Verhuisdekens

Wilt u verhuisdekens kopen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Verhuisdekens worden toegepast bij verhuizingen, transport en opslag van meubilair of andere kwetsbare goederen. De verhuisdekens zijn flexibel, goed herbruikbaar en hebben een beschermende werking. Dat maakt het een onmisbare hulpmiddel bij de verhuizingen. De dekens zijn in elke gewenste hoeveelheid leverbaar tegen de scherpste prijzen van Nederland en België. Wilt u verhuisdekens laten bedrukken of personaliseren? Dat kan! Vraag naar de mogelijkheden en neem contact op met onze klantenservice.

Bekijk als

Wat zijn verhuisdekens en waar wordt het voor gebruikt?

Wanneer u gaat verhuizen of goederen gaat vervoeren dan wilt u natuurlijk dat uw goederen onbeschadigd aankomen. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje en zijn er tal van manieren waarop uw goederen kunnen beschadigen. De goederen worden in- en uitgeladen en kunnen gaan schuiven in de verhuiswagen. Het is dan ook slim om deze goederen te beschermen tegen mogelijke beschadigingen.

U kunt uw goederen beschermen met verschillende beschermingsmaterialen. Denk bijvoorbeeld aan noppenfolie of golfkarton. Een alternatief hierop is de verhuisdeken. De verhuisdekens zijn zachte en sterke dekens, zijn geweven en bevatten een groot percentage katoen. Door deze samenstelling slijten de dekens minder snel dan doorgestikte dekens of dekens met een hoog percentage wol. Verhuisdekens zijn rondom gestikt waardoor ze zeer goed bestand zijn tegen inscheuring, waardoor de dekens, ten opzichte van andere materialen, veelvoudig hergebruikt kunnen worden.

Verhuis dekens of verhuiskleden worden gebruikt bij het beschermen van meubels en machines tijdens verhuizingen, maar ook voor het (tijdelijk) opslaan van goederen. Ook kunnen de verhuisdekens creatief gebruikt worden voor het maken van bijvoorbeeld kussens en woondekens.

Wat is het verschil tussen verhuisdekens en opslagdekens / pakdekens?

Verhuisdekens worden vaak gebruikt voor het beschermen van meubels tijdens verhuizingen en andere vormen van transport. Deze dekens zijn van hoge kwaliteit waardoor deze niet snel slijten. Naast de verhuisdekens bestaan er ook opslagdekens of pakdekens. Zoals de naam van deze dekens al aangeeft worden de opslagdekens vooral gebruikt voor het beschermen of afdekken van meubilair wanneer dit in opslag staat. Opslagdekens, welke ook vaak pakdekens worden genoemd, zijn geweven en rondom gestikt, waardoor ze sterker zijn dan de doorgestikte afdekdekens. Voor het beschermen of afdekken van grote objecten zijn er ook extra grote opslagdekens.

Verhuisdekens materiaal

De verhuisdekens zijn geweven en bevatten veel katoen. Hierdoor is de kans op slijten veel minder groot dan dekens waar veel wol in zit. Daarnaast zijn de dekens langs de rand gestikt waardoor ze goed bestand zijn tegen inscheuren. De kwaliteit zit vooral in het gramsgewicht van de dekens. Verhuisdekens hebben een andere functie dan opslagdekens en hebben ook een groter gramsgewicht. Een opslagdeken kan wel dienen als verhuisdeken, echter kan deze minder vaak hergebruikt worden.

De verschillende uitvoeringen

Er zijn verschillende uitvoeringen verhuisdekens. Zo hebben wij de traditionele deken met gekleurde strepen. Dit is de sterkste deken (1350 gram) en de meest gebruikte. De deken is te herkennen aan de gekleurde strepen over de breedte. De deken is voornamelijk gemaakt van katoen en is rondom gestikt.


De 'traditionele' verhuisdeken

Naast de traditionele verhuisdeken hebben wij ook de opslagdeken. Deze opslagdeken hebben wij in meerdere afmetingen en is iets minder sterk dan de verhuisdeken. De deken wordt het meest gebruikt voor het beschermen van goederen tegen stof tijdens opslag of, wanneer de deken niet vaak hergebruikt hoeft te worden, als verhuisdeken.

