Je spullen inpakken

De grootste en meest tijdrovende klus van iedere verhuizing is het inpakken van je spullen. Dit is, samen met het transport, dan ook de fase waarin je inboedel de meeste kans loopt op beschadigingen. Gelukkig heeft Vendrig Packaging alles in huis voor een soepele verhuizing. Gebruik de onderstaande tips om je spullen veilig en netjes over te zetten naar je nieuwe woning.


Alle verhuismaterialen bekijken

Voorbereidingen voor het inpakken van je inboedel

Je inboedel inpakken vergt enige voorbereiding. Zo zijn verhuisdozen natuurlijk onmisbaar bij het inpakken van je spullen maar hoeveel heb je er eigenlijk nodig? Grofweg kun je uitgaan van de volgende aantallen:

  • Single – 25 tot 40 verhuisdozen
  • Koppel – 50 tot 60 verhuisdozen
  • Gezin met twee kinderen – 70 verhuisdozen of meer

Het gaat hierbij om verhuisdozen van 60 liter. Kijk hier goed naar want er zijn ook verhuisdozen van 50 of 70 liter beschikbaar. Kies bij voorkeur voor autolock dozen. Dankzij de opbouw van deze dozen, vouwt de bodem makkelijk in elkaar en heb je geen tape nodig om deze af te plakken. Dat werkt niet alleen sneller en je hebt geen tape nodig maar je kunt de dozen ook vaker hergebruiken.

Wat gaat in welke doos?

Bij het inpakken van je spullen is een systeem wel zo prettig. Wanneer je alles zomaar in een willekeurige doos gooit ben je in je nieuwe huis uren bezig om alles weer uit te zoeken. Maak het daarom voor jezelf makkelijk en begin met inpakken per kamer. Schrijf ook op de doos op uit welke kamer de inhoud komt. Je kunt ook de spullen in iedere verhuisdoos labelen zodat je precies weet waar alles moet komen.

Labelen maakt het inpakken en vooral het uitpakken makkelijker

Pak kleine spullen bij elkaar en maak ze vast met bijvoorbeeld een tie wrap. Met een kunststof of kartonnen label zie je in één oogopslag waar je spullen moeten komen. Dat is overigens ook een aanrader voor meubels of andere spullen die je uit elkaar moet halen. Schroeven en andere bevestigingsmaterialen kun je in een gripzakje doen en labelen zodat je weet welke materialen bij welke meubels horen.

Lees meer over labelen

Kwetsbare spullen inpakken

Bij kwetsbare spullen denk je bijvoorbeeld aan glaswerk of dun serviesgoed. Maar ook ogenschijnlijk robuuste meubels kunnen tijdens transport kwetsbaar zijn. Veel meubels hebben een laag vernis en die kan makkelijk beschadigen met lelijke krassen tot gevolg. Kwetsbare spullen kun je op de volgende manieren veilig inpakken:

  • Meubels – Gebruik noppenfolie met een extra schuimlaag om de kwetsbare toplaag te beschermen. Met een verhuis- of opslagdeken voorkom je krasschade bij het inladen van de verhuiswagen en kan vocht niet doordringen.
  • Glaswerk – Doe al je glaswerk in dezelfde doos en doe hier ook niets anders is. Gebruik in plaats daarvan opvulmateriaal zoals papier, karton of SizzlePak zodat glazen voorwerpen niet tegen elkaar aan kunnen komen. Vul glazen ook met dit opvulmateriaal om ze beter te beschermen tegen schokken tijdens het transport.
  • Serviesgoed – serviesgoed leg je juist wel dicht op elkaar, het liefst met een laag noppenfolie ertussen. Het meeste serviesgoed is rond terwijl de doos vierkant is. Dat betekent dat je altijd loze ruimte overhoudt. Vul deze op met opvulpapier of bespaar ruimte door hier je handdoeken of zelfs je sokken in te stoppen.

Vuistregel voor zware spullen in dozen

Bij zware spullen zoals pannen, boeken of potten is het aan te raden om dozen tot maximaal 20 kg te beladen. De doos kan vaak nog wel wat meer gewicht hebben maar het moet wel te tillen blijven. Bovendien geldt voor zware spullen een vuistregel die je aan kunt houden. Hoe zwaarder het voorwerp, des te kleiner de doos. Een kleine doos heeft meer draagkracht en zal niet snel scheuren of doorbuigen.

Algemene verhuistips

  • Voorkom dat je dozen te zwaar worden door lichte en zware spullen af te wisselen. Zorg er dan wel voor dat je de lichte spullen bovenop legt anders worden ze geplet.
  • Koop noppenfolie op rol bij een grote verhuizing, dat is een stuk voordeliger
  • Omwikkel planten met krantenpapier of jute om ze de beschermen tijdens de verhuizing

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13536 reviews.