Big bags

Big bags kopen? Dankzij het grote draagvermogen zijn big bags ideaal voor opslag en transport van veel soorten materialen en grondstoffen. Bekijk hieronder ons assortiment en kies op basis van toepassing en afmeting.

Wat zijn big bags?

De vertaling vanuit het Engels is "grote zak", maar je denkt misschien een big bag, wat is dat? Bigbags zijn grote stevige zakken die geschikt zijn voor zware draagklussen. Ze worden gebruikt voor het verzamelen en vervoeren van materialen en grondstoffen in bulk zoals zand en bouwpuin. Het unieke aan de big bag zijn de 4 lussen die aan elke kant gestikt zijn. Hiermee wordt de zak, die gevuld tot wel 1500 kg kan wegen, opgetild door een heftruck. Wat zorgt er voor dat deze zakken zo sterk zijn, waar zijn big bags van gemaakt? De structuur van de zak is polypropyleen weefsel. Dit zijn dunne stroken kunststof die in elkaar geweven zijn en zo elkaar versterken tot één geheel.

Toepassing big bags

De big bag wordt gebruikt als afvalzak voor de aan- en afvoer van puin, bouwmaterialen (o.a. grind, zand en stenen) en tuinafval. Deze bulkzakken zijn onmisbaar voor iedere aannemer, sloper en tuinier die ze in grote hoeveelheden bestellen. Dankzij het grote draagvermogen en volume zijn bulkzakken hier ideaal voor. De zakken zijn gemaakt van geweven polypropyleen, een sterke plastic soort. Hierdoor hebben standaard big bags een hoge draagcapaciteit van zeker 1.500 kilo. Elke big bag is voorzien van vier draaglussen en is rondom scheurbestendig gestikt. Het is ook mogelijk om de deze te voorzien van een logo en/of bedrijfsgegevens. We hebben in ons assortiment ook kleinere en andere soorten puinzakken. Groot en klein. Ze zijn sterk en hebben een uitstekende kwaliteit. Een big bag wordt ook vaak gebruikt voor bulk. Dat zijn goederen die je niet als stukgoederen kunt transporteren. Denk aan goederen als zand, kolen en andere bouwmaterialen en grondstoffen. 

Soorten big bags

Wij hebben een groot assortiment met verschillende soorten big bags. Bij ons kun je direct uit voorraad big bags bestellen. De best verkochte variant is de standaard big bag met een inhoud van 1 kuub. Van deze variant hebben wij ook kleinere uitvoeringen met een inhoud van een halve en een kwart kubieke meter. Naast deze standaard uitvoeringen hebben wij ook een big bag, speciaal voor het afvoeren van asbest. Deze zak kan aan de bovenzijde worden afgesloten met een schort. Ook kun je een big bag bestellen als variant met vulschort en een variant met losslurf. Wij hebben zes verschillende soorten big bags met verschillende eigenschappen en toepassingen. Wil je een lege big bag kopen? Dan kun je kiezen uit onderstaande varianten.

Big bag 1 kubieke meter (standaard big bag)

De big bag van 1 kubieke meter is de standaard uitvoering en de meest verkochte variant. Deze big bag wordt vooral gebruikt voor het transporteren en opslaan van zand en grind en voor het afvoeren van puin.

Big bag halve kubieke meter

De big bag van een halve kubieke meter is aan de bovenzijde geopend en heeft een vlakke bodem. Deze big bag wordt gebruikt voor transport van zand, grind en aarde wanneer er geen 1 kuub zak nodig is.

Big bag kwart kubieke meter

Deze kwart kuub big bag is de kleinste bag die je kunt kopen. Deze wordt ook gebruikt voor transport van zand, grind en aarde wanneer er geen 1 of halve kuub zak nodig is. Ook zie je deze zak terugkomen bij tuinwerkzaamheden en om planten en bomen in te kweken.

Big bag met schort

De big bag met schort heeft aan de onderzijde een vlakke bodem en is bovenin voorzien van een vulschort waarmee de zak kan worden afgesloten. Door het afsluiten van de zak voorkom je dat er vocht of vuil in kan komen. Ook is deze ideaal voor de opslag van grondstoffen of materialen. Deze bag is even groot als de standaard 1 kuub big bag.

Big bag met losslurf

De big bag met losslurf is aan de bovenzijde open en heeft aan de onderzijde een lossurf. Met behulp van deze losslurf kun je gemakkelijk de inhoud van de big bag storten. Deze bag is even groot als de standaard 1 kuub big bag en is na het openen van de losslurf permanent open aan de onderzijde.

Big bag asbest

De big bags asbest hebben een opgedrukt asbest logo zijn speciaal bestemd voor het afvoeren van asbest of asbesthoudende materialen. De zakken kunnen aan de bovenzijde worden afgesloten met een schort. Ook de bodem van de zak is afgesloten. Op de zijkant van deze speciale 1 kuub big bag asbest vind je een groot asbest logo in meerdere talen.

Big bag geventileerd

Geventileerde big bags zijn luchtdoorlatend en "ademen". Deze eigenschap komt goed van pas als er producten in vervoerd of opgeslagen moeten worden die hier van afhankelijk zijn. Denk aan haardhout en aardappelen. De grootte is 1 kuub en de zak kan 1500 kilo dragen.

Big bag transparant

De transparante big bag maakt het mogelijk om door het materiaal heen te kijken. Dit is handig als je wil controleren hoe vol de zak zit en met welk materiaal het gevuld is. Dit is een kuubzak met een draagcapaciteit van 1500 kilo en is afsluitbaar aan de bovenzijde.

Lege big bag kopen

Op zoek naar een lege big bag? Een lege big bag kopen kan niet overal. Er zijn veel bedrijven die een gevulde bigbag aanbieden. Hier wordt dan bijvoorbeeld zand of tuinaarde in meegeleverd. Dit is handig voor een hovenier of aannemer die de grondstoffen besteld en een grote bag nodig heeft om gemakkelijk grote hoeveelheden geleverd te krijgen. Bij ons is de big bag leeg, zonder inhoud en opgevouwen. Alle zakken die besteld worden worden leeg en netjes opgestapeld en omsnoerd aangeleverd. Zo kan de bestelling efficiënt vervoerd worden en kun je zelf gemakkelijk bigbags van de voorraad pakken. Bestel jij liever een lege big bag? Dan heb je bij ons ruime keuze en voordelige prijzen.

Hoe groot is een big bag?

De inhoud van een big bag is verschillend. De standaard big bag inhoud is 1 kuub. Dat is 1 bij 1 bij 1 meter. Dat maakt de inhoud big bag erg groot en veel groter dan andere zakken. Er zijn ook kleinere zakken beschikbaar, waaronder halve kuub big bags en zelfs met kwart kuub inhoud. Hier past minder in, maar zijn lichter om te tillen of te slepen. Handig bij bijvoorbeeld tuinwerkzaamheden om tuinafval in te verzamelen.

Geschikt voor verschillende branches

In verschillende branches worden big bags gebruikt. Hieronder vallen de bouwbranche, tuinbranche, chemische industrie en de voedingsindustrie. Aannemers en hoveniers gebruiken vaak kuubzakken voor transport van stenen en grind of als zandzak.

Synoniemen van big bags

Een big bag vele synoniemen. Hieronder vallen bulkzakken, bigbags, kuubzakken, kuubzak, big bag zakken en grote bouwzakken. Een big bag wordt ook wel eens geschreven als bigbag. Hiermee weten we wat er bedoeld wordt, maar bigbag hoor je eigenlijk los te schrijven; als big bag. Een bulkzak betekent niets anders dan dat je er een bulk aan grondstoffen of materialen in kwijt kan. Een ander woord voor bulk is "grote hoeveelheid". Een kuubzak betekent dat er een kuub (1 kubieke meter) in past. Een kuubzak kopen kan bij ons direct uit voorraad en is erg gemakkelijk. 

Big bag bestellen

Wij hebben big bags online bestellen makkelijk gemaakt. Bedenk van te voren hoe veel en hoe zwaar het afval, de grondstof of de materialen bij elkaar zijn die je wilt verzamelen. Bepaal op basis daarvan hoe groot de bulkzak moet zijn. Bepaal vervolgens, bij het big bags bestellen, de hoeveelheid die je nodig hebt. Plaats de bestelling en als je vóór 17.00uur besteld, verzenden wij de bestelling dezelfde dag nog! Heb je nog vragen over big bags online bestellen of de toepassing ervan? Maak gebruik van onze kennis en ervaring en neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Bekijk hier ons grote assortiment big bags

Veel gestelde vragen

Hoe worden big bags aangeleverd?

Onze big bags worden netjes opgevouwen aangeleverd. Het zijn mooie kleine pakketjes die je makkelijk mee kunt nemen en op locatie uit kunt vouwen voor gebruik. de precieze grootte is afhankelijk van het formaat dat je bestelt, 1 kuub, een halve kuub of een kwart kuub.


Wat voor afval mag er in een big bag?

In een afvalzak kun je verschillende soorten afval kwijt. Deze vallen onder de noemer ‘gemengd bouw- en sloopafval’. Hiermee worden de volgende soorten afval bedoeld:.

 • Grofvuil
 • Zand en grond (maximaal 10%
 • Papier & karton
 • Plastic
 • Glas
 • Metaal
 • Hout/snoeiafval
 • Grind en puin

Hoeveel zand kan er in een big bag?

Een volle big bag met zand weegt ongeveer 1500 kg. Een big bag kan dit gewicht prima dragen dankzij het stevige polypropyleen weefsel. Wil je een volle big bag laten ophalen door de gemeente of een gespecialiseerd bedrijf? Dan mag de big bag voor maximaal 10% gevuld zijn met zand.


Wat te doen met een lege big bag?

In principe zijn de meeste big bags bij Vendrig Packaging bedoeld voor eenmalig gebruik. Je kunt ze eventueel hergebruiken voor verschillende knutselprojecten. Wanneer de big bag nog goed is kun je deze ook gebruiken voor opslagdoeleinden. Anders kan de zak bij het grofvuil.


Hoe moet je een big bag vullen?

De makkelijkste manier om een big bag met stortgoederen te vullen is door deze op de grond te plaatsen en de lussen omhoog te houden met een heftruck of vulmechanisme. Voor het vullen met puin gebruik je een easy bag die zelf omhoog blijft staan.


Waar zijn big bags van gemaakt?

Big bags bestaan uit een weefsel van polypropyleen draden. Polypropyleen is erg sterk en bestand tegen hoge temperaturen en veel agressieve chemicaliën. Het is ook nog eens licht van gewicht en dat maakt big bags ideaal voor het opslaan en vervoeren van grote zware producten en stortgoederen.


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

 • Persoonlijke korting
 • Krijg af en toe mails van ons
 • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13913 reviews.