Afdekzeil

Afdekzeil is een veelzijdig zeil dat wordt gebruikt om objecten mee af te dekken, af te schermen en te beschermen. Een zwaarder zeil voelt dikker aan en heeft een hogere scheurweerstand. Maak hieronder jouw keuze of lees verder over de toepassing van afdekzeilen.

Wat is afdekzeil?

Afdekzeil is een sterk en waterdicht zeil dat wordt gebruikt om spullen af te dekken en te beschermen. Ook kunnen er spullen mee verborgen worden zodat het uit het zicht is. Vaak wordt het dekzeil buiten gebruikt om spullen langer mooi te houden tijdens verschillende jaargetijden en weersomstandigheden.

Afdekzeil in verschillende kwaliteiten

In ons assortiment vind je meerdere kwaliteiten afdekzeilen om een keuze uit te maken. De hoogte van de kwaliteit bepaalt de houdbaarheid, de voelbare dikte en de scheurweerstand van het zeil. Een dikker zeil gaat simpelweg langer mee. Het verschil in levensduur tussen de lichtste en