De opslagdekens of verhuisdekens op rol hebben wij in rollen van 30 meter. Deze deken is geschikt voor het beschermen van grote oppervlaktes en bijvoorbeeld bomen. Deze verhuisdeken op rol bestaat uit katoen en wol en is rondom gestikt.

Sinds kort hebben wij ook terrasdekens in ons assortiment. De terrasdekens worden gebruikt bij strandpaviljoens, op terrassen en bij evenementen. De dekens zijn in 2 verschillende designs leverbaar en kunnen al per stuk besteld worden.

Welke voordelen kennen verhuisdekens?

Verhuisdekens kennen een aantal voordelen. Deze beschrijven wij hieronder.

1) Verhuisdekens zijn gemaakt van hoogwaardige en sterke materialen waardoor de dekens niet snel slijten en dus vaak hergebruikt kunnen worden. Hierdoor hoeft u dus niet telkens nieuwe dekens aan te schaffen. Dit is een groot pluspunt ten opzichte van andere beschermingsmaterialen.

2) De dekens zijn erg zacht waardoor ze extra beschermend zijn.

3) Naast dat de dekens een beschermende functie hebben, kunnen ze ook creatief gebruikt worden. Zo kunnen er gordijnen, tapijten, woonkleden, kussens of stoelbekleding van gemaakt worden.

4) Verhuisdekens kunnen in elke gewenste hoeveelheid geleverd worden.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Voordat u besluit om een verhuisdekens te kopen is het belangrijk om te weten waar de verhuisdeken voor gaat dienen. De dekens verschillen namelijk in afmetingen en in kwaliteit.

Wanneer de deken voornamelijk gebruikt gaat worden voor het afdekken van goederen voor (tijdelijke) opslag, dan is de opslagdeken de oplossing voor u. Deze is iets dunner dan de ‘gewone’ verhuisdeken. Wanneer u de deken gaat gebruiken bij een verhuizing of transport, dan ontstaat tijdens het transport meer wrijving, waardoor de dekens sneller slijten dan tijdens opslag. Voor deze toepasing wordt daarom meestal de ‘traditionele 1350 grams verhuisdeken’ gebruikt. Zijn de dekens bedoelt voor een eenmalige verhuizing, dan volstaat vaak ook een opslagdeken. Gaat u grote meubels of machines vervoeren, dan past de verhuisdekens op rol het beste bij u. Deze kunt u op de gewenste afmeting afknippen.

Verhuisdekens wassen, kan dat?

Wij krijgen vaak de vraag of de verhuisdekens gewassen kunnen worden. Wanneer u verhuisdekens intensief gebruikt, kunnen er natuurlijk vlekken op komen. In principe kunnen de verhuisdekens gewoon gewassen worden. Zo zorgt u ervoor dat de dekens weer netjes worden en professioneel gebruikt kunnen worden. Het is wel belangrijk dat u de dekens niet warmer dan 40 graden wast.

Creatief met verhuisdekens

Wees creatief met verhuisdekens! Het is tegenwoordig helemaal in om oude materialen een nieuw leven in te blazen. Zo kunnen er van verhuisdekens, gordijnen gemaakt worden, maar ook stoelbekleden en kussens.

Levering

Alle dekens op onze website hebben wij ruimschoots op voorraad. De verhuisdekens zijn te koop via onze webwinkel. Wanneer u op werkdagen voor 16:00 uur besteld, worden de dekens dezelfde dag nog verzonden. Wij verzenden vanaf 75 euro gratis binnen Nederland en België. De verhuisdekens per stuk zijn leverbaar voor particulieren en bedrijven. Ook is het mogelijk om de dekens, na het bestellen op onze webshop, af te halen in Woerden.

Welke alternatieven zijn er?

Voor het beschermen van producten zijn er een aantal alternatieven. Zo is er noppenfolie, noppenfolie met schuim, schuimfolie en golfkarton. Deze materialen hebben allen een beschermende werking. De noppenfolie, noppenfolie met schuim en schuimfolie zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Zo kunt u de meest kwetsbare goederen, zoals schilderijen en glas, beschermen met de dikste folies en de minder kwetsbare goederen met dunnere folie. Een iets goedkoper alternatief is golfkarton. Golfkarton is net zoals noppenfolie erg flexibel en kan gemakkelijk rond goederen heen gewikkeld worden.

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 751 reviews.