Labels

Wil je labels kopen? Verkrijgbaar in kunststof, metaal, karton en papier. Ze worden ook wel aanhanglabels of ophanglabels genoemd en worden gebruikt om mee te labelen of sorteren. Op deze pagina vind je alle uitvoeringen en meer informatie om de juiste keuze te maken. Verkrijgbaar per 100 of 1000 stuks.

Kunststof labels kopen

Kunststof labels, ook wel plastic aanhanglabels genoemd, zijn gemaakt van PVC. Dit is de afkorting van polyvinylchloride en is één van de meeste bekende en toegepaste kunststoffen. In het dagelijks leven kun je niet om het gebruik van PVC heen. Het is een zeer sterk soort kunststof en nauwelijks buigbaar.

Kunststof labels kopen kan in onze webshop. Je krijgt ze dan standaard met twee ponsgaten, één boven en één onder. Met deze ponsgaten kunnen ze gemonteerd worden aan bijvoorbeeld een zeecontainer of rolcontainer. Het voordeel van kunststof ten opzichte van karton, is dat deze beter bestand zijn tegen weersinvloeden van buitenaf. Wanneer het bijvoorbeeld gaat regenen is het wel zo prettig dat ze functioneel blijven. PVC labels bieden dan de uitkomst. Ze zijn weerbestendig en kunnen bovendien beschreven worden met watervaste stift. Ze zijn beschikbaar in diverse kleuren, waardoor zendingen eenvoudig gecodeerd kunnen worden.

Labels van kunststof worden vaak in de kledingsector gebruikt, maar ook in de logistieke sector. Zo worden ze gehangen aan kledinghangers, kleding, jerrycans, emmers, zeecontainers en rolcontainers. Ook zijn ze handig in andere sectoren om te coderen, zoals bijvoorbeeld bij de uitgifte en binnenkomst van goederen en het laden en lossen binnen de food-sector. Op deze wijze kan er overzichtelijk worden gewerkt.

PVC labels zijn multifunctioneel omdat ze buigzaam, sterk, schrijfbaar en waterafstotend zijn. In ons assortiment vind je ze in de kleuren: groen, geel, wit, blauw en rood. Verkrijgbaar per 100 of per 1000 stuks.

Metalen labels kopen

Metalen labels, ophanglabels of aanhanglabels worden ook wel oerlabels genoemd. Ze zijn gemaakt van gelakt bandstaal en komen in diverse kleuren.

Metalen labels kopen wordt voornamelijk gedaan in de metaalindustrie en door autofabrikanten. Het voordeel ten opzichte van kunststof, is dat deze beter tegen hoge temperaturen kunnen. Kunststof zou kunnen gaan smelten als het teveel worden blootgesteld aan te warme temperaturen. Daar heb je met metaal geen last van.

Ze worden veel gebruikt om te monteren op containers of direct op andere metalen producten. Het materiaal past zo mooi bij het product dat geleverd wordt. Het bevestigen van deze labeltjes kan met bijpassende metalen clips. Deze zijn licht buigbaar en je maakt gebruik van metaal op metaal. Dit komt ten gunste van de uitstraling van het product. Verkrijgbaar per 100 of per 1000 stuks.

Kupa labels kopen

Kupa labels zijn gemaakt van kunststof en papier. Ze bestaan uit drie lagen. De kern is van kunststof en de twee buitenlagen van papier. Ze zijn dubbelzijdig gelamineerd wat ervoor zorgt dat er aan beide kanten op geschreven kan worden. Het verschil in kupa en kunststof, zit hem in het feit dat er op kupa materiaal ook met een balpen op geschreven kan worden. Zeker in de detailhandel en voor winkeliers kan dit goed van pas komen.

Kupa labels kopen heeft als extra voordeel dat ze dankzij de laminering ook weersbestendig zijn. Hiermee zijn ze ook geschikt voor buitengebruik. Vaak wordt begeleidende productinformatie, door middel van een etiket, rechtstreeks op een product geplakt. Maar in situatie waarin dit niet mogelijk of wenselijk is, is een aanhanglabel de oplossing. Verkrijgbaar per 100 of per 1000 stuks.

Kartonnen labels kopen

Kartonnen labels zijn ook bekend onder de naam ‘Buldog labels’. Ze zijn gemaakt van bruin papier. Deze papieren labels zijn uitstekend schrijfbaar met een balpen, potlood of stift. Ze zijn van goede kwaliteit papier gemaakt en het ophangoog waaraan je ze bevestigd worden zijn extra versterkt om scheuren te voorkomen. Dat maakt ze uitstekend om te gebruiken als prijskaartje. Het nadeel van papier is dat ze niet geheel weerbestendig zijn en gemakkelijk buigen of vouwen. Bekijk dus goed de toepassing je ze voor wil inzetten.

De buldog labels worden veel gebruikt om aan kleding te hangen. Ook bloemenwinkels maken er veel gebruik van. Klanten kunnen een leuke boodschap op het hanglabel schrijven. Ze hebben een natuurlijke en milieuvriendelijke "vintage" uitstraling. Ook tweedehands winkels, biologische eetzaken, natuurwinkels en milieubewuste ondernemers hebben de voorkeur voor papier. Je kunt ze ook vinden onder industrial labels.

Deze ophanglabels zijn van kraftpapier gemaakt, een extra verstevigd soort papier/karton. In de meeste gevallen worden ze aan producten bevestigd met een touwtje, elastiek of een metalen labelclip. Verkrijgbaar per 100 of per 1000 stuks.

Voordelen van aanhanglabels

Onze aanhanglabels zijn van hoogwaardige kwaliteit. Kies uit de materialen plastic, kupa, metaal en karton. Ze hebben in principe dezelfde functie maar worden gebruikt in verschillende sectoren. Wanneer je labels gaat bestellen is het goed om bewust te zijn van de voordelen. De voordelen zijn:

  •         Herkenbaar maken van verzendingen / producten
  •         Eenvoudig en makkelijk te monteren
  •         Schrijfbaar
  •         Voorzien van ophanggaatjes
  •         Flexibel maar stevig
  •         Verkrijgbaar per 100 of per 1000 labels

Wil je labels kopen maar ben je op zoek naar advies op maat? Wij helpen je graag verder zodat je het juiste type label besteld dat geschikt is voor jouw toepassing. Neem gerust contact met ons op!

Bekijk hier ons ruime assortiment met verschillende soorten labels

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14351 reviews.