Verpakkingstape

Verpakkingstape bestellen? Deze tape wordt gebruikt om verpakkingen stevig dicht te plakken of af te sluiten. Lees hier alles over welke verpakkingstape je nodig hebt en kies jouw variant uit onderstaand overzicht. Meer weten over de verschillende soorten verpakkingstape in het assortiment? Lees hieronder welke tape het beste bij jouw project pas of bekijk de video!

Verschillende soorten verpakkingstape

In het assortiment vind je verschillende soorten verpakkingstape. Tapes verschillen in het materiaal en de lijmlaag die wordt gebruikt. In de meeste gevallen heb je de keuze uit papieren en kunststof tape met een enkelzijdige lijmlaag. Het materiaal van de tape wordt ook wel de drager genoemd.

Wil je meer weten over de verschillende tape? Gebruik het onderstaande menu om snel te navigeren naar de tape waar je meer informatie over wilt.

Hieronder leggen we kort uit wat het verschil is tussen de verschillende soorten. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de individuele productpagina’s.

Papieren tape

Papieren tape is de meest milieuvriendelijke keuze. Dat zie je terug in de uitstraling van de tape. Die natuurlijke look maakt papieren tape populair onder bedrijven die milieubewust willen ondernemen. Naast de uitstraling is ook papieren tape eenvoudig af te scheuren.

Papieren tape

PVC tape

PVC staat voor Poli Vinyl Chloride. PVC tape heeft een goede kleefkracht en rolt vrijwel geruisloos af. Je kunt het materiaal makkelijk met de hand afscheuren en het blijft plakken op verschillende ondergronden. Ideaal dus voor klusjes waarbij je snel en efficiënt wilt werken.

PVC tape

PP tape

Polypropyleen tape is veelzijdiger dan PVC tape. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes, breedtes en met verschillende lijmlagen. Dat betekent dat PP tape voor meer verschillende klussen gebruikt kan worden. Het afrollen maakt meer geluid waardoor bedrijven met veel inpakwerkzaamheden vaker voor een andere soort tape kiezen.

PP tape met verschillende lijmlagen

Afhankelijk van de toepassing kies je bij PP tape voor één van de volgende twee lijmlagen:

  • Solvent. Sterke en langdurige kleefkracht. PVC tape is alleen met deze lijmlaag verkrijgbaar
  • Acryl. Lijmlaag op waterbasis en daarmee de meest milieuvriendelijke optie. Kleefkracht is minder direct en heeft even tijd nodig om goed te hechten

Dankzij de verschillende lijmlagen heb je de keuze uit verschillende soorten PP tape.

PP acryl tape

De PP acryl tape is de meest verkochte variant. Deze verpakkingstape is goed bruikbaar op allerlei soorten kunststof. Deze veelzijdigheid, in combinatie met de gunstige prijs verklaart de populariteit van deze tape. Deze verpakkingstape is minder geschikt voor verpakkingsdozen met een testliner papierlaag aan de buitenzijde.

PP acryl tape

PP ‘High tack’ acryl tape voor gebruik bij lage temperaturen

High tack acryl tape is een PP tape die vooral goed werkt bij lage temperaturen. De kleefkracht blijft behouden tot een temperatuur van -20°C. Een extra voordeel is dat de polypropyleen drager bacterie werend is. Daarom zie je deze tape vaak bij bedrijven die met bederfbare producten zoals groente, fruit en vlees werken.

PP High tack acryl tape

PP Solvent tape voor langdurige kleefkracht

Een solvent lijmlaag behoudt langer zijn kleefkracht dan andere soorten verpakkingstape. Het wordt daarom veel gebruikt door transport- en opslagbedrijven.

PP solvent tape

Hotmelt. Onmiddellijke kleefkracht en een aantrekkelijke prijs

Ben je op zoek naar een tape die onmiddellijk stevig blijft kleven? Dan ben je op zoek naar een verpakkingstape met onmiddellijke kleefkracht. De meest voorkomende tape met een hotmelt lijmlaag is de welbekende duct tape. Een andere tape met een hotmelt lijmlaag is strapping tape. In de verpakkingsindustrie wordt deze tape gebruikt voor het vastzetten van palletladingen omdat de tape niet op een ondergrond maar erg sterk aan zichzelf hecht. Zo blijft de lading beschermd en stabiel.

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13896 reviews.