Wat is duct tape?

We gebruiken het dagelijks bij 101 klusjes. Vakmannen en zelfs astronauten zweren erbij. De grijze tape is een icoon geworden voor de ‘quick fix’ en er worden bijna legendarische eigenschappen aan toegedicht. En niet per definitie onterecht, in het programma MythBusters worden er boten, trekkabels en zelfs parachutes van gemaakt. En hoewel zeker dat laatste geen aanrader is geeft het wel aan hoe veelzijdig deze tape wel niet is.

Wat is de succesformule achter duct tape?

Duct tape is uitgevonden in de Tweede Wereldoorlog als waterdichte bescherming van munitiekratten. De eerste rollen duct tape waren logischerwijs dan ook groen, in plaats van het grijs dat we nu kennen. Die kleur is pas later gekomen toen duct tape werd gebruikt om zilverkleurige ventilatiepijpen, of ‘ducts’, te repareren. De eveneens populaire benaming duck tape is ontstaan toen duct tape nog in dienst zat. Het materiaal leek veel op het ‘cotton duck’ canvas van leger tenten dus de link was snel gelegd.

Duct tape heeft een stoer verleden maar wat is nu het succes van duct tape? Het is de combinatie van eigenschappen die het zowel in het leger, als in het dagelijks leven tot een hit heeft gemaakt. Het is ontzettend makkelijk in gebruik. Het is gemaakt van geweven polyester weefsel en afgewerkt met een LDPE folie en een hotmelt lijmlaag. Het polyester weefsel zorgt ervoor dat de tape flexibel is en makkelijk met de hand afgescheurd kan worden. De folie maakt de tape waterafstotend zodat je het vrijwel overal kunt gebruiken. En de lijmlaag is sterk en blijft op vrijwel alle oppervlakken plakken. Oftewel, deze combinatie zorgt voor één van de meest veelzijdige tapes ter wereld.

Verschillen in kleur en kwaliteit

Je ziet en voelt dat je een goede duct tape vast hebt. Het weefsel ligt dicht op elkaar en de tape voelt dik aan. Daarnaast bestaat er ook All Weather duct tape. Deze variant heeft een kleefkracht die bijna twee keer zo hoog is als de normale duct tape. Duct tape is in talloze kleuren verkrijgbaar zodat je spandoeken, versieringen of een loper op een onopvallende manier toch goed vast kunt zetten.

Bekijk hier het complete assortiment met duct tape.

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur
Meer informatie over dit onderwerp

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14352 reviews.