Na de verhuizing

Wanneer je gaat verhuizen concentreer je je vooral op het inpakken, transporteren en weer uitpakken van je spullen. Maar daardoor kan de periode na je verhuizing nog wel eens ondergesneeuwd raken. Moet je bijvoorbeeld nog klussen in je nieuwe woning? Of moet je de oude woning terugbrengen in de originele staat, wat vaak bij sociale huurwoningen het geval is. En wat dacht je van de tuin, het balkon of het dakterras? Ook na je verhuizing is er nog genoeg te doen en daar heb je verschillende materialen voor nodig. Daarom deze handige checklist.


Het terugbrengen van je huurwoning in de originele staat

Opruimen huurwoning

Bij veel verhuurders is het in je contract opgenomen dat je bij het verlaten van je woning deze weer in de originele staat moet terugbrengen. Dat betekent dat je lampen en bijvoorbeeld de kapstok van de muur schroeft en de gaatjes die je in de muur hebt geboord weer opvult. Ook een goede schoonmaakbeurt doet vaak wonderen en nu je woning leeg is kom je op plekken waar je normaal gesproken niet bij kunt komen. Soms moet je ook de vloerbedekking verwijderen of wat schilderwerk herstellen.  De volgende spullen zijn daarom handig om van tevoren al in huis te halen:

 • Schoonmaakmiddelen zoals bleek en allesreiniger
 • Sponsjes, poetsdoeken en staalsponsjes
 • Opvulgips en een spatel om gaatjes in de muur mee te dichten
 • Plastic afvalzakken
 • Stucloper om de vloer mee te beschermen

Ben je benieuwd naar de meest voorkomende eisen die verhuurders stellen bij de oplevering van een appartement? Download de complete checklist hier!

Andere belangrijke zaken na je verhuizing

Na je verhuizing zijn er nog een aantal andere zaken die je moet regelen voordat je lekker tot rust kunt komen in je nieuwe woning. Regel de volgende zaken zo snel mogelijk:

 • Het uitpakken van de laatste verhuisdozen. Zet ze niet ergens uit het zicht want dan kom je er nooit meer aan toe!
 • Controleer je nieuwe woning en je materialen op schade
 • Rapporteer eventuele schade direct aan de aansprakelijke partij
 • Meld je nieuwe adres binnen vijf werkdagen aan bij de gemeente. Een adreswijziging van de Gemeente wordt direct doorgegeven aan belangrijke instanties zoals je verzekering.
 • Denk ook aan het doorgeven van je nieuwe adres bij instanties als je sportschool, huisarts, school enzovoorts.
 • Een goede buur is beter dan een verre vriend. Maak kennis met de buurt of geef een buurtfeest!

Klussen, opknappen en verbouwen

Je wilt dat je huis bij jou past, je wilt een eigen draai geven aan je interieur. Er zijn vaak talloze klusjes zoals het ophangen van schilderijen of foto’s, je kapstok en je eigen lampen. Maar zelfs als een woning al helemaal netjes aan je wordt opgeleverd wil je toch even een ander kleurtje op de muren of een vloer leggen die past bij je meubilair. Ook de buitenruimte is vaak aan vernieuwing toe. Maak een goede planning zodat je niet teveel in te weinig tijd wilt doen.

Nog een dikke tip: informeer naar mogelijkheden om zonnepanelen bijvoorbeeld collectief in te kopen. Dat scheelt je al gauw tot 25% op de aanschafwaarde!

Zonnepanelen verhuizing

Meer lezen over klussen na je verhuizing?

Alle tuinmaterialen bekijken


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

 • Persoonlijke korting
 • Krijg af en toe mails van ons
 • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14231 reviews.