Tuinmaterialen

Tuinmaterialen kopen? Denk aan hulpmiddelen voor het aanleggen van een tuin en klusmaterialen voor werkzaamheden. Ook voor het houtkloven, haardhout verwerken en tuinafval verzamelen kun je vinden wat je zoekt. Is de tuin klaar? Dan kun je met afdekmateriaal tuinmeubels beschermen. Bekijk snel ons assortiment.

Tuin aanleggen of klussen in de tuin?

Ga je in jouw of andermans tuin klussen of een tuin aanleggen? Dan heb je naast tegels en grasmatten ook de juiste tuinmaterialen nodig. Worteldoek beschermt de verhardingen, zoals grind en tegels, tegen ongewenst onkruid en onnodig onkruid verwijderen. Bij het aanleggen van een nieuwe tuin is anti-onkruiddoek een onmisbaar hulpmiddel. In de wintertijd kun je denken aan plantbescherming. Zo voorkom je dat bepaalde tuinbegroeiing zoals een olijfboom doodvriest in de kou. Gebruik hiervoor jute. Jute ademt, is licht van gewicht en gemakkelijk mee te werken. Als hovenier wil je een professionele uitstraling tijdens de werkklus. Ook koop je voordelig in grote hoeveelheden in. Zo grijp je niet mis en ben je altijd goed voorbereid. Als particulier heb je de juiste materialen in kleinere hoeveelheden nodig. Zowel consumenten als bedrijven vinden in ons assortiment de tuinmaterialen die nodig zijn voor tuinwerkzaamheden.

Tuinafval verzamelen en afvoeren

Tijdens tuinwerkzaamheden en klussen in de tuin ontstaat er tuinafval. Dit kan bestaan uit onkruid, oude planten, dode takken en overige natuurlijke tuinmaterialen. Maar soms ook uit resten van tegels, grind, stenen, bouwgrond of ander onnatuurlijke tuinmaterialen. Zorg dat je de juiste zakken binnen handbereik hebt om tuinafval gescheiden te verzamelen. Dan kan het eenvoudig afgevoerd worden. Voor grote tuinklussen gebruik je big bags. De maten variëren van een kwart kuub tot een hele kuub. Groene big bags zijn goed van toepassing in de tuin. Bij kleinere werkzaamheden kun je met puinzakken uit de voeten. Voor alle tuinzakken geldt dat ze gemaakt zijn om afval te dragen. Dik plastic en goed afgewerkte naden zijn hierbij essentieel. Let wel op dat je tuinafval goed scheidt. Bouwmaterialen zoals steen kun je niet bij takken in de zak doen. Na de werkzaamheden blijf je over met een hoop gevulde zakken met tuinafval. Dit ga je afvoeren bij het afvalscheidingsstation. Met een aanhangwagen kun je veel tegelijkertijd vervoeren. Vergeet dan niet een aanhangernet te gebruiken, anders mag je niet de openbare weg op. Je vindt in ons assortiment diverse soorten en kwaliteiten.

Afdekmaterialen voor in de tuin

De tuin is blootgesteld aan alle weersomstandigheden en zonlicht. Met afdekzeil kun je spullen die buiten moeten verblijven beschermen. Denk aan een meubelset, een restpartij tuintegels, haardhout of ander materiaal. Zeil is bovendien waterdicht en de hogere kwaliteiten zijn beperkt UV bestendig. Je zou het zelfs onder materialen kunnen leggen om het te beschermen tegen grondwater, vuil, schimmel en andere werking. Zo blijven jouw spullen langer mooi, schoon en gaan ze dus langer mee. Afdekmaterialen voor in de tuin komen dan goed van pas!

Materialen om haardhout mee te verwerken

Bij het kloven van hout, verzamelen van haardhout en het verwerken ervan, heb je de juiste materialen nodig. In onze webshop vind je de juiste ondersteuning bij deze werkzaamheden. Van veilig te werk gaan tot het professioneel en eenvoudig verwerken van hout. Of je nu grote of kleine spierballen hebt. Je begint met het uitzoeken van een kloofbijl. Je kunt uit verschillende gewichten bijlen kiezen. Afhankelijk van de grootte van het hout en jouw spierballen kies je uit de kloofbijlen. Je kunt ook een handig hulpmiddel zoals de houtklover gebruiken waarmee houtkloven minder zwaar wordt. Bekijk ook bij de haardhout materialen de veiligheidsset, bestaande uit bril en handschoenen. Is het hout netjes op maat gekloofd? Dan is het nu tijd om haardhout te verwerken. Hiervoor gebruik je netzakken. Deze zakken ademen en hebben het juiste formaat voor haardhoutblokken. Met het aangehechte touwtje bind je ze goed dicht. Om de netzak niet constant open te moeten houden kun je de netzakhouder kopen. Zo gaat het vullen van netzakken met haardhout wel heel snel en gemakkelijk!

Bekijk hier ons assortiment tuinmaterialen!

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14089 reviews.