Hoekprofielen en randbescherming

Hoekprofielen en randbescherming kopen? Bescherm de kwetsbare hoeken en randen van pallets, meubels en andere lading tijdens het transportproces. In ons assortiment vind je 25+ soorten hoekbeschermers in verschillende formaten en materialen.

Wat zijn hoekprofielen?

Per definitie is een hoekprofiel de verzamelnaam voor een stuk materiaal dat geplaatst wordt op een hoek of rand. Het vormt zo een extra beschermlaag. Neem bijvoorbeeld de randen van een tafelblad of glasplaat. Het soort materiaal bepaalt voor een gedeelte de beschermingswaarde. Ook de prijs en afmetingen van het materiaal spelen een rol. Sommige hoekprofielen klemmen zich vast aan een object, andere moeten vastgemaakt worden. In de verpakkingsindustrie, bij fabrikanten, groothandels en webshops worden hoekprofielen in grote getallen gebruikt. Ze bieden extra bescherming aan producten of objecten die naar de klant worden vervoerd. Hierbij geldt altijd de vuistregel: better safe then sorry. Dit betekent dat je maar beter extra bescherming kunt toevoegen dan het risico op schade te houden.

Welke soorten hoekbescherming zijn er?

Als je gaat zoeken naar hoekbescherming kom je veel verschillende soorten tegen. Er is keus in materiaalsoort, afmetingen, waterdichtheid, beschermingswaarden en vele andere eigenschappen. Op deze pagina zullen wij de verschillen uitleggen. Zo kun jij de juiste keuze maken over welke hoekbescherming geschikt is voor jouw toepassing.

  • Materiaalsoorten: in ons assortiment vind je hoekbescherming van karton, kunststof, piepschuim en schuim. Binnen deze categorieën hebben wij vele varianten en afmetingen. Hiermee heb je een ruime keuze en kun je in de meest voorkomende situaties mee werken.
  • Afmetingen: de afmeting is zeer bepalend voor de beschermingswaarde. De hoekbescherming kies je uit op basis van de afmetingen van het te beschermen object. Een tafelblad van 2 meter heeft een lange hoekbescherming nodig. Een te korte strook zal niet voldoen. Ook de dikte van de hoek en dikte van het materiaal zijn variabelen die verschillen per soort.
  • Waterdichtheid: zodra producten beschermd moeten blijven in de buitenlucht is waterdichtheid belangrijk. Hiervoor zijn kartonnen hoeken uitgerust met een laag aluminium. Ook kunststof en schuim is waterdicht.
  • Duurzaamheid: gaat de bescherming lang mee? Zo zijn schuimprofielen krasbestendig en heel duurzaam. Karton en piepschuim kun je meestal slechts eenmalig gebruiken.
  • Beschermingswaarde: zijn de te beschermen producten waardevol? Dan is het aan te raden extra hoekbescherming en randbescherming toe te voegen. Dik schuim is hiervoor zeer geschikt. Karton en kunststof zijn relatief dun maar wel sterk. Piepschuim kunnen meeveren maar breken sneller dan karton.

Bekijk dus eerst goed het product dat beschermd moet worden voor het hoekbescherming kopen. Dan kun je rekening houden met bovenstaande eigenschappen van de verschillende materialen.

Hoekprofielen van karton

Hoekprofielen van karton zijn massief kartonnen L-vormige stroken. Je legt ze over de randen van een verpakking of doos. Vervolgens kun je ze omwikkelen met wikkelfolie of vastmaken met tape of omsnoeringsband. Het effect is dat de randen van de dozen beschermd blijven en niet indeuken. Omsnoeringsband kan namelijk erg strak om de doos zitten en schade veroorzaken. Kartonnen hoekprofielen zijn sterk en op maat te snijden. Er is ook een variant met aluminium buitenlaag, wat het karton waterafstotend maakt. Dit komt goed van pas als het transport geheel of gedeeltelijk in de buitenlucht plaatsvindt. Kartonnen hoekbeschermers zijn recyclebaar en herbruikbaar.

Aluminium hoekprofielen

Hoekprofielen van aluminium zijn kartonnen profielen met een aluminium omhulsel. Ze staan ook bekend als aluminium profielen. Het zijn kleine hoekjes met de eigenschap dat ze waterdicht zijn. In tegenstelling tot karton. Dit brengt een extra voordeel met zich mee als het gaat om producten die in de buitenlucht komen. Ook bij producten die in een koel- of ijskast worden bewaard komt vocht kijken. Koop deze randbescherming dus in specifieke situaties.

Hoekbeschermers van kunststof

Hoekbeschermers van kunststof zijn geschikt voor tafelbladen, glazen platen en andere objecten met hoekpunten. Het zijn hoekvormige omhulsels die je met gemak over de hoek schuift. Zo is de hoekpunt beschermd tegen schade en afbreken. Dit onderdeel is namelijk het meest kwetsbaar tijdens transport. Sommige hoekbeschermers zijn zelfklevend. Andere zijn weer verstelbaar. Elk artikel heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Ze worden gebruikt bij meubels, platen, planken en andere oppervlakten met hoeken.

Piepschuim hoekbescherming

Piepschuim hoekbeschermers zijn gemaakt van het materiaal polystyreen (EPS). Het voordeel van piepschuim is dat het een schokabsorberende werking heeft. Daarom worden ze veel gebruikt bij het transporteren van witgoed, aquariums, beeldschermen en kasten. Ze nemen meer ruimte in beslag dan andere hoekbeschermers. In tegenstelling tot hoekprofielen is dit beschermingsmateriaal enkel geschikt voor hoeken. Niet te gebruiken als randbescherming.

Schuimprofielen / Randbescherming en hoekbescherming van schuim

Schuimprofielen van Nomapack zijn een reeks van hoek- en randbescherming stroken. Hier kunnen veel verschillende soorten objecten en materialen mee beschermd worden. Het materiaal is slijtvast, hittebestendig en met de juiste maat zijn de schuimprofielen heel vaak te hergebruiken. Gebruik ze ter bescherming van glas, spiegels, tafelbladen en andere oppervlaktes. Er is ruime keuze aan varianten, waaronder L-schuimprofielen, U-schuimprofielen, buffers, hoekstukken en O-schuimprofielen. 

Heb je nog vragen over hoekprofielen en randbescherming? Dan kun je contact met ons opnemen! Wij helpen je graag verder en kunnen je voorzien van persoonlijk advies. Ook als je een maatwerk offerte wil ontvangen. Hoek- en randbescherming heeft een maximale lengte, maar wij leveren verder elk gewenst formaat perfect op maat. Hier zijn minimumafnames aan verbonden. Wij zien jouw aanvraag graag tegemoet.

Bekijk hier ons complete assortiment hoekprofielen en randbescherming

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14352 reviews.