Verpakkingstape - Vendrig

Verpakkingstape

Wilt u verpakkingstape bestellen? Dan bent u bij Vendrig Packaging aan het juiste adres. Verpakkingstape gebruikt u om kartonnen dozen stevig dicht te plakken of af te sluiten. Het is belangrijk dat u hiervoor producten gebruikt van hoogwaardige kwaliteit. Bij Vendrig Packaging bent u aan het juiste adres voor verpakkingstape.

Bekijk als

Wanneer uw bedrijf te maken heeft met het versturen van grote producten dan zult u geregeld kartonnen dozen gebruiken. U wilt voorkomen dat uw producten tijdens het logistieke proces uit de doos. Uw medewerkers moeten werken met stevige materialen en daarom is het aan te beleven om gebruik te maken van hoogwaardige kwaliteit verpakkingstape. Met de verpakkingstape van Vendrig Packaging voorkomt u breuken of een defecten aan uw producten.

Tape kan gebruikt worden bij diverse temperaturen en omstandigheden. Om die reden hebben wij verschillende soorten verpakkingstape. Zo hebben wij bijvoorbeeld de PP, PVC en papieren verpakkingstape.

Welke verpakkingstape kiest u voor uw situatie?

Om te beginnen bestaat kunststof verpakkingstape meestal uit twee delen. De drager en de lijmsoort. Op basis van uw verpakking en transportweg kunt u uw keuze hierop bepalen. De dragers van kunststof verpakkingstape zijn PoliVinylChloride, ook wel PVC genoemd en PoliPropyleen (PP).

Voor de lijmsoort kunt u kiezen uit solvent lijm, acryllijm en hotmelt.

Dragers van de verpakkingstape

Zoals net beschreven hebben wij twee dragers voor verpakkingstape. Dit zijn de PVC verpakkingstape en de PP tape.

PVC tape: deze verpakkingstape is zeer aangenaam om mee te werken aangezien hij volledig geruisloos afrolt. Deze verpakkingstape is ook met de hand af te scheuren. PVC tape is ook zeer goed te bedrukken. Voor een goede kleefkracht in een niet al te koude ruimte is de PVC verpakkingstape aan te bevelen.

PP tape: deze verpakkingstape is er in diverse diktes en lijmsoorten. In de meeste gevallen is deze voordeliger dan de PVC-tape. PP-tape is ook goed te bedrukken. Afhankelijk van de lijmsoort maakt de PP verpakkingstape veel geluid bij het afrollen. U heeft hier speciale geluidsreducerende tapedispensers voor.

Er zijn drie lijmsoorten voor verpakkingstape. Deze zullen wij beschrijven;

Solvent lijm: solvent lijm is sterk en werkt langdurig op verpakkingstape. Deze lijm is handig wanneer uw verpakking langer gesloten moet blijven bij bijvoorbeeld opslag of op plekken waar vocht en stof aanwezig is. Voor PVC verpakkingstape is dit de enige mogelijkheid.

Acryllijm: acryllijm is op waterbasis en hierdoor ook milieuvriendelijker. Deze transparante lijm is ideaal voor het sluiten van gekleurd verpakkingsmateriaal en bedrukte dozen. Wel moet u er rekening mee houden dat de onmiddelijke kleefkracht net wat minder is. Het verpakkingstape met acryllijm moet net iets langer inwerken, maar daarna werkt het uitstekend.

Hotmelt: hotmelt lijm heeft een onmiddellijke kleefkracht. Verpakkingstape met hotmelt is sterke verpakkingstape en vaak gunstig geprijsd met een goede kwaliteit.

PP ‘High tack’ acryl tape

De PP ‘High tack’ acryl tape geeft een goede kleefkracht en is uitermate geschikt als u dozen wilt verpakken en wilt opslaan in ruimtes met lage temperaturen. Denk hierbij aan producten in vriezers. Wanneer u groente, fruit of vlees moet opslaan en verpakken biedt de high tack acryl tape de uitkomst. De verpakkingstape blijft goed plakken tot een temperatuur van -20°C. De high tack acryltape heeft een sterkere kleefkracht dan de normale acryl tape. PP staat voor polyprop. Het voordeel van polyprop is dat het bacteriewerend materiaal is.

Ook voor de milieubewuste ondernemer en voor bedrijven die bewust bezig zijn met het milieu is de PP ‘High tack’ acryl tape een goede optie aangezien het materiaal volledig recyclebaar is.

Extra voordelen van deze verpakkingstape is dat het een low noise tape is. Dit wil zeggen dat het nagenoeg geruisloos afrolt. Deze sterke verpakkingstape is UV-bestendig en breekt niet snel.

De verpakkingstape is verkrijgbaar in bruin en transparant.

PVC solvent tape

De PVC solvent tape is een verpakkingstape met een stevige kleefkracht. De PVC solvent tape is echter minder geschikt voor het afsluiten en bewaren van dozen in koude ruimtes. De kans dat de verpakkingstape gaat breken is sneller aanwezig.

Voor welke omstandigheden is de PVC solvent tape wel geschikt?

Heeft u een webwinkel of bedrijf die niet te maken heeft met producten in de food-sector dan is deze verpakkingstape uitermate geschikt voor gebruik. Deze producten zijn niet onderhevig aan kou in een koeling of vriezer. U kunt al uw producten volledig en goed afsluiten, zonder dat u bang hoeft te zijn voor breuken of scheuren in uw verpakkingstape.

PP acryl tape

De PP acryl tape is de meestverkochte verpakkingstape. Deze verpakkingstape is goed bruikbaar op allerlei soorten kunststof . De reden waarom het de meest verkochte tape is vanwege de prijs.

Deze verpakkingstape is minder geschikt voor verpakkingsdozen met een testliner papierlaag aan de buitenzijde.

Papieren tape

De papieren verpakkingstape is milieuvriendelijk en is hierdoor goed te recyclen. Deze verpakkingstape is gemakkelijk af te scheuren. Het geeft uw verpakkingsdozen een milieuvriendelijke look.

Deze tape heeft een lijmlaag van synthetisch rubber en is solvent free. Een ander voordeel naast dat de papieren verpakkingstape is, is dat deze tape tijdens het afrollen vrij weinig geluid maakt.

Hoe sluit ik mijn kartonnen dozen met de verpakkingstape?

Het is niet heel lastig om een kartonnen doos af te sluiten, maar toch willen wij u wat tips geven om eventuele schade te voorkomen. Sluit een kartonnen doos zowel horizontaal als verticaal met verpakkingstape. Wanneer u de kartonnen doos alleen horizontaal of verticaal zou afplakken, dan kan het voorkomen dat het losraakt.

Wanneer u de kartonnen dozen zowel horizontaal als verticaal dichtplakt, zorgt u ervoor dat uw producten gekruist zijn dichtgeplakt. Het kruislinks dichtplakken bouwt een extra veiligheid in. En voor 100 % garantie dat uw producten volledig veilig zijn, raden wij u aan om zowel horizontaal als verticaal de verpakkingstape met twee banen te aan te brengen op de verzenddoos. 

Bij Vendrig packaging bent u voor verpakkingstape aan het juiste adres. Zoals wij hierboven hebben beschreven bieden wij diverse dragers en lijmsoorten, zodat er voor elke situatie een geschikte verpakkingstape is. Heeft u vragen? Twijfel niet en laat u adviseren door onze klantenservice!

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 992 reviews.