Duurzame verpakkingen

Duurzame verpakkingen zorgen voor een drukverlichting op het milieu. Bekijk hier biobased, biologisch afbreekbare en papieren producten die dienen als verpakking, isolatiemiddel, opvulmateriaal en bescherming.

Biologisch en bio-afbreekbaar

Producten zoals 100% biologisch afbreekbare Flo Pak chips en 240 liter vuilniszakken worden vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen zoals maïs en aardappelzetmeel. Dit vervangt milieuonvriendelijk plastic. De chips zijn wateroplosbaar en worden volledig afgebroken. Dit resulteert in minder afval en een lagere druk op het milieu. Ook bieden wij bio-afbreekbare luchtkussen zakjes aan. Deze biobased zakjes bevatten geen zware metalen en hebben een inkt op waterbasis. Het product is 100% recyclebaar en bevat een bio-additief dat de afbreekbaarheid versnelt. Door deze zakjes te gebruiken, maak je een milieubewuste keuze. Ze worden kant en klaar geleverd waardoor er geen apparaten of machines aan te pas komen. Tevens zijn deze luchtkussen zakjes OK-Compost gecertificeerd.

Biologische verpakkingen zijn een trend

De vraag naar biologische verpakkingen groeit steeds verder. De consument wordt steeds mondiger en veeleisender, zeker als het gaat om het behoud van een gezond milieu. Ook wil men weten wat de oorsprong is van producten en spullen die ze in huis halen. Dit is een trend waar bedrijven op in spelen. Duurzame verpakkingen die gemaakt zijn van bijvoorbeeld biologisch afbreekbaar plastic hebben een duurzame oorsprong en kunnen worden gerecycled. De vraag naar deze verpakkingen zal in de komende jaren alleen maar groter groeien.

Biobased en duurzame verpakkingsmaterialen

Ons assortiment is constant in ontwikkeling en verschuift steeds meer naar duurzame en milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen. Dit is goed voor mens en milieu. Bio based verpakkingsmaterialen worden namelijk vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen zoals suikerriet, bietsuiker en maïs. Dankzij deze grondstoffen is de uitstoot CO2-neutraal. Onze biobased verpakkingsmaterialen zijn onder andere gelabeld met het 'I am Green logo', dat aantoont dat het product milieuvriendelijker is. Als alle producten gemaakt zouden zijn van duurzame materialen dan is de positieve impact op de CO2-uitstoot erg groot. Onze stip op de horizon is om ons verpakkingsassortiment stapsgewijs te vervangen voor duurzamere varianten.

Bekijk hier ons assortiment duurzame verpakkingen

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13898 reviews.