandig om te dragen en voor je het weet pak je een randje van de muur, de deurpost of de dakrand van de verhuiswagen mee. Zonde en gelukkig makkelijk te voorkomen. Voor rechte meubels zoals kasten en tafels kun je schuimrubberen hoekprofielen aanbrengen. Die beschermen niet alleen je spullen maar bijvoorbeeld ook je mooie, pas geschilderde muur. Spullen met een kwetsbaar oppervlak of ornamenten, pak je in met noppenfolie. Er zijn verschillende diktes beschikbaar en er zijn zelfs milieuvriendelijke varianten op de markt.

Om de verhuiswagen te beschermen en om te voorkomen dat de noppenfolie scheurt gebruik je een verhuisdeken. Dat maakt het inladen ook makkelijker omdat je zware meubels niet in hun geheel de verhuiswagen in hoeft te tillen. In plaats daarvan zet je ze op de rand van de laadvloer en trek je de meubels op de verhuisdeken verder de laadruimte in.

Meer lezen over transport bij verhuizen?

8. Opslag van je inboedel

Het kan gebeuren dat je je oude huis al uit moet terwijl je nieuwe woning nog niet klaar is. Of misschien wil je eerst nog klussen in je nieuwe huis voordat je al je meubels neerzet. In dat geval kun je meubels en de rest van je inboedel tijdelijk opslaan bij een verhuis- of opslagbedrijf. Er zijn verschillende mogelijkheden en aandachtspunten bij het kiezen van een opslaglocatie.

Tips kiezen opslagruimte

9. Na de verhuizing

Dikke kans dat het overzetten van je spullen niet het enige is dat er bij een verhuizing hoeft te gebeuren. Vaak wil je de nieuwe woning nog verbouwen of aanpassen aan je eigen smaak. Vaak doet een goede schilderbeurt en een nieuw vloertje al wonderen voor een nette look van je woning. Maar dan is het wel aan te raden om je spullen nog even in je oude huis te laten staan zodat je de ruimte hebt. Zit je vast aan een bepaalde oplever datum dan kun je er ook voor kiezen om je spullen tijdelijk op te slaan in een garagebox. Dek je spullen goed af met een opslagdeken zodat ze niet beschadigen.

Dit regel je na je verhuizing

10. Verbouwen?

Een verhuizing is vaak de ideale periode om je nieuwe huis helemaal zo in te richten als jij dat wilt. Soms betekent dit dat er nog verbouwd moet worden. Wil je ook nog gaan verbouwen in huis en ben je benieuwd naar de materialen die je hiervoor nodig hebt of ben je op zoek naar tips?

Verbouwtips en materialen

11. Meer verhuistips?

Het verzamelen, inpakken, verhuizen en weer uitpakken van je spullen is een flinke logistieke onderneming. Hopelijk heb je op deze pagina een wat beter beeld gekregen van hoe je een verhuizing het beste aan kunt pakken. Ben je op zoek naar meer tips? Bekijk al onze verhuistips!

Verhuistips bekijken

12. Zakelijke verhuizing

Een zakelijke verhuizing lijkt in grote lijnen op een particuliere verhuizing. Maar er zijn een aantal grote verschillen. Wil je weten welke? Bekijk onze informatiepagina met tips & tricks, speciaal voor de zakelijke verhuizing.

Zakelijke verhuizing regelen


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13675 reviews.