Vloerbescherming
Vloerbescherming kopen? Onmisbaar tijdens het verbouwen of renoveren. Voorkom beschadigingen, verfvlekken of krassen tijdens de werkzaamheden. Het komt in verschillende vormen, materialen en kwaliteiten. Op deze pagina kun je alles over vloerbescherming lezen.
Waarom is het slim om vloerbescherming te gebruiken?
Vloerbescherming zorgt tijdens bouw- en renovatiewerkzaamheden voor een veilige werkomgeving. Het voordeel is de eenvoud waarmee het kan worden aangebracht. Een ander voordeel is dat het snel en eenvoudig te verwijderen is wanneer de werkzaamheden zijn afgerond. Het blijft goed vast zitten en het wordt niet glad. Vroeger werd er nog wel eens een oude deken gebruikt om de vloer mee af te dekken. Dit is onveilig en onprofessioneel. Goede en professionele vloerbescherming beschermen vloeren en trappen tegen vervuiling en beschadiging. Dat klust een stuk prettiger dan als je het risico neemt en gaat klussen zonder bescherming. Beschermmaterialen kun je het beste kopen in de voorbereidingsfase voordat je begint met klussen. Rol het uit over de gehele vloeroppervlakte om de vloer goed af te dekken.
Vloerbescherming wordt veel gebruikt door schilders, stukadoors en aannemers. Voor deze vaklui is het geen overbodige luxe om te werken met goede materialen. Je kunt het zien als het visitekaartje van het klusbedrijf. De verantwoordelijkheid ligt bij het klusbedrijf. Zij moeten voorkomen dat het huis beschadigingen oploopt of dat er op de vloer verfvlekken komen. Vloerbescherming kopen verzekert dat er achteraf geen onverwachtse schade opduikt. Een leuk voordeel is dat je vloerbescherming ook op wanden en muren kunt plakken. Zo werkt het ook als muurbescherming.
Welke soorten vloerbescherming heb je nodig?
Vloerbescherming kopen kan in verschillende soorten, materialen en kwaliteiten. Je kiest de dikte afhankelijk van hoe lang het moet blijven liggen en de intensiteit van gebruik. Gebruik je het als professional? Moet er een stijger op de vloer staan? Beantwoord deze vragen en je komt al een heel eind. In de basis zijn er drie verschillende soorten waarmee je de vloer kunt afdekken. Dit zijn stucloper, bouwfolie en afdekfolie.
- Stucloper wordt voornamelijk gebruikt bij nieuwbouw- en renovatiewerkzaamheden. Het biedt goede bescherming tegen externe schade, zoals van stijgers en verf. Het bestaat uit karton dat aan beide zijden gelamineerd is met een kunststof beschermlaag. Hiermee is dit beschermmateriaal waterdicht en laat het geen vocht of verf door. Mits goed bevestigd kun je dit materiaal lang laten liggen. Wordt gebruikt om je vloer te beschermen bij het klussen in huis.
- Bouwfolie wordt gebruikt bij zwaardere bouw- en verbouwklussen. Dit sterke en dikke plastic kan tegen een stootje. Vele voetstappen kunnen er overheen gaan zonder dat het scheurt. Dit materiaal zie je in de professionele kluswereld vaak voorbij komen.
- Plastic afdekfolie is geschikt om materialen of spullen af te dekken. Het is van de drie varianten het dunste plastic folie. Vaak wordt afdekfolie gebruikt als de werkzaamheden voorbij zijn en als er nog een deel afgedekt moet zijn of blijven. Consumenten die een tijdelijke of eenmalige klus in huis doen maken gebruik van deze folie. Het biedt naast bescherming ook de toepassing om spullen mee af te dekken.
Een vloer beschermen doe je niet zomaar. Iedere vloer en elk karwei stellen eigen voorwaarden aan een effectieve vloerbescherming. Denk bijvoorbeeld aan een schilder die een grote kans heeft op het morsen van verf. Hierbij is een andere soort bescherming nodig dan bij bouwwerkzaamheden. Daar wordt de vloer met meer regelmaat gebruikt. Ook is de kans op schade veel groter. Dikkere kwaliteit folie is dan aan te bevelen.
Voordelen van vloerbescherming
Vloerbeschermingsmaterialen gebruiken bij klus- en verbouwwerkzaamheden brengt een aantal voordelen mee. De voordelen zijn onder andere:
- Eenvoudig aan te brengen en op te ruimen;
- Bescherming tegen verfvlekken, krassen en beschadigingen;
- Vochtwerend;
- Professionele uitstraling.
Kun je hulp gebruiken met de keuze welk materiaal jij nodig hebt? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met een passend advies.
Is dit niet precies wat je zoekt? Bekijk dan ons volledige assortiment bouw- en tuinmaterialen.
- Tuin aanleggen in 5 stappen
- Tuin onderhouden bij droogte
- Unieke eigenschappen van verschillende soorten haardhout
- De 6 meest voorkomende soorten buitenruimte
- Tuintips
- 4 tips voor een opgeruimde tuin
- Tuin onderhoud van A tot Z
- Tuin opknappen voor een bescheiden budget
- De beste manier om haardhout op te slaan
- Moestuin aanleggen
- How to: hout kloven
- Checklist dakterras aanleggen
- Tuin winterklaar maken
- Tips voor een gezellig aangekleed balkon
Go back to Tuin ideeën