Technische tape

Technische tapes zijn alle soorten tapes die je gebruikt voor het bevestigen van materialen, voor afplakken of voor het aanbrengen van markeringen op de (werk)vloer. Technische tape kenmerkt zich door een lijmlaag die onder veel omstandigheden goed blijft plakken of, in het geval van afplaktape, door een lijmlaag die weinig tot geen lijmresten achterlaat bij het verwijderen.

Op deze pagina vind je geen verpakkingstape!

Verpakkingstape nodig? Bekijk dan de categorie verpakkingstape. De opbouw en eigenschappen van verpakkingstape verschillen flink van die van technisch tape. Verpakkingstape moet met dichttapen goed plakken maar daarna ook relatief eenvoudig weer verwijderd kunnen worden.

Wat is technische tape?

In feite vallen alle soorten tapes die je niet voor verpakken kunt gebruiken onder de technische tapes. Daaronder vallen verschillende soorten duct tapes maar ook afplaktape voor schilderwerkzaamheden, dubbelzijdige tapes voor permanent bevestigen en vloermarkeringstapes. De eigenschappen van deze tapes zijn heel anders dan die van verpakkingstapes.

Technisch tape zoals duct tape is moeilijk te verwijderen en kan dienen als langetermijnoplossing. Dit maakt het zeer geschikt als tape voor zware klussen en wanneer iets vast moet zitten dat in principe nooit meer los hoeft te komen. Aan de andere kant zijn er technische afplaktapes. Deze zijn vaak van papier gemaakt en daardoor ook niet geschikt als verpakkingstape.

Technische duct tape voor zware klussen

Een van de meest bekende soorten technische tape is duct tape. Deze tape staat al jarenlang bekend als de meest robuuste tape voor wanneer iets echt vast moet zitten. Bij noodreparaties, isolatiewerkzaamheden en zelfs bij knutselwerken is duct tape je beste vriend. Duct tape is populair dankzij het textielweefsel dat door de tape heen loopt. Daardoor is de tape extra sterk en kun je het alsnog in de breedte en in de lengte met de hand afscheuren. Er kan van alles mee worden vastgemaakt, van papier tot zware bouwplastics. Het wordt zelfs gebruikt voor snelle reparaties aan auto’s tijdens races! Het prettige aan deze tape is de hotmelt kleefzijde met een erg hoge trekkracht. Deze eigenschap maakt duct tape geschikt voor zowel ruwe en gladde ondergronden.

Bekijk het totale assortiment aan duct tapes.

Verschillende kleuren schilderstape

Bij schilderstape is het belangrijk dat de tape de ondergrond beschermt en makkelijk loslaat na het schilderen. Daarbij is het belangrijk dat de kleefkracht voldoende is om strak vastgeplakt te worden zodat er geen verf onder de tape kan komen. Tegelijkertijd is het ook belangrijk dat de tape makkelijk loslaat, zonder lijmresten achter te laten of het materiaal eronder te beschadigen. Afplaktape wordt vaak gebruikt in combinatie met folie om ramen of vloeren af te dekken.

In het assortiment zijn verschillende kleuren schilders- of afplaktape opgenomen. Iedere kleur is speciaal geschikt voor een bepaald type ondergrond. Bekijk hier het aanbod aan verschillende afplaktapes.

Aluminium tape voor extreme temperaturen

Wanneer je buiten iets permanent wilt bevestigen of bijvoorbeeld in een koelcel of om isolatiemateriaal vast te zetten, kies je voor aluminium tape. Deze aluminium tape is zeer goed bestand tegen zowel extreme kou als hitte en kan gebruikt worden op verschillende ondergronden

Stucloper tape voor veilig en efficiënt werken

Bij het leggen van stucloper is het belangrijk dat deze goed vastgeplakt wordt. Opstaande randen leveren struikelgevaar op. En bij tape die niet goed blijft plakken loop je het risico dat verfspatten of andere rommel onder de stucloper terechtkomen en de vloer beschadigen. Met speciale stuclopertape voorkom je dit. En bovendien kun je deze tape makkelijk verwijderen zonder resten achter te laten.

Vloermarkeringstape voor het maken van afscheidingen

Vloermarkeringstape wordt vooral gebruikt voor meer veiligheid en efficiëntie op de werkvloer. Zo kun je er gevaarlijke gebieden mee afbakenen waar bijvoorbeeld met zware machines wordt gewerkt. Of je geeft er looprichtingen of afstanden mee aan. Vloermarkeringstape is gemaakt van pvc en kan lang blijven zitten.

Dubbelzijdige tape voor verschillende toepassingen

De dubbelzijdige tapes in de webshop hebben verschillende toepassingen. Zo zijn er tapes voor het permanent bevestigen van vloerbedekking zoals tapijt. De isolerende dubbelzijdige foamtape wordt gebruikt voor isolatie en als schokdemper. Speciale vinyltape die bestand is tegen weekmakers en daarom uitermate geschikt voor op werkvloeren in magazijnen.

Bekijk het complete aanbod aan dubbelzijdige tapes.

Overige technische tapes

Onder deze categorie vallen bijvoorbeeld isolatietapes. Deze worden gebruikt om elektriciteitsdraden mee te isoleren. Deze tape is waterdicht en kan makkelijk om bedrading heen gewikkeld worden. Of strapping tape, de speciale lijmlaag van deze tape zorgt ervoor dat hij wel goed aan zichzelf hecht maar niet aan een ondergrond. Dat maakt deze tape uitstekend geschikt voor het omwikkelen van pallets.

Bekijk hier alle technische tape

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14352 reviews.