Bouwfolie

Bent u op zoek naar bouwfolie of bouwplastic op rol? Zowel de particulier als de professional is hier op het juiste adres om bouwfolie te kopen. De folie is uitermate geschikt voor het afdekken en beschermen van onder andere vloeren en wanden. Wij hebben bouwfolie in verschillende kwaliteiten en formaten. Heeft u advies nodig bij het maken van uw keuze of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.

Toepassing bouwfolie

Bouwfolie kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Een van de meest gebruikte toepassingen van bouwfolie is het afdekken van vloeren. Ook wordt de folie veelal gebruikt bij dak- en gevelelementen, voor het afschermen van metselwerk of als inpakfolie. Daarnaast wordt het ook gebruikt onder betonnen vloeren, om vocht vast te houden zodat snelle uitharding voorkomen wordt.

Het bouwplastic biedt ook bescherming aan bijvoorbeeld stenen, hout en andere bouwmaterialen. De bouwfolie op rol wordt ook vaak gebruikt als tijdelijke afdichting van ramen en deuren.

Regeneraat of A-kwaliteit bouwfolie?

Bouwfolie of plastic op rol leveren wij in 2 verschillende kwaliteiten, regeneraat en A-kwaliteit. Regeneraat betekent uit afval herwonnen grondstof, oftewel geproduceerd uit gerecycled plastic (LDPE). Hierdoor is de folie gunstig geprijsd en maakt u tevens een milieubewuste keuze. Daarnaast is de regeneraat bouwfolies ook dampremmend. Het gebruik van regeneraat LDPE zorgt ervoor dat de transparante bouwfolies niet helder transparant zijn, maar een grauwige kleur hebben. A-kwaliteit is een hoogwaardige kwaliteit. Bij de A-kwaliteit is geen regeneraat toegevoegd. Hierdoor is deze folie goed recyclebaar. Daarnaast is de bouwfolie van A-kwaliteit helder transparant. 

Het bouwplastic is sterk en erg flexibel. Ook bij extreem koude temperaturen is deze bouwfolie op rol erg geschikt. Omdat het product zeer veel toepassingsgebieden heeft is het leverbaar in diverse diktes en afmetingen. Zo is het bouwplastic leverbaar in transparant en zwart. 

Dikke folie voor in de bouw

Bouwfolie, ook wel folie bouw genoemd, is speciale dikke folie dat vaak in de bouw en bij verbouwen wordt gebruikt. Vanwege de stevigheid en hoge trekkracht gaat het lang mee, zelfs in de buitenlucht. Bouwfolie kan in grote hoeveelheden en op rol worden aangeleverd. Dankzij de verschillende beschikbare kleuren kun je zwart bouwplastic, licht doorzichtig bouwplastic en transparant bouwplastic kopen.

Bouwfolie op rol

Bouwfolie op rol koop je als je vele meters bouwplastic nodig hebt om een oppervlakte mee af te dekken. De rollen bouwfolie komen in verschillende afmetingen en verschillende varianten. Dankzij de kartonnen koker kan het bouwplastic gemakkelijk worden afgerold op de gewenste locatie.

Gewapende bouwfolie

Gewapende bouwfolie is plastic folie, gewapend met stroken polypropyleen. Dit maakt de folie extra stevig en langdurig in gebruik. Gewapend folie kan dampdoorlatend of dampremmend zijn. Beide worden anders ingezet tijdens bouw- en verbouwwerkzaamheden. De gewapende bouwfolies zijn te herkennen aan het weefsel en het blauwe of rode stiksel.

Heb jij bouw of verbouwplannen, ben je aannemer of klus je veel? Dan zijn deze bouwmaterialen zoals bouwfolie of bouwplastic onmisbaar.

Bekijk hier ons volledige assortiment bouwfolie en bouwplastic

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1652 reviews.