Labelen bij een verhuizing

Pas tijdens de voorbereidingen voor je verhuizing kom je erachter hoeveel spullen je hebt! En na het opruimen van je woning moet nog steeds een groot deel van die spullen mee naar je nieuwe huis. Door je spullen goed te labelen zie je in één oogopslag waar verschillende dozen en andere spullen moeten komen te staan. Op deze pagina vind je alles over labels en tips waarmee jouw verhuizing soepel verloopt.

Soorten labels

Allereerst zijn er verschillende soorten labels om uit te kiezen. Nu denk je misschien ‘een label is een label’ maar het zit iets ingewikkelder in elkaar. Zo kun je kiezen voor de volgende labels en etiketten:

  • Kunststof labels
  • Metalen labels
  • Papieren labels
  • Waarschuwingsetiketten

Alle verhuismaterialen bekijken

Nu rijst natuurlijk de vraag, welke labels heb je nodig?

Welke labels heb je nodig?

Iedere soort labels heeft zijn eigen eigenschappen die passen bij verschillende onderdelen van het verhuisproces. Hieronder noemen we waar je de verschillende labels en etiketten het beste voor kunt gebruiken.

Kunststof labels

Deze labels worden vooral gebruikt voor spullen die langere tijd buiten staan. Spullen die je bijvoorbeeld in de garage of onder een afdak zet. Deze labels zijn ongevoelig voor het weer en je kunt er met een watervaste stift op schrijven.

Kunststof labels

Metalen labels

Metaal gaat lang mee en is bovendien in verschillende kleuren te bestellen. Deze labels zie je terug bij meubels en andere grote voorwerpen terug die je voor langere tijd binnen opslaat. Zo kun je altijd je spullen terugvinden en weet je meteen waar ze naartoe moeten.

Metalen labels

Kartonnen labels

Papieren labels van manilla karton zijn het milieuvriendelijke alternatief voor metalen en kunststof labels. Ze zijn gemaakt van gerecycled materiaal en zijn zelf ook weer volledig recyclebaar.

Kartonnen labels

Kupa labels

Deze labels zijn een combinatie van papier en kunststof. Vandaar ook de naam, ku van kunststof en pa van papier. Dankzij deze combinatie zijn ze goed bestand tegen scheuren en zijn ze veelzijdig. Je kunt deze labels met zowel pen als potlood of stift beschrijven.

Kupa-labels

Waarschuwingsetiketten

Wanneer je spullen in verhuisdozen stopt is het handig om te weten wat bijvoorbeeld de bovenkant is van de doos zodat je spullen er niet uitvallen. En of er breekbare spullen zoals glazen of serviesgoed in de doos zit. Met waarschuwingsetiketten is het meteen duidelijk of je voorzichtig met de inhoud moet omgaan.

Geef iedere kamer een eigen kleur label

Kunststof en metalen labels zijn in veel verschillende kleuren beschikbaar. Maak hier gebruik van door de spullen van iedere kamer met dezelfde kleur te labelen. Blauw bijvoorbeeld voor de spullen uit de badkamer, geel voor de keuken en rood voor de slaapkamer. Zo wordt het ook voor de verhuizers makkelijker om je inboedel bij aankomst in je nieuwe woning in de juiste kamers te zetten.

Gelabelde dozen in de opslag

Ook wanneer je de inboedel tijdelijk in de opslag laat zetten is het aan te raden om dozen en andere spullen te labelen. Zo kun je de spullen die je het eerst weer nodig hebt er als laatste inzetten. Ook hierbij kun je weer met kleurcoderingen werken. Dat scheelt je een hoop tijd bij het in- en uitladen van de opslagruimte.


Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14208 reviews.