Bouwfolie

Wil je bouwfolie of bouwplastic op rol kopen? Zowel de particulier als de professional vindt hier een groot assortiment aan bouwfolies, geschikt voor het afdekken en beschermen van onder andere vloeren en wanden. Bekijk hier alle kwaliteiten en formaten bouwfolie.

Toepassing bouwfolie

Bouwfolie kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Dik plastic wordt vooral toegepast bij het afdekken van vloeren. Ook wordt de folie veelal gebruikt bij dak- en gevelelementen, voor het afschermen van metselwerk of als inpakfolie. Daarnaast wordt het ook gebruikt onder betonnen vloeren, om vocht vast te houden zodat snelle uitharding voorkomen wordt.

Het bouwplastic biedt ook bescherming aan bijvoorbeeld stenen, hout en andere bouwmaterialen. De bouwfolie op rol wordt ook vaak gebruikt als tijdelijke afdichting van ramen en deuren.

Regeneraat of A-kwaliteit bouwfolie?

Bouwfolie of plastic op rol leveren wij in 2 verschillende kwaliteiten, regeneraat en A-kwaliteit. Regeneraat betekent uit afval herwonnen grondstof, oftewel geproduceerd uit gerecycled plastic (LDPE). Hierdoor is de folie gunstig geprijsd en maak je ook nog eens een milieubewuste keuze. Daarnaast is de regeneraat bouwfolies ook dampremmend. Het gebruik van regeneraat LDPE zorgt ervoor dat de transparante bouwfolies niet helder transparant zijn, maar een grauwige kleur hebben. A-kwaliteit is een hoogwaardige kwaliteit. Bij de A-kwaliteit is geen regeneraat toegevoegd. Hierdoor is deze folie goed recyclebaar. Daarnaast is de bouwfolie van A-kwaliteit helder transparant. 

Het bouwplastic is sterk en erg flexibel. Ook bij extreem koude temperaturen is deze bouwfolie op rol erg geschikt. Omdat het product zeer veel toepassingsgebieden heeft is het leverbaar in diverse diktes en afmetingen. Zo is het bouwplastic leverbaar in transparant en zwart. 

Dikke folie voor in de bouw

Bouwfolie, ook wel folie bouw genoemd, is speciale dikke folie dat vaak in de bouw en bij verbouwen wordt gebruikt. Vanwege de stevigheid en hoge trekkracht gaat het lang mee, zelfs in de buitenlucht. Bouwplastic kan in grote hoeveelheden en op rol worden aangeleverd. Dankzij de verschillende beschikbare kleuren kun je zwart bouwplastic, licht doorzichtig bouwplastic en transparant bouwplastic kopen.

Bouwfolie op rol

Bouwfolie op rol koop je als je vele meters bouwplastic nodig hebt om een oppervlakte mee af te dekken. De rollen bouwfolie komen in verschillende afmetingen en verschillende varianten. Dankzij de kartonnen koker kan het bouwplastic gemakkelijk worden afgerold op de gewenste locatie.

Gewapende folie

Gewapende folie is plastic folie, gewapend met stroken polypropyleen. Dit maakt de folie extra stevig en langdurig in gebruik. Gewapende folie kan dampdoorlatend of dampremmend zijn. Gewapende folie wordt, vaak in stroken van 3 meter, ingezet tijdens bouw- en verbouwwerkzaamheden. Hiermee houd je controle over de dampen binnen- en buitenshuis en bovendien is het vochtwerende folie. De gewapende bouwfolie is te herkennen aan het weefsel en het blauwe of rode stiksel. Blauw is voor aan de buitenzijde, de koude kant, en rood aan de binnenzijde, de warme kant, van het dakbeschot. Moet het materiaal extra lang mee gaan? Dan kun je het beste gewapende folie kopen. Tot slot is gewapende folie ook voor de tuin een goede optie. Het dikke plastic vergaat niet en stoot water en vuil goed af.

Zwarte bouwfolie voor kuilgras en andere landbouwtoepassingen

Kies bij buitenopslag van spullen in de tuin voor witte bouwfolie. De zwarte bouwfolie wordt snel warm en dat kan schadelijk zijn voor je meubels of andere spullen die je op wilt slaan. Voor andere toepassingen is zwarte bouwfolie wel weer geschikt. Zo kun je het als landbouwplastic kopen. Gebruik het voor het inkuilen van gras of mais, samen met een onderfolie dat vast blijft plakken aan de kuil, om zo de conservering te verbeteren.

Dakfolie

Dakfolie is speciaal ontwikkeld om langdurig mee te gaan in dakconstructies. Voor toepassingen kun je denken aan het dakbeschot en bij de gevels van een woning, kantoor of geïsoleerde garage. Dakfolie is vaak gewapende en vochtwerende folie. Het wordt aangebracht op de binnen- en buitenzijde van de dakisolatie. Neem altijd een hoge kwaliteit zodat je verzekerd bent dat het lang mee gaat. Er is dampwerende en dampdoorlatende dakfolie beschikbaar.

Afdekken met speciale folie

Moet je tijdens bouwklussen spullen afdekken? Dan kan de juiste afdekfolie het verschil maken in een omgeving die schadevrij moet blijven. Bijvoorbeeld bij een schildersklus binnenshuis. Daarom hebben we diverse soorten afdekfolie in ons assortiment. In een verschillend aantal vierkante meters en kleuren. Leg dit afdekfolie over de meubels heen, over de vloer of over wat dan ook om het te beschermen tegen mogelijke schade. De rollen professioneel afdekfolie kunnen wel tot 200 m2 groot zijn. En zelfs als dat te klein is, kunnen ze met wat afplaktape aan elkaar bevestigd worden zodat de oppervlakte nog groter is.

Heb jij bouw of verbouwplannen, ben je aannemer of klus je veel? Dan zijn deze bouwmaterialen zoals bouwfolie of bouwplastic onmisbaar. Dik plastic kopen voor het beschermen van je meubels, wanden en vloeren doe je makkelijk en snel bij Vendrig Packaging. 

Bekijk hier ons volledige assortiment bouwfolie en bouwplastic

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13896 reviews.