Asbestzakken

Wil je asbestzakken kopen? Dan ben je in onze webshop aan het juiste adres. Asbestzakken worden gebruikt wanneer je asbest of asbesthoudende materialen moet verwijderen. Dan zijn deze zakken zelfs verplicht. Onze asbestzakken zorgen ervoor dat asbest afval op een verantwoorde wijze wordt ingepakt en kan worden afgevoerd. Het is het meest veilige en makkelijk te herkennen asbest verpakkingsmateriaal. Elke asbest zak uit ons assortiment voldoet aan de hoge kwaliteitseisen. Een officiële asbestzak kun je herkennen aan het asbestlogo dat bedrukt staat op de zak. Heb je vragen over asbestzakken bestellen of over de toepassing ervan? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat is asbest?

Asbest is een verzamelnaam van een aantal natuurlijke mineralen. Deze natuurlijke materialen bestaan uit microscopische vezels. De naam asbest komt van het Griekse woord “asbestos” wat onverwoestbaar betekent. Asbest is pas gevaarlijk als het breekt en de vezels ervan loskomen. Wanneer asbest optreedt is het van belang dat dit met goede asbestzakken wordt opgeruimd. Het verwijderen is riskant en niet bepaald een eenvoudige klus, daarom is het van belang dat je gebruik maakt van asbest verpakkingsmateriaal met een A-vignet logo. Dit logo is altijd op de buitenkant van de asbestzak bedrukt.

Hoe herken ik asbest?

Asbest werd vroeger veelal verwerkt in bouwmaterialen. Hierbij kun je denken aan golfplaten van cement. Asbest kan daarom voorkomen in gebouwen en woningen. Meestal in de dakbedekking. Wanneer er asbest zit in de dakbedekking is het zaak dat dit afgevoerd wordt met professionele en duidelijk herkenbare asbestzakken. Meestal moet je asbest golfplaten inpakken in zijn geheel. 

Vaak heeft materiaal met asbest een vezelachtige structuur. Dit is dan te zien op de breukvlakken en bij beschadigingen van asbesthoudend materiaal. Het heeft vaak een witte tot lichtgrijze kleur.

Herken je de asbest? Dan is het zaak dat je dit zo spoedig mogelijk verwijderd en afvoert.

Tips voor het verwijderen van asbest

Het meest belangrijke als je zelf asbest gaat verwijderen is dat er zo weinig mogelijk vezels vrij komen en dat je de eventueel vrijgekomen vezels niet verspreidt.

  • Zorg voor voldoende asbestzakken zodat je niet misgrijpt;
  • Koop het juiste formaat asbestzakken;
  • Zorg dat je gereedschap tot je beschikking heeft, bijvoorbeeld een schroevendraaier of plamuurmes;
  • Draag werkkleding, veiligheidsbril en handschoenen. Gooi de werkkleding na gebruik weg. Er is kans dat gevaarlijke asbestvezels aan de kleding blijven hangen;
  • Haal zoveel mogelijk spullen weg uit de omgeving waar de asbest zit. Zorg dat de asbestzakken binnen handbereik liggen.

Zijn asbestzakken voor golfplaten geschikt?

Als er asbest in golfplaten op het dak is aangetroffen, is het van belang om snel te starten met asbest golfplaten inpakken. Hiervoor zijn asbestzakken geschikt. Golfplaten met asbest kun je het beste verpakken met asbestfolie of grote asbestzakken. Pak de zak bij de open zijde vast aan de uiteinden en schuif de zak gelijkmatig over de golfplaat heen. De dak golfplaten kunnen opgevouwen worden of afgebroken worden om ze op maat te maken voor de asbestzak. Als er veel golfplaten met asbest ingepakt moeten worden, kies dan voor een asbest big bag met asbestlogo.

Hoe moet ik asbest aanleveren?

Wanneer je asbest gaat slopen of verwijderen moet dit veelal vooraf bij de gemeente gemeld worden. Dit komt door het verhoogde risico voor de gezondheid. Gemeenten stellen het verplicht dat wanneer je asbest of asbesthoudend materiaal inlevert om asbestzakken met A-vignet aan te gebruiken. Zo is het voor de gemeente gelijk duidelijk dat het gaat om asbestzakken met asbesthoudende inhoud.

Bij het asbestzakken bestellen, is het goed om van te voren goed na te denken over de hoeveelheid asbest die je verwacht te moeten afvoeren. Met deze informatie kun je een keuze maken welke asbestzakken het best geschikt zijn voor jouw situatie.

Bij ons kun je drie soorten asbestzakken kopen: plastic asbestzakken, gewezen asbestzakken en asbest Big Bags.

Plastic asbestzakken

Onze plastic asbestzakken worden per stuk verkocht. Hierdoor is het ook voor particulieren een goed asbest verpakkingsmateriaal. Asbesthoudend afval moet volgens de veiligheidsnormen altijd dubbel verpakt worden en de zakken moeten minimaal 200 micron dik zijn. Je hebt dus twee in elkaar geschoven zakken nodig. Ook geldt dat op de zak een asbestlogo gedrukt moet staan. De plastic asbestzakken uit onze webshop voldoen aan deze veiligheidsnormen. 

Polypropyleen geweven asbestzakken

Polypropyleen zakken, ook wel geweven asbestzakken, worden vaak gebruikt bij het vervoeren van asbest of asbesthoudend afval. De asbestzakken zijn van sterk geweven materiaal gemaakt. Daarnaast zijn de zakken voorzien van de juiste opschriften en merktekens. Bovendien zijn ze volgende de Europese norm 5H4 gekeurd.

Asbest big bags

Heb je te maken met grote hoeveelheden asbest of asbesthoudend materiaal dat verwijderd en vervoerd moet worden, dan hebben wij ook Big Bag asbestzakken in het assortiment. Deze asbestzakken kunnen aan de bovenzijde worden afgesloten met een schort. Hierdoor wordt de asbest Big Bag volledig afgesloten en de omgeving niet blootgesteld aan de asbest. Asbest big bags is het grootste formaat asbest verpakkingsmateriaal in ons assortiment en groot genoeg voor maar liefst 1250 kilo afval.

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1308 reviews.