Schuimprofielen

Wil je schuimprofielen kopen? Bij Vendrig Packaging ben je aan het juiste adres. Wij verkopen verschillende schuimprofielen van het merk Nomapack. De dempende werking van het schuim zorgt ervoor dat kwetsbare spullen geen onnodige schade oplopen tijdens bijvoorbeeld een verhuizing, transport of opslag. Kies voor optimale bescherming van de randen en hoeken van jouw objecten, meubels en materialen.

Schuimprofielen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, lengtes en hoeveelheden. De meest gebruikte schuimprofielen zijn het U-schuimprofiel, HU-schuimprofiel (hoek in U-vorm) en de L-schuimprofiel. Daarnaast hebben wij het O-schuimprofiel (buisisolatie), schuimprofielen met een V-snede en schuimbuffers in ons assortiment.

U-profielen

Nomapack kent naast het standaard, lange U-schuimprofiel, drie varianten U-schuimprofielen. De eerste variant is het U-profiel hoekstuk. Deze hoekstukken worden gebruikt om bescherming te bieden aan hoeken en randen. Het U-profiel hoekstuk klemt zich vast aan de hoeken van bijvoorbeeld een tafelblad of deur.

De tweede variant is het U-schuimprofiel met V-snede. Deze schuimprofielen zijn voorzien van stansingen. Door deze stansingen is het veel flexibeler, waardoor het om ronde en ovale producten te buigen is. Zo worden U-profielen met V-snede veel gebruikt voor het beschermen van glas, tafels, spiegels en metalen platen. Het U-profiel met V-snede wordt geleverd op rol.

De derde variant is het U-profiel met long leg. Deze zijn ideaal als je bijvoorbeeld tafelbladen, deuren en ander plaatmateriaal wil stapelen. Dankzij de lange poten van de U-profielen hebben de long leg profielen een een betere grip. Er ontstaat een steviger draagvlak om platen te stapelen. U-profielen met long leg zijn ook goed te gebruiken voor het  beschermen van spiegels, meubels, lijsten, glas, deuren en werkbladen.

L-schuimprofielen

L-schuimprofielen worden gebruikt om op de lange zijde van meubels te plaatsen. Hiermee voorkom je beschadigingen aan de randen van de meubels. Bevestig het L-schuimprofiel rondom alle randen van de meubels of producten. Ze zijn te bevestigen met tape of met behulp van wikkelfolie. De L-profielen van Nomapack worden geleverd in stroken van twee meter lang. Per stuk en per doos verkrijgbaar.

O-schuimprofielen

O-schuimprofielen van Nomapack bieden bescherming aan ronde producten. Denk hierbij aan ronde buizen en leidingen. De O-profielen zijn per doos leverbaar in rechte stroken van twee meter lang. Per stuk krijg je ze van 1 meter lang. Naast de beschermende werking van de O-profielen heeft het materiaal ook een isolerende werking. Daarom heet deze variant schuimprofielen ook wel buisisolatie of buisprofiel.

Schuimbuffers

Naast schuimprofielen hebben wij ook schuimbuffers in het assortiment. Schuimbuffers zijn kleine blokjes schuim met een hoge schokabsorberende werking. Plaats deze blokjes op de te beschermen producten zodat de meeste schokken tijdens transport opgevangen worden. De schuimbuffers zijn voorzien van een zelfklevende plakstrip. Met behulp van de plakstrip plak je ze gemakkelijk op de gewenste plek.

Voordelen van schuimprofielen

Het gebruik van schuimprofielen kent vele voordelen. Hieronder vind je de voordelen op een rij:

  • Eenvoudig in gebruik
  • Op lengte te snijden
  • Biedt bescherming tegen vallen en stoten
  • Ongevoelig voor slijtage, vocht en temperatuurwisseling
  • Flexibel

Bekijk hier ons grote assortiment schuimprofielen


Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1774 reviews.