Verpakkingstape

Verpakkingstape bestellen? Deze tape wordt gebruikt om verpakkingen stevig dicht te plakken of af te sluiten. Lees hier alles over welke verpakkingstape je nodig hebt en kies jouw variant uit onderstaand overzicht.

Verpakkingstape kopen

Wanneer jouw bedrijf te maken heeft met het versturen van grote producten dan zul je geregeld kartonnen dozen gebruiken. Hierbij moet voorkomen worden dat producten tijdens het logistieke proces uit de doos vallen. Als er gewerkt wordt met stevige materialen, is het aan te bevelen om gebruik te maken van hoogwaardige kwaliteit verpakkingstape. Met de verpakkingstape uit onze webshop voorkom je breuken of defecten aan producten.

Tape kan gebruikt worden bij diverse temperaturen en omstandigheden. De één heeft hierin andere eigenschappen dan de ander. Om die reden hebben wij verschillende soorten verpakkingstape. Zo hebben wij bijvoorbeeld de PP, PVC en papieren verpakkingstape.

Welke verpakkingstape heb je nodig voor jouw situatie?

Om te beginnen bestaat kunststof verpakkingstape meestal uit twee delen. De drager en de lijmsoort. Op basis van de door jouw gekozen verpakking en transportweg bepaal je welke keuze je maakt. De dragers van kunststof verpakkingstape zijn PoliVinylChloride, ook wel PVC genoemd en PoliPropyleen (PP).

Voor de lijmsoort kun je kiezen uit solvent lijm, acryllijm en hotmelt.

Dragers van de verpakkingstape

In onze webshop kun je twee dragers voor verpakkingstape vinden. Dit zijn de PVC verpakkingstape en de PP tape. De verschillen zullen we nu uitleggen;

PVC tape: deze verpakkingstape is zeer aangenaam om mee te werken aangezien hij volledig geruisloos afrolt. Deze verpakkingstape is ook met de hand af te scheuren. PVC tape is ook zeer goed te bedrukken. Voor een goede kleefkracht in een niet al te koude ruimte is de PVC verpakkingstape aan te bevelen.

PP tape: deze verpakkingstape is er in diverse diktes en lijmsoorten. In de meeste gevallen is deze voordeliger dan de PVC-tape. PP-tape is ook goed te bedrukken. Afhankelijk van de lijmsoort maakt de PP verpakkingstape veel geluid bij het afrollen. Je hebt hier speciale geluidsreducerende tapedispensers voor.

Er zijn drie lijmsoorten voor verpakkingstape. Deze zullen wij beschrijven;

Solvent lijm: solvent lijm is sterk en werkt langdurig op verpakkingstape. Deze lijm is handig wanneer verpakking langer gesloten moet blijven bij bijvoorbeeld opslag of op plekken waar vocht en stof aanwezig is. Voor PVC verpakkingstape is de solvent lijm de enige mogelijkheid.

Acryllijm: acryllijm is op waterbasis en hierdoor ook milieuvriendelijker. Deze transparante lijm is ideaal voor het sluiten van gekleurd verpakkingsmateriaal en bedrukte dozen. Wel moet je er rekening mee houden dat de onmiddellijke kleefkracht iets minder is. De verpakkingstape met acryllijm moet langer inwerken, maar daarna werkt het uitstekend.

Hotmelt: hotmelt lijm heeft een onmiddellijke kleefkracht. Verpakkingstape met hotmelt is sterke verpakkingstape en vaak gunstig geprijsd met een goede kwaliteit.

PP ‘High tack’ acryl tape

De PP ‘High tack’ acryl tape geeft een goede kleefkracht en is uitermate geschikt als je dozen wil verpakken en opslaan in ruimtes met lage temperaturen. Denk hierbij aan producten in vriezers. Wanneer je groente, fruit of vlees moet opslaan en verpakken biedt de high tack acryl tape de uitkomst. De verpakkingstape blijft goed plakken tot een temperatuur van -20°C. De high tack acryltape heeft een sterkere kleefkracht dan de normale acryl tape. PP staat voor polyprop. Het voordeel van polyprop is dat het bacteriewerend materiaal is.

Ook voor de milieubewuste ondernemer en voor bedrijven die bewust bezig zijn met het milieu is de PP ‘High tack’ acryl tape een goede optie aangezien het materiaal volledig recyclebaar is.

Extra voordelen van deze verpakkingstape is dat het een low noise tape is. Dit wil zeggen dat het nagenoeg geruisloos afrolt. Deze sterke verpakkingstape is UV-bestendig en breekt niet snel.

De verpakkingstape is verkrijgbaar in bruin en transparant.

PVC solvent tape

De PVC solvent tape is een verpakkingstape met een stevige kleefkracht. De PVC solvent tape is echter minder geschikt voor het afsluiten en bewaren van dozen in koude ruimtes. De kans dat de verpakkingstape gaat breken is sneller aanwezig.

Voor welke omstandigheden is de PVC solvent tape wel geschikt?

Heb jij een webwinkel of bedrijf die niet te maken heeft met producten in de food-sector? Dan is deze verpakkingstape uitermate geschikt voor gebruik. Deze producten zijn niet onderhevig aan kou in een koeling of vriezer. Al jouw producten zijn volledig en goed af te sluiten, zonder dat je bang hoeft te zijn voor breuken of scheuren in de verpakkingstape.

PP acryl tape

De PP acryl tape is de meestverkochte verpakkingstape. Deze verpakkingstape is goed bruikbaar op allerlei soorten kunststof. De gunstige prijs en vele toepassingen zijn de redenen dat dit de meest verkochte tape is.

Deze verpakkingstape is minder geschikt voor verpakkingsdozen met een testliner papierlaag aan de buitenzijde.

Papieren tape

De papieren verpakkingstape is milieuvriendelijk en daardoor goed te recyclen. De gebruiker kan de doos met tape en al bij het oud papier weggooien. Deze verpakkingstape is gemakkelijk af te scheuren en geeft jouw verpakkingsdozen een milieuvriendelijke en natuurlijke look.

De lijmlaag op het papier is gemaakt van synthetisch rubber en is solvent-vrij. Een ander voordeel is dat deze tape tijdens het afrollen vrij weinig geluid maakt.

Hoe sluit ik mijn kartonnen dozen met de verpakkingstape?

Het is niet heel lastig om een kartonnen doos af te sluiten, maar toch willen wij wat tips geven om eventuele schade te voorkomen. Sluit een kartonnen doos zowel horizontaal als verticaal met verpakkingstape. Wanneer je de kartonnen doos alleen horizontaal of verticaal zou afplakken, dan kan het voorkomen dat het losraakt.

Als de kartonnen dozen zowel horizontaal als verticaal dichtgeplakt worden, zorg er dan voor dat de doos gekruist zijn dichtgeplakt. Het kruislinks dichtplakken bouwt een extra veiligheid in. Wij adviseren om zowel horizontaal als verticaal de verpakkingstape met twee banen aan te brengen op de verzenddoos. 

In onze webshop ben je voor verpakkingstape aan het juiste adres. Wij hebben veel keus in diverse dragers en lijmsoorten. Voor elke situatie kun je bij ons een geschikte verpakkingstape vinden. Bestel direct uit voorraad en vóór 17.00 uur besteld is dezelfde dag verzonden. Heb je nog vragen? Neem dan contact op, wij adviseren je graag persoonlijk!

Bekijk hier ons ruime assortiment verpakkingstape

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 5568 reviews.