Schuimprofielen

Wil je schuimprofielen kopen? De dempende werking van het schuim beschermen de kwetsbare randen en hoeken van jouw objecten, meubels en materialen. Ideaal bij transport, opslag en verhuizingen. Klik door op de variant die je nodig hebt om ons aanbod te bekijken.

Alle profielen zijn ruim leverbaar

Je kunt schuimprofielen in verschillende uitvoeringen, lengtes en hoeveelheden kopen. De meest gebruikte schuimprofielen zijn het U-schuimprofiel, HU-schuimprofiel (hoek in U-vorm) en de L-schuimprofiel. Daarnaast hebben wij het O-schuimprofiel (buisisolatie), schuimprofielen met een V-snede en schuimbuffers in ons assortiment. Hieronder zullen wij van elk profiel korte uitleg geven over de toepassing ervan.

U-profielen

Nomapack kent naast het standaard, lange U-schuimprofiel, drie varianten U-schuimprofielen. De eerste variant is het U-profiel hoekstuk. Deze hoekstukken worden gebruikt om bescherming te bieden aan hoeken en randen. Het U-profiel hoekstuk klemt zich vast aan de hoeken van bijvoorbeeld een tafelblad of deur.

De tweede variant is het U-schuimprofiel met V-snede. Deze schuimprofielen zijn voorzien van stansingen. Door deze stansingen is het veel flexibeler, waardoor het om ronde en ovale producten te buigen is. Zo worden U-profielen met V-snede veel gebruikt voor het beschermen van glas, tafels, spiegels en metalen platen. Het U-profiel met V-snede wordt geleverd op rol.

De derde variant is het U-profiel met long leg. Deze zijn ideaal als je bijvoorbeeld tafelbladen, deuren en ander plaatmateriaal wil stapelen. Dankzij de lange poten van de U-profielen hebben de long leg profielen een een betere grip. Er ontstaat een steviger draagvlak om platen te stapelen. U-profielen met long leg zijn ook goed te gebruiken voor het  beschermen van spiegels, meubels, lijsten, glas, deuren en werkbladen.

L-schuimprofielen

L-schuimprofielen worden gebruikt om op de lange zijde van meubels te plaatsen. Hiermee voorkom je beschadigingen aan de randen van de meubels. Bevestig het L-schuimprofiel rondom alle randen van de meubels of producten. Ze zijn te bevestigen met tape of met behulp van wikkelfolie. De L-profielen van Nomapack worden geleverd in stroken van twee meter lang in een doos of per stuk van een meter.

O-schuimprofielen

O-schuimprofielen van Nomapack bieden bescherming aan ronde producten. Denk hierbij aan ronde buizen en leidingen. De O-profielen zijn per doos leverbaar in rechte stroken van twee meter lang. Per stuk krijg je ze van 1 meter lang. Naast de beschermende werking van de O-profielen heeft het materiaal ook een isolerende werking. Deze schuimprofielen kun je ook wel onder de naam buisisolatie of buisprofielen kopen.

Schuimbuffers

Naast schuimprofielen kun je ook schuimbuffers kopen. Schuimbuffers zijn kleine blokjes schuim met een hoge schokabsorberende werking. Plaats deze blokjes op de te beschermen producten zodat de meeste schokken tijdens transport opgevangen worden. De schuimbuffers zijn voorzien van een zelfklevende plakstrip. Met behulp van de plakstrip plak je ze gemakkelijk op de gewenste plek.

Voordelen van schuimprofielen

Het gebruik van schuimprofielen kent vele voordelen. Hieronder vind je de voordelen op een rij:

  • Eenvoudig in gebruik
  • Goedkoop
  • Op lengte te snijden
  • Biedt bescherming tegen vallen en stoten
  • Ongevoelig voor slijtage, vocht en temperatuurwisseling
  • Flexibel

Bekijk hier ons grote assortiment schuimprofielen

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14089 reviews.