Duurzame verpakkingen

Hieronder volgt een greep uit ons duurzame verpakkingsassortiment. Voor het milieubewust en duurzaam beschermen van producten heb je de keuze uit verpakkingen die volledig composteerbaar, recyclebaar of herbruikbaar zijn. Al onze duurzame verpakkingen zijn voorzien van het weggooiwijzer logo. 

Bekijk als

De duurzame weg: Natuurlijk Vendrig

Vendrig Packaging draagt bij aan duurzame oplossingen voor een schoner milieu. Dit doen wij onder andere door het verschaffen van informatie omtrent duurzaamheid, onderzoek, innovatie in de verpakkingsindustrie en hoe verpakkingen impact hebben op onze leefomgeving. Ook is ons assortiment constant in ontwikkeling en voegen we regelmatig nieuwe bio based en milieuvriendelijke producten toe.

Duurzaamheid is transparantie

Vendrig Packaging is distributeur van PurA Stretch. PurA Stretch is een merk wikkelfolie dat 100% transparantie biedt voor een eerlijke prijs en onderscheidt zich door te garanderen dat kopers geleverd krijgen waarvoor betaald wordt. Gebruikers van wikkelfolie krijgen niet altijd de lengte en dikte geleverd die men beloofd, waardoor de prijs-kwaliteitverhouding niet meer klopt. Naast dat PurA Stretch transparant is in wat er geleverd wordt, zijn ze ook duurzamer dan andere leveranciers. Daarom leveren wij precies wat wij vermelden, doe je langer met een rol wikkelfolie en hoeft er minder getransporteerd te worden.

Recycling

Wij stimuleren het hergebruiken van grondstoffen. Dat is waar het om gaat bij recycling en het verminderen van de vraag naar nieuwe grondstoffen. Om die reden hebben wij ervoor gekozen om gerecycled opvulmateriaal aan te bieden. Zo vind je in ons assortiment 100% gerecycled papier en 100% gerecycled karton. Dit materiaal wordt ingezet als opvulmateriaal en is vrij van chloor en bleekmiddelen.

Logisch en bio-afbreekbaar

Producten zoals 100% biologisch afbreekbare Flo Pak chips worden vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen zoals mais en aardappelzetmeel en zijn daarmee een milieuvriendelijke keus. De chips zijn wateroplosbaar en worden volledig afgebroken. Dit resulteert in minder afval en een lagere druk op het milieu. Tevens bieden wij bio-afbreekbare plastic luchtkussen zakjes aan. Deze bio-based zakjes bevatten geen zware metalen en heeft een inkt op waterbasis. Het product is 100% recyclebaar en bevat een bio-additief dat de afbreekbaarheid versnelt. Deze zakjes zijn een milieubewuste keuze. De zakjes worden kant en klaar geleverd waardoor er geen apparaten aan te pas moeten komen. Tevens zijn deze luchtkussen zakjes OK Compost gecertificeerd.

Bio based en duurzame verpakkingsmaterialen

Ons assortiment is constant in ontwikkeling en verschuift steeds meer naar duurzame en milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen. Dit is goed voor mens en milieu. Bio based verpakkingsmaterialen worden namelijk vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen zoals suikerriet, bietsuiker en maïs. De uitstoot door het werken met deze grondstoffen is Co2 neutraal. Onze verpakkingsmaterialen die bio based zijn komen met een "I am green" logo en stralen uit dat het materiaal is ontwikkeld met respect voor de natuur. Als alle producten gemaakt zouden zijn van bio based materiaal dan is de impact op de Co2 uitstoot ongekend groot. Dit is voor ons een mooie stip op de horizon om te bereiken.

Duurzame certificaten

Al onze bio-afbreekbare producten zijn gecertificeerd middels de OK Compost En 13432 norm. Deze norm garandeert dat de gecertificeerde producten volledig industrieel composteren en afbreken waardoor er geen afvalstromen ontstaan.

Circulair

Vendrig Packaging is officiële distributeur van Karopack. Circulariteit bij verpakkingsmaterialen is belangrijk voor een beter milieu. Onze bijdrage aan de circulaire economie is het verlagen van de vraag naar nieuwe grondstoffen en het hergebruiken van reststromen in de keten. Karopack is gemaakt van 100% gerecycled bedrijfspapier en karton en kan voor jouw bedrijf een circulaire oplossing zijn. Middels dit concept nemen wij jouw bedrijfspapier voor onze rekening en produceren wij nieuwe Karopack zakken. De Karopack zakken kunnen meerdere malen worden hergebruikt. Karopack wordt teruggebracht in de papier en kartonketen en volledig hergebruikt voor de productie van nieuwe papiervezels. Op deze manier verlagen wij de vraag naar nieuwe papiervezels en voldoen wij aan de vraag naar 100% gerecycled verpakkingsmateriaal voor de markt.

Weggooiwijzer

Door de jaren heen heeft de consument steeds meer mogelijkheden gekregen om afval te scheiden. Dit heeft het weggooien van verpakkingen ingewikkelder gemaakt, want wat moet waar? Het is bekend dat er onder consumenten veel draagvlak is voor gescheiden inzameling, maar zij willen dan duidelijk weten in welke bak het afval hoort. Vendrig Packaging draagt een steentje bij door het bijvoegen van weggooiwijzers. Deze symbolen en kleuren maken duidelijk hoe en waar het afval gescheiden kan worden.

Weggooiwijzer

Blog

Op regelmatige basis zetten wij nieuwe blogs online met informatie en weetjes. De blogs in de duurzaamheid categorie gaan over duurzaamheid binnen de verpakkingssector. Dit kan gericht zijn op innovaties, bio-plastics of recycling en de uitvoering hiervan. Ook plaatsen wij blogs met tips voor verpakken en informatie over verpakkingen. Neem gerust een kijkje op de duurzaamheid blogpagina

Advies

Wij zijn continu opzoek naar antwoorden op duurzame vraagstukken van onze klanten en marktgestuurde oplossingen. Ons assortiment zal een middenweg zijn tussen het gene wat er mogelijk is op het verpakkingsgebied en wat er gevraagd wordt vanuit de markt. Heb jij vragen of ben je op zoek naar advies over de mogelijkheden van duurzame verpakkingen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 751 reviews.