Asbestzakken

Wilt u asbestzakken kopen? Dan bent u bij Vendrig Packaging aan het juiste adres. Asbestzakken worden gebruikt wanneer u asbest of asbesthoudende materialen moet verwijderen.  De asbestzakken van ons zorgen ervoor dat asbest afval op een verantwoorde wijze wordt ingepakt en kan worden afgevoerd. De asbestzakken van Vendrig Packaging voldoen aan de hoge kwaliteitseisen.  U kunt een officiële asbestzak herkennen aan het asbestlogo wat bedrukt staat op de zak. Heeft u vragen omtrent asbestzakken? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Bekijk als

Wat is asbest?

Asbest is een verzamelnaam van een aantal natuurlijke mineralen. Deze natuurlijke materialen bestaan uit microscopische vezels. De naam asbest komt van het Griekse woord “asbestos” wat onverwoestbaar betekent. Asbest is pas gevaarlijk als het breekt en de vezels ervan loskomen. Wanneer asbest optreedt is het van belang dat dit met goede asbestzakken wordt opgeruimd. Het verwijderen is riskant en niet bepaald een eenvoudige klus, daarom is het van belang dat u gebruik maakt van asbestzakken met een A-vignet logo.

Hoe herken ik asbest?

Asbest werd vroeger veelal verwerkt in bouwmaterialen. Hierbij moet u denken aan golfplaten van cement. Asbest kan daarom voorkomen in gebouwen en woning. Meestal in de dakbedekking. Wanneer u asbest heeft in uw dakbedekking is het zaak dat u dit afvoert met professionele asbestzakken.

Vaak heeft materiaal met asbest een vezelachtige structuur. Dit is dan te zien op de breukvlakken en bij beschadigingen van asbesthoudend materiaal. Het heeft vaak een witte tot lichtgrijze kleur.

Herkent u de asbest? Dan is het zaak dat u dit zo spoedig mogelijk verwijderd en afvoert.

Tips voor het verwijderen van asbest

Het allerbelangrijkste als u zelf asbest gaat verwijderen is dat u zo weinig mogelijk vezels laat vrijgekomen en dat u de eventuele vrijgekomen vezels niet verspreidt.

- Zorg voor voldoende asbestzakken;
- Zorg dat u gereedschap tot uw beschikking heeft, bijvoorbeeld een schroevendraaier of plamuurmes;
- Werkkleding die u na het verwijderen van de asbest kunt weggooien;
- Haal zoveel mogelijk spullen uit de omgeving waar u asbest moet verwijderen en zorg dat u de asbestzakken dicht in de buurt zet van de plekken waar u het asbest moet verwijderen.

Hoe moet ik asbest aanleveren?

Wanneer u asbest gaat slopen of verwijderen moet u dit veelal vooraf melden bij uw gemeente. In verband met het gevaar voor de gezondheid. De meeste gemeenten stellen het ook verplicht wanneer u asbest of asbesthoudend materiaal inlevert om asbestzakken met A-vignet aan te gebruiken. Zo is het voor de gemeente gelijk duidelijk dat het gaat om asbestzakken.

Wanneer u asbestzakken gaat bestellen dan is het goed om van te voren goed na te denken over de hoeveelheid asbest die u moet afvoeren. Nadat u dit heeft bepaald kunt u een keuze maken welke asbestzakken het best geschikt zijn voor u.

Vendrig Packaging verkoopt drie soorten asbestzakken: plastic asbestzakken, gewezen asbestzakken of Big Bags.

Plastic asbestzakken

De plastic asbestzakken van Vendrig Packaging worden per stuk verkocht. Asbesthoudend afval moet volgens de veiligheidsnormen altijd dubbel verpakt worden en de zakken moeten minimaal 200 micron bedragen. De plastic asbestzakken van Vendrig Packaging voldoen aan deze veiligheidsnormen. Zo geldt hetzelfde voor het asbestlogo wat op de plastic asbestzakken aanwezig zijn.

Polypropyleen (geweven) asbestzakken

Polypropyleen zakken ook wel geweven asbestzakken worden vaak gebruikt bij het vervoeren van asbest of asbesthoudend afval. De asbestzakken zijn van sterk materiaal gemaakt. Daarnaast zijn de zakken voorzien van de juiste opschriften en merktekens. Bovendien zijn ze volgende de Europese norm 5H4 gekeurd.

Bij Vendrig Packaging bent u dus voor zowel uw plastic asbestzakken als geweven asbestzakken aan het juiste adres.

Heeft u te maken met grote hoeveelheden asbest of asbesthoudend materiaal wat u moet verwijderen en vervoeren dan hebben wij ook Big Bag asbestzakken in het assortiment. Deze asbestzakken kunnen aan de bovenzijde worden afgesloten met een schort, waardoor de Big Bag volledig wordt afgesloten en de omgeving niet wordt blootgesteld aan de asbest.

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 751 reviews.