Verhuistips

Voor, tijdens en na het verhuizen komen er tal van zaken op je af en dat maakt het lastig om het overzicht te bewaren. En dingen die je over het hoofd ziet kunnen later tot problemen leiden en het oplossen daarvan kost extra tijd, geld en moeite. Met de verhuistips op deze pagina heb je aan alle essentiële zaken gedacht en haal je alle spullen in huis die je nodig hebt voor een efficiënte en stressvrije verhuizing.

Tips bij het voorbereiden van je verhuizing

Checklist verhuismaterialen

Voordat je ook maar een verhuisdoos aanraakt beginnen de voorbereidingen voor je verhuizing al. Zo moet je afspraken maken met de nieuwe bewoners van je oude huis en de oude bewoners van je nieuwe huis. Je moet bepalen of je zelf gaat verhuizen of een verhuisbedrijf inzet. Bij een grote verhuizing heb je vaak een grote bakwagen of vrachtwagen nodig en daar heb je een ander rijbewijs voor nodig.

Aandachtspunten bij het regelen van transport

Maak een checklist voor de verhuismaterialen die je nodig hebt

Een verhuizing is de uitgelezen mogelijkheid om je spullen te sorteren en ordenen. Wat neem je mee naar het nieuwe huis? Wat laat je staan voor de nieuwe bewoners? En wat gooi je weg? Uiteindelijk krijg je een lijst met spullen die je meeneemt en kun je gaan bepalen welke verhuismaterialen je nodig hebt. Zaken die je voor vrijwel iedere verhuizing nodig hebt zijn:

  • Verhuisdozen
  • Verhuisdekens
  • Noppenfolie
  • Verpakkingstape

Alle verhuismaterialen bekijken

Aandachtspunten bij het inpakken van je spullen

Denk bij het inpakken van je spullen aan het labelen van je dozen. Zo kun je de verhuiswagen efficiënt in- en uitladen. Zet bijvoorbeeld de spullen voor de slaapkamer en de badkamer bij elkaar en ook de spullen die bestemd zijn voor de benedenverdieping en de keuken.

Zorg er ook voor dat je meubels demonteert voordat je ze gaat verplaatsen. Haal de losse onderdelen eruit, verpak ze in inpakpapier en gebruik hoekbeschermers voor planken en bijvoorbeeld de glasplaat van de salontafel. Vergeet ook niet om de trommel van de wasmachine vast te zetten! Een losse trommel kan makkelijk beschadigen tijdens het verplaatsen. Heb je een inbouwkoelkast die in je oude huis achterblijft? Ontdooi deze dan voordat je vertrekt.

Hoeveel verhuismaterialen heb je nodig?

Dat je zaken als verhuisdozen en verhuisdekens nodig hebt is logisch, maar hoeveel van alles moet je bestellen? Allereerst maakt het uit vanuit wat voor soort woning je komt. Woon je nog bij je ouders en ga je op jezelf wonen, dan heb je waarschijnlijk minder spullen dan wanneer je al een tijdje in een eigen huur- of koophuis hebt gewoond. Heb je kinderen en huisdieren dan loopt het aantal verhuisdozen dat je nodig hebt flink op.

Voor een gemiddeld gezin met twee volwassenen en twee kinderen heb je ongeveer tussen de 30 en 40 grote verhuisdozen nodig. Met die aantallen is het interessant om op zoek te gaan naar staffelkortingen zodat je flink minder betaalt per doos.

Verhuisdekens en opslagdekens om je spullen mee te beschermen zijn ook onmisbaar tijdens je verhuizing. Bij een flinke verhuizing is verstandig om ruim in te slaan en tussen de 15 en 20 dekens te bestellen.

Voor het beschermen van je spullen heb je meestal aan één rol van 100 meter wel genoeg. Met twee of drie rollen acryl tape of pvc tape heb je genoeg om dozen mee dicht te plakken.

Hou je belangrijke spullen bij elkaar

Het laatste waar je op de grote verhuisdag behoefte aan hebt zijn onaangename verrassingen. Neem daarom altijd een checklist mee met daarop de punten die gedurende dag afgewerkt moeten worden. Vergeet ook niet om je belangrijke spullen zoals je sleutels en belangrijke documenten bij elkaar te zoeken. Stop ze in een mapje of een envelop zodat je ze niet kunt vergeten!


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14090 reviews.