Duurzame verpakkingen

Vendrig Packaging draagt bij aan duurzame oplossingen. Dit doen wij door het aanbieden van effectieve en verantwoorde producten in ons verpakkingsassortiment, en het verschaffen van informatie omtrent duurzaamheid, onderzoek en innovatie in de verpakkingsindustrie.

De betere weg: Duurzame verpakkingen

De essentie van een verpakking is dat het product in originele staat aankomt bij de klant. Een 100% duurzame verpakking die het product geen bescherming biedt, is geen duurzame verpakking. Hieronder volgt een greep uit ons verpakkingsassortiment wat wij momenteel aanbieden.

Duurzaamheid is transparantie

Vendrig Packaging is distributeur van PurA Stretch. PurA Stretch is een merk wikkelfolie en biedt 100% transparantie voor een eerlijke prijs en onderscheidt zich door te garanderen dat u geleverd krijgt waarvoor u betaald. Gebruikers van wikkelfolie krijgen niet altijd de lengte en dikte geleverd wat wordt vermeld, waardoor de prijs-kwaliteitsverhouding niet correct is.

Naast dat PurA Stretch transparant is in wat er geleverd wordt, is het ook nog eens duurzamer. Omdat wij daadwerkelijk leveren wat wij vermelden doet u langer met een rol wikkelfolie en hoeft er minder getransporteerd te worden.

Recycling

Hergebruik van grondstoffen. Dat is waar het om gaat bij recycling, het verminderen van de vraag naar nieuwe grondstoffen.  Om die reden hebben wij ervoor gekozen om gerecycled opvulmateriaal aan te bieden. Zo hebben wij 100% gerecycled papier en 100% gerecycled karton in ons assortiment wat toegepast wordt als opvulmateriaal en vrij is van chloor en bleekmiddelen.

Logisch en bio-afbreekbaar

Producten zoals 100% biologisch afbreekbare Flo Pak chips worden vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen zoals mais en aardappelzetmeel. De chips zijn water oplosbaar en worden volledig afgebroken wat resulteert in minder afval en minder druk op het milieu.

Tevens bieden wij bio-afbreekbare plastic luchtkussen zakjes aan. Deze luchtkussen zakjes bevatten geen zware metalen en heeft een inkt op waterbasis. Het product is 100% recyclebaar en bevat een bio-additief wat de afbreekbaarheid versnelt. Deze zakjes zijn een milieubewuste keuze. De zakjes worden kant en klaar geleverd waardoor er geen apparaten aan te pas moeten komen. Tevens zijn deze luchtkussen zakjes OK Compost gecertificeerd.

Circulair

Vendrig Packaging is officiële distributeur van Karopack.  Circulariteit komt ook aan bod bij verpakkingsmaterialen. Onze bijdrage aan de circulaire economie is het verlagen van de vraag naar nieuwe grondstoffen en het hergebruiken van reststromen.

Karopack is gemaakt van 100% gerecycled bedrijfspapier en karton en is een circulair concept oplossing voor uw bedrijfspapierstroom. Middels dit concept nemen wij uw bedrijfspapier voor onze rekening en produceren wij nieuwe Karopack zakken. De Karopack zakken kunnen meerdere malen worden hergebruikt door u of uw klanten. Karopack wordt teruggebracht in de papier en kartonketen en wordt volledig hergebruikt voor de productie van nieuwe papiervezels. Op deze manier verlagen wij de vraag naar nieuwe papiervezels en voldoen wij aan de vraag naar 100% gerecycled verpakkingsmateriaal voor de markt.

Advies

Wij zijn continue opzoek naar antwoorden betreft duurzame vraagstukken van onze klanten en marktgestuurde oplossingen. Ons assortiment zal dan ook een middenweg zijn tussen het gene wat er mogelijk is op het verpakkingsgebied en wat er gevraagd wordt vanuit de markt. Heeft u vragen of wilt u advies over de mogelijkheden van duurzame verpakkingen? Neem dan contact op met onze klantenservice. 

 

 

 

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 331 reviews.