Verhuisdekens

Wil je verhuisdekens kopen? Ze worden gebruikt bij transport en opslag van meubilair of andere kwetsbare goederen. Verhuisdekens zijn flexibel, vaak herbruikbaar en hebben een beschermende werking. Bekijk hieronder ons assortiment en kies de soort en gewenste hoeveelheid tegen aantrekkelijke staffelprijzen.

Wat zijn verhuisdekens en waar wordt het voor gebruikt?

Wanneer je gaat verhuizen of goederen gaat vervoeren dan wil je natuurlijk dat de spullen onbeschadigd aankomen. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje en zijn er tal van manieren waarop spullen kunnen beschadigen. Alles wordt in- en uitgeladen en in de verhuiswagen is er kans op schuiven. Daarom is het slim om deze goederen te beschermen tegen mogelijke beschadigingen. De deken is een uiterst geschikt hulpmiddel hiervoor.

Je kunt goederen beschermen met verschillende beschermingsmaterialen. Denk bijvoorbeeld aan noppenfolie, golfkarton en andere beschermfolie voor tijdens het verhuizen. Een alternatief hiervan is de verhuisdeken. Verhuisdekens zijn zachte en sterke dekens, zijn geweven en bevatten een groot percentage katoen. Door deze samenstelling slijten de dekens minder snel dan doorgestikte dekens of dekens met een hoog percentage wol. Onze dekens zijn rondom gestikt waardoor ze zeer goed bestand zijn tegen inscheuring. Hierdoor kunnen de dekens, ten opzichte van andere materialen, veelvoudig hergebruikt worden.

Verhuis dekens of verhuiskleden worden gebruikt bij het beschermen van meubels en machines tijdens verhuizingen, maar ook voor het (tijdelijk) opslaan van goederen. Ook kunnen de verhuisdekens creatief gebruikt worden voor het maken van bijvoorbeeld kussens en woondekens.

Hoe gebruik je een verhuisdeken om goederen te beschermen?

Het gebruiken van een verhuisdeken is heel eenvoudig. Allereerst haal je de deken uit de verpakking. De dekens worden opgevouwen geleverd en moeten eerst uitgevouwen worden als een kleed. Op basis van de vorm en grootte van het te beschermen voorwerp bepaal je de manier van gebruik. Hieronder staan de meest toegepaste opties:

  1. Grote voorwerpen beschermen: denk hierbij aan het beschermen van een kast of tafelblad. Als de kast in de verhuiswagen plat op de vloer komt te liggen is er grote kans op schade. Leg de verhuisdeken op de vloer en vouw de zijkant omhoog naar de zijkant. Leg de kast er voorzichtig op en leg een ander voorwerp tegen de kast aan, waar de verhuisdekenstof tussen ligt. Zo is de onderkant én zijkant beschermd. Om de ruimte efficiënt te gebruiken kun je spullen op de kast leggen. Zorg dat er een verhuisdeken tussen de kast en deze spullen ligt. De dekenstof werkt dan als een kussen.
  2. Kleinere voorwerpen beschermen: denk hierbij aan een klein tafeltje of voorwerp dat niet in een verhuisdoos past. Kleinere voorwerpen worden het beste beschermd als ze worden ingepakt in de verhuisdekenstof. Wikkel ze helemaal in en leg het open uiteinde onderop zodat de stof goed blijft zitten.
  3. Verhuisdeken gebruiken als anti-slipmat: in een verhuiswagen is de vloer glad genoeg om goederen te laten schuiven tijdens het rijden. Leg verhuisdekens over de gehele oppervlakte zodat spullen die daar op komen te liggen minder kans hebben om te schuiven. Als ze toch schuiven dan beschadigen de spullen niet dankzij de zachte, dikke verhuisdekenstof.

Wat is het verschil tussen verhuisdekens en opslagdekens / pakdekens?

Verhuisdekens worden vaak gebruikt voor het beschermen van meubels tijdens verhuizingen en andere vormen van transport. Deze dekens zijn van hoge kwaliteit waardoor deze niet snel slijten. Naast verhuisdekens bestaan er ook opslagdekens of pakdekens. Zoals de naam van deze dekens al aangeeft worden de opslagdekens vooral gebruikt voor het beschermen of afdekken van meubilair wanneer dit in opslag staat. Opslagdekens, welke ook vaak pakdekens worden genoemd, zijn geweven en rondom gestikt, waardoor ze sterker zijn dan de doorgestikte afdekdekens. Voor het beschermen of afdekken van grote objecten kun je ook extra grote opslagdekens kopen.

Verhuisdeken materiaal

Verhuisdekens zijn geweven en bevatten veel katoen. Hierdoor is de kans op slijten veel minder groot dan dekens waar veel wol in zit. Daarnaast zijn de dekens langs de rand gestikt waardoor ze goed bestand zijn tegen inscheuren. De kwaliteit zit vooral in het gramgewicht van de dekens. Verhuisdekens hebben een andere functie dan opslagdekens en hebben ook een groter gramgewicht. Een opslagdeken kan wel dienen als verhuisdeken, echter kan deze minder vaak hergebruikt worden.

De verschillende uitvoeringen

Verhuisdekens kopen in verschillende uitvoeringen? In onze webshop vind je verschillende uitvoeringen:

Traditionele verhuisdekens

Zo hebben wij de traditionele deken met gekleurde strepen. Dit is de sterkste deken (1350 gram) en de meest gebruikte. De deken is te herkennen aan de gekleurde strepen over de breedte. De deken is voornamelijk gemaakt van katoen en is rondom gestikt.

Opslagdekens

Naast de traditionele verhuisdeken hebben wij ook opslagdekens. Deze opslagdeken hebben wij in meerdere afmetingen en is iets minder sterk dan de verhuisdeken. De deken wordt het meest gebruikt voor het beschermen van goederen tegen stof tijdens opslag of, wanneer de deken niet vaak hergebruikt hoeft te worden, als verhuisdeken.

Dekens op rol

De opslagdekens of verhuisdekens op rol hebben wij in rollen van 30 meter. Deze deken is geschikt voor het beschermen van grote oppervlaktes en bijvoorbeeld bomen. Deze verhuisdeken op rol bestaat uit katoen en wol en is rondom gestikt, maar niet gezoomd.

Terrasdekens

Nog een uitvoering en toepassing is de terrasdekens die je kunt vinden in ons assortiment. De terrasdekens worden gebruikt bij strandpaviljoens, op terrassen en bij evenementen. De dekens zijn in 2 verschillende designs leverbaar en kunnen al per stuk besteld worden. De stof is van hoge kwaliteit en lekker zacht. Je kunt ze ook gebruiken als reisdeken voor in het vliegtuig, in de auto of op de camping. Onder een terrasdeken of reisdeken blijf je lekker warm.

Wat zijn de voordelen van verhuisdekens?

Verhuisdekens kennen een aantal voordelen. De voordelen zijn onder andere:

  1. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige en sterke materialen waardoor de dekens niet snel slijten en dus vaak hergebruikt kunnen worden. Hierdoor hoef je dus niet telkens nieuwe dekens aan te schaffen. Dit is een groot pluspunt ten opzichte van andere beschermingsmaterialen;
  2. De dekens zijn erg zacht waardoor ze extra beschermend zijn;
  3. Naast dat ze een beschermende functie hebben, kunnen ze ook creatief gebruikt worden. Zo kunnen er gordijnen, tapijten, woonkleden, kussens of stoelbekleding van gemaakt worden;
  4. Verhuisdekens kunnen in elke gewenste hoeveelheid geleverd worden.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Voordat je besluit om een verhuisdeken te kopen is het belangrijk om te weten waar het voor gaat dienen. De dekens verschillen namelijk in afmetingen en in kwaliteit.

Wanneer de deken voornamelijk gebruikt gaat worden voor het afdekken van goederen voor (tijdelijke) opslag, dan is de opslagdeken de meest ideale oplossing. Deze is iets dunner dan de ‘gewone’ verhuisdeken. Wanneer je de deken gaat gebruiken bij een verhuizing of transport, dan ontstaat tijdens het transport meer wrijving, waardoor de dekens sneller slijten dan tijdens opslag. Voor deze toepassing wordt daarom meestal de ‘traditionele 1350 grams verhuisdeken’ gebruikt. Zijn de dekens bedoelt voor een eenmalige verhuizing, dan volstaat vaak ook een opslagdeken. Ga je grote meubels of machines vervoeren, dan past de verhuisdeken op rol het beste. Deze is op de gewenste afmeting te knippen.

Verhuisdekens wassen, kan dat?

Wij krijgen vaak de vraag of de verhuisdekens gewassen kunnen worden. Doordat een pakdeken intensief gebruikt worden, kunnen er natuurlijk vlekken en vuil op komen. Gelukkig kunnen verhuisdekens gewoon gewassen worden. Zo zorg je ervoor dat de dekens weer netjes worden en professioneel gebruikt kunnen worden. Let wel op: de dekens kunnen niet warmer dan 40 graden gewassen worden.

Creatief met verhuisdekens

Wees creatief met verhuisdekens! Het is tegenwoordig helemaal in om oude materialen een nieuw leven in te blazen. Zo kan er van een verhuisdeken een gordijn gemaakt worden. Denk ook aan stoelbekleding of een kussen. Dankzij het unieke patroon op de deken kun je een opvallende en vrolijke sfeer creëren.

Levering

Alle dekens in onze webshop hebben wij ruimschoots op voorraad. Verhuisdekens kopen kan online gemakkelijk en snel. Wanneer je op werkdagen voor 17:00 uur besteld, worden de dekens dezelfde dag nog verzonden. Wij verzenden vanaf 75 euro gratis binnen Nederland en België. De verhuisdekens per stuk zijn leverbaar voor particulieren en bedrijven. Ook is het mogelijk om de dekens, na het bestellen op onze webshop, af te halen in Woerden.

Welke alternatieven zijn er?

Voor het beschermen van producten zijn er een aantal alternatieven. Zo is er noppenfolie, noppenfolie met schuim, schuimfolie en golfkarton. Deze materialen hebben allen een beschermende werking. De noppenfolie, noppenfolie met schuim en schuimfolie zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Zo kun je de meest kwetsbare goederen, zoals schilderijen en glas, beschermen met de dikste folies en de minder kwetsbare goederen met dunnere folie. Een iets goedkoper alternatief is golfkarton. Golfkarton is net zoals noppenfolie erg flexibel en kan gemakkelijk rond goederen heen gewikkeld worden.

Ga je verhuizen? Lees dan snel onze verhuistips!

Bij een verhuizing komt veel voorbereiding en actie kijken. Heb je de mankracht al bij elkaar getrommeld en de juiste hulpmiddelen bij de hand? Wij hebben gegevens uit een verhuisonderzoek verzameld en gecombineerd in een artikel met tips voor een soepele verhuizing. Lees het snel om je goed voor te bereiden op jouw verhuizing. Vergeet niet je verhuisdekens en verhuismaterialen in onze webshop te bestellen. Succes!

Bekijk hier ons grote en voordelige assortiment verhuisdekens

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14411 reviews.