Netzakken

Wil je netzakken kopen? Deze zakken met netstructuur worden voornamelijk gebruikt voor het verpakken van haardhout en voedingsmiddelen zoals aardappelen, prei en uien. Bekijk hieronder ons assortiment en kies de uitvoering die je nodig hebt.

Verschillende soorten netzakken

Netzakken zijn gemaakt van licht materiaal, sterk en luchtdoorlatend. Vanwege die eigenschappen worden ze met name gebruikt in de land- en tuinbouw, voor het verpakken van bloembollen, verschillende koolsoorten en hout. Het assortiment netzakken is onderverdeeld in drie productgroepen: geweven, raschel en mono netzakken.

Geweven netzakken

De geweven netzakken hebben een fijne structuur. Op de zakken zit geen rek. Wat we zien is dat de geweven zakken veelal worden gebruikt als netzakken voor brandhout en voor aardappelen. Omdat mensen ze vaak voor de opslag en verkoop van houtblokken kopen, worden deze zakken ook wel haardhout zakken genoemd.  De geweven netzakken zijn leverbaar vanaf 100 stuks en in diverse kleuren en afmetingen. Doordat de geweven netzakken in diverse maten leverbaar zijn, kunnen ze voor diverse doeleinden worden ingezet.

Raschel netzakken

Raschel netzakken worden ook wel gebreide netzakken genoemd. Op de raschel netzakken zit een merkbare rek en ze hebben een grove structuur. Deze zakken worden veelal gebruikt als groente- en fruitzakken. De raschel netzakken zijn leverbaar in verschillende kleuren. Zo worden rode netzakken vooral gebruikt voor het verpakken van uien en rode kool, gele netzakken voor aardappelen, groene netzakken voor spruitjes en prei. De kleur van de netzakken worden afgestemd op de kleur van de betreffende groente of fruit. Daarnaast zijn de netzakken voorzien van een sluitkoord, waarmee de zakken afgesloten kunnen worden.

Mono netzakken

Mono netzakken hebben geen rek en een heel fijne maas. De netzakken hebben een open structuur zodat de inhoud goed kan ademen. Ook met de mono netzakken kan groente- en fruit prima verpakt worden. Daarnaast worden de mono netzakken ook wel eens gebruikt om cadeautjes te verpakken.

Netzakken voor aardappelen: aardappelzakken

Aardappelzakken zijn populair in de agrarische sector. Grote hoeveelheden lege netzakken worden verscheept naar boeren om deze te vullen met aardappels in het aardappelseizoen.In grote hoeveelheden worden gevulde aardappelzakken verdeeld over de afnemers in binnen- en buitenland. Dankzij de luchtgaten van de netzak kunnen de aardappelen ademen en blijven ze langer houdbaar. Een aardappelzak kopen kan per stuk maar ook in grote hoeveelheden.

Netzakken voor haardhout: houtzakken

Naast dat de netzak veel gebruikt worden voor alle soorten groente en fruit worden ze ook veel gebruikt voor het verpakken van haardhout. Netzakken haardhout kun je kant en klaar kopen of je kunt zelf een netzak vullen met hout. Het inzetten van netzakken voor haardhout heeft veel voordelen. Normaliter moeten stukken haardhout een voor een naar de open haard gesjouwd worden of heb je te maken met losse stukken hout. Dankzij netzakken scheelt dit een hoop gesjouw en tijd door het bundelen van de haardhout stukken. Houtzakken houden het hout bij elkaar.

Ook zijn de netzakken haardhout ideaal voor her-distributie. Wanneer je zelf haardhout verkoopt is het verstandig om de blokken te verpakken met netzakken. Zo maak je het voor jouw klanten eenvoudig om het haardhout mee naar huis te nemen. Tip: neem je eigen netzakken mee als je haardhout gaat kopen, zo neem je losse stukken hout gemakkelijk mee naar huis.

Bij opslag van deze netzakken haardhout buiten dien je er rekening mee te houden dat netzakken niet UV-bestendig zijn.

Hoe kan ik snel een netzak vullen?

Voor het vullen van een netzak heb je twee vrije handen nodig. Eén om de zak open te houden, en één om een stuk hout of een hand vol noten of aardappelen erin te doen. Wil je efficiënt een netzak vullen? Dan kun je het beste een netzakhouder kopen. In dit uitklapbare en compacte hulpmiddel hang je een netzak op. Vervolgens staat de netzak altijd open en heb je twee handen vrij om netzakken snel achter elkaar te vullen. Handig toch!

Synoniemen van een netzak

Netzakken kun je ook wel onder de synoniemen aardappelzakken (aardappelnetten), uienzakken, raszakken, preizakken en haardhout zakken kopen.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies?

Wil je haardhout zakken kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In onze webshop kun je een netzak kopen vanaf 1 stuk of voordelig in bundels. Heb je nog vragen of wil je weten welke soort netzakken jij nodig hebt? Voor persoonlijk advies en vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder!

Bekijk hier ons volledige assortiment netzakken

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14231 reviews.