Duct tape

Duct tape is misschien wel de meest bekende tapesoort in de wereld. Het is meestal zilverkleurig maar ook in andere kleuren verkrijgbaar. Dankzij een sterke kleeflaag, een weefsel van polyester en een waterafstotende buitenkant, is duct tape een ontzettend robuuste tape. Het is geschikt voor vrijwel alle klussen waarbij iets vastgeplakt moet worden en vervolgens vast moet blijven zitten. Ideaal voor permanent bevestigen of voor spoedreparaties wanneer je snel een noodoplossing nodig hebt.

Veel verschillende soorten duct tape voor alle soorten klussen

Voor iedere toepassing vind je in ons assortiment de juiste duct tape. De standaard’ duct tape is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is geschikt voor de meeste klussen. Heb je een sterkere variant nodig of wil je de tape vooral buiten gebruiken? Kies dan voor de supersterke all weather duct tape! Ga je het bos in en moet je een hut of schuilplaats bouwen met minimale middelen? Dan is camouflage duct tape je beste vriend.  

Duct tape voor versieringen en reparaties

De voordelige eigenschappen van duct tape maken ze geschikt voor vrijwel alle klussen waarbij je weinig gereedschappen voor handen hebt. Diezelfde eigenschappen maken gekleurde duct tape ideaal voor het uitvoeren van noodreparaties aan bijvoorbeeld auto’s. Kies een duct tape in de kleur van je auto om bijvoorbeeld kleine beschadigingen op de bumper mee te repareren. In de autosport wordt het regelmatig gebruikt om scheuren in de kappen bij elkaar te houden tot het eind van een race.

En ook als versiering is duct tape ideaal. Bijvoorbeeld bij het bevestigen van slingers. Met onze speciale fluor duct tape is het zelfs mogelijk om patronen en afbeeldingen te maken die een spectaculair effect geven wanneer je er met een blacklight op schijnt!

Oorsprong van duct tape

Heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom het duct tape heet? Het is een naam die uit het leger komt. Originele duct tape was gemaakt van zogenoemd ‘cotton duck cloth’. Hier werden legertenten en zelfs schoenen van gemaakt. De benaming slaat op de eigenschap van het materiaal om water er zo vanaf liep, net zoals bij de veren van een eend. De naam duct tape is hiervan afgeleid.

Een andere reden is dat duct tape lage tijd gebruikt werd voor het uitvoeren van reparaties in ventilatieroosters en airco’s, oftewel ‘ducts’ in het Engels. Dit was achteraf niet het beste idee want duct tape kan flink branden en daarbij giftige rook veroorzaken. Ironisch genoeg is duct tape dus niet geschikt voor hetgeen waar het zijn naam aan dankt. Gelukkig kun je duct tape wel voor talloze andere zaken gebruiken!

Veel gestelde vragen

Hoe sterk is duct tape?

Hoe sterk duct tape precies is ligt aan de situatie waarin je het gebruikt. Wat we wel weten is dat het mogelijk is om een brug van duct tape van 30 meter te maken die minstens één persoon kan dragen en dat je er een auto mee op kunt tillen!


Is ducttape hittebestendig?

Tot op zekere hoogte is duct tape hittebestendig. ‘Normale’ duct tape is bestand tegen een temperatuur tot ongeveer 75°C. Bij hogere temperaturen begint de tape te smelten en kan zelfs in brand vliegen. De rook die hiervan afkomt is giftig dus blijf dan uit de buurt!


Wat is nu de beste duct tape?

Deze vraag heeft geen eenduidig antwoord. Wat de beste duct tape is hangt af van de situatie waarin je het wilt gebruiken. Kies voor zware klussen een duct tape met meer polyesterweefsel (mesh) voor extra stevigheid. Een lijmlaag van natuurrubber in plaats van hotmelt maakt de kleefkracht sterker.


Hoelang blijft duct tape plakken?

In principe kan duct tape onder normale omstandigheden voor altijd blijven zitten. De tape is gemaakt van LDPE plastic dus het vergaat niet. Wanneer er vuil of vocht onder de tape komt gaat dit uiteindelijk wel ten koste van de kleefkracht.


Beschadig ik de lak van mijn auto met duct tape?

Je ziet weleens auto’s met bijvoorbeeld een scheur in de bumper die met duct tape is dichtgeplakt. Voor noodreparaties is ducttape dan ook uitstekend geschikt! Wel oppassen met verwijderen. Trek het er niet zomaar vanaf! Gebruik liever een vettige stof als WD40 of olijfolie om de lijmlaag op te lossen.


Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14100 reviews.