Technische tape

Technische tape of duct tape is een sterk klevende tape die waterdicht is op textielbasis. Het is olie- en waterbestendig en stevig, waardoor het geschikt is als allround tape. Bekijk hier ons grote assortiment technische tape.

Op deze pagina vind je geen verpakkingstape!

Verpakkingen dichtplakken? Bekijk dan de categorie verpakkingstape. De opbouw en eigenschappen zijn totaal anders dan die van technisch tape. Verpakkingstape moet namelijk na het sluiten goed dicht zitten, maar bij aankomst vrij makkelijk weer verwijderd kunnen worden. Technisch tape, zoals duct tape, is moeilijk te verwijderen en kan dienen als langetermijnoplossing. Dit maakt het zeer geschikt als tape voor zware klussen. Binnen deze categorie zijn er verschillende soorten die we graag toelichten.

Technische duct tape voor zware klussen

De meest bekende variant technische tape is duct tape. Velen vertrouwen op deze tape bij het klussen en bij reparatiewerkzaamheden als iets echt vast moet zitten. Door het toegevoegde textielweefsel krijgt duct tape zijn sterke karakter. Zowel over de lengte als breedte is het met de hand af te scheuren. Er kan van alles mee worden vastgemaakt, van papier tot zware bouwplastics. Het prettige aan deze tape is de hotmelt kleefzijde met een erg hoge trekkracht. Onder andere deze eigenschap maakt het geschikt voor ruwe als vaste ondergrond. Duct tape met weefsel is beschikbaar in een allround variant, een all weather variant en daarnaast in diverse kleuren. Daarnaast is er een tape versterkt met glasvezel.

Gekleurde duct tape

Gekleurde duct tape is sterke tape in een ander kleurtje dan grijs. Het wordt gebruikt om lopers te voorzien van dezelfde kleur tape als bevestigingsmateriaal. Ook als je grijs zat bent, of een feestje geeft. Gekleurd duct tape is hartstikke feestelijk! De kleur kun je uitstekend laten matchen met de ondergrond waar het op bevestigd wordt. Met verschillende kleuren vind je op Vendrig Packaging altijd de duct tape die past bij het thema van jouw evenement.

Schilderstape

Bij schilderstape is het belangrijk dat de tape de ondergrond beschermd en soepel loslaat na de schilderswerkzaamheden. Toch behoort het tot het technische tape omdat het in de bouwwerkzaamheden categorie past. Dit tape staat ook bekend als afplaktape. Het wordt bevestigd op kozijnen, muren en andere oppervlakten die beschermd moeten blijven tegen verfvlekken. Schilders en vaklui kopen deze tape in grote voorraden en vele meters voordelig in.

Bekijk hier alle technische tape

Meer informatie over dit onderwerp


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 6907 reviews.