Netzakken

Wil je netzakken kopen? Dan ben je bij Vendrig Packaging aan het juiste adres. Netzakken worden voornamelijk gebruikt voor het verpakken van haardhout. Ook worden de netzakken gebruikt om voedsel te verpakken, denk hierbij aan aardappelen, prei en uien. Heb je vragen over netzakken? Neem dan telefonisch contact op met onze klantenservice.

Bekijk als

Verschillende soorten netzakken

Netzakken zijn gemaakt van licht materiaal, sterk en luchtdoorlatend. Vanwege die eigenschappen worden ze met name gebruikt in de land- en tuinbouw, voor het verpakken van bloembollen, verschillende koolsoorten en hout. Het assortiment netzakken is onderverdeeld in drie productgroepen: geweven, raschel en mono netzakken.

Geweven netzakken

De geweven netzakken hebben een fijne structuur. Op de zakken zit geen rek. Wat we zien is dat de geweven zakken veelal worden gebruikt als netzakken voor brandhout en voor aardappelen. De geweven netzakken zijn leverbaar vanaf 100 stuks en in diverse kleuren en afmetingen. Doordat de geweven netzakken in diverse maten leverbaar zijn, kunnen ze voor diverse doeleinden worden ingezet.

Raschel netzakken

Raschel netzakken worden ook wel gebreide netzakken genoemd. Op de raschel netzakken zit een merkbare rek en ze hebben een grove structuur. Deze zakken worden veelal gebruikt als groente- en fruitzakken. De raschel netzakken zijn leverbaar in verschillende kleuren. Zo worden rode netzakken vooral gebruikt voor het verpakken van uien en rode kool, gele netzakken voor aardappelen, groene netzakken voor spruitjes en prei. De kleur van de netzakken worden afgestemd op de kleur van de betreffende groente of fruit. Daarnaast zijn de netzakken voorzien van een sluitkoord, waarmee de zakken afgesloten kunnen worden.

Mono netzakken

Mono netzakken hebben geen rek en een heel fijne maas. De netzakken hebben een open structuur zodat de inhoud goed kan ademen. Ook met de mono netzakken kan groente- en fruit prima verpakt worden. Daarnaast worden de mono netzakken ook wel eens gebruikt om cadeautjes te verpakken.

Netzakken voor haardhout

Naast dat netzakken veel gebruikt worden voor alle soorten groente en fruit worden ze ook veel gebruikt voor het verpakken van haardhout. Het inzetten van netzakken voor haardhout heeft veel voordelen. Normaliter moeten stukken haardhout een voor een naar de open haard gesjouwd worden of heb je te maken met losse stukken hout. Dankzij netzakken scheelt dit een hoop gesjouw en tijd door het bundelen van de haardhout stukken.

Ook zijn de netzakken voor haardhout ideaal voor her-distributie. Wanneer je zelf haardhout verkoopt is het verstandig om de blokken te verpakken met netzakken. Zo maak je het voor jouw klanten eenvoudig om het haardhout mee naar huis te nemen. Tip: neem je eigen netzakken mee als je haardhout gaat kopen, zo neem je losse stukken hout gemakkelijk mee naar huis.

Bij opslag van deze zakken buiten dien je er rekening mee te houden dat netzakken niet UV-bestendig zijn.

Synomiemen

Netzakken worden ook wel eens aardappelzakken (aardappelnetten), uienzakken, raszakken, preizakken en haardhout zakken genoemd.

Heb je nog vragen over netzakken of over één van onze andere producten, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 751 reviews.