Afplaktape

Bij afplaktape zijn twee eigenschappen van groot belang. Aan de ene kant moet de tape goed blijven plakken. Hoe strakker de tape op de ondergrond zit, des te strakker de lijnen die je met schilderen aan kunt brengen. Aan de andere kant moet een goede afplaktape zonder veel moeite loslaten en moet de ondergrond intact blijven. En om die reden hebben wij voor verschillende ondergronden, verschillende soorten afplaktape in het assortiment opgenomen.

Algemene afplaktape

Gewone papieren afplaktape is prima geschikt voor de meeste standaard schilderklussen. Het voordeel van schilderstape is dat je het makkelijk met de hand af kunt scheuren en dat het makkelijk te verwijderen is wanneer je klaar bent.

Verschillende kleuren voor diverse toepassingen

In het assortiment dat je op deze pagina vindt zijn verschillende kleuren afplaktape opgenomen. Dat is niet omdat ze er zo leuk uitzien maar omdat deze kleuren voor verschillende ondergronden gebruikt worden.

Blauwe afplaktape voor buitenschilderwerk

Deze afplaktape heeft een hoge kleefkracht en kan erg strak aangebracht worden waardoor je mooie, scherpe lijnen kunt maken. Bij droog weer is deze afplaktape ideaal om buiten te gebruiken. Blauwe afplaktape wordt dan ook vaak gebruikt bij het schilderen van deuren en kozijnen.

Paarse afplaktape voor gevoelige ondergronden

Bij gevoelige ondergronden, zoals een net gestucte muur of een pas geschilderd plafond, gebruik je deze paarse afplaktape. Ook voor andere schilderklusjes waarbij je secuur moet werken is het de ideale afplaktape. Dankzij de speciale lijmlaag is deze tape eenvoudig te verwijderen, zonder de ondergrond te beschadigen.

Gouden afplaktape voor professionele schilders en kunstenaars

De gouden afplaktape, ook wel washi tape genoemd, is gemaakt van rijstpapier. Het is daardoor erg dun en blijft uitstekend plakken. Daarom maak je er de meest scherpe lijnen mee van alle afplaktapes in het assortiment. Dankzij de uv-bestendigheid van de tape kun je het bij droog weer ook buiten gebruiken. Gouden afplaktape is dankzij deze eigenschappen ook populair bij kunstenaars die het gebruiken bij het maken van muurschilderingen.

Veel gestelde vragen

Wat is de beste afplaktape?

De gouden afplaktape heeft de beste kleefkracht, kan het langste blijven zitten zonder de ondergrond te beschadigen en is gedeeltelijk uv-bestendig. Deze tape plakt op verschillende ondergronden. Omdat de tape zo dun is kun je er zelfs bochten mee maken. Bijvoorbeeld bij het schilderen van de romp van een boot.


Welke afplaktape is het beste voor op stucwerk?

Voor op stucwerk is de paarse afplaktape het meest geschikt. De kleefkracht is genoeg om strak te blijven zitten tijdens het schilderen maar laat daarna erg makkelijk los zodat je geen stucwerk meetrekt. Deze tape is ook erg geschikt voor ongelijk stucwerk zoals spachtelputz.


Hoe snel moet je afplaktape verwijderen?

Het is aan te raden om afplaktape zo snel mogelijk te verwijderen nadat je klaar bent met schilderen. Sommige afplaktapes kun je enkele dagen of zelfs weken laten zitten, zonder dat ze hun kleefkracht verliezen. Maar voor het strakste resultaat is snel verwijderen het devies.


Welke afplaktape voor pas geschilderde muren?

Ook voor pas geschilderde muren en plafonds gebruik je paarse afplaktape. Je kunt deze tape zelfs gebruiken op schilderwerk dat na 1 dag al droog is. Zo bespaar je een hoop tijd. En omdat je de tape strak kunt aanbrengen maak je er mooie lijnen mee.


Hoe voorkom je verf onder de tape?

Investeer in een afplaktape die goed blijft zitten op de ondergrond. Vaak kruipt verf er bij goedkopere afplaktape makkelijker onder. Schilder niet te dik en breng de verf gelijkmatig aan. Zorg er ook voor dat de ondergrond goed schoon en droog is voordat je de tape aanbrengt.
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 10949 reviews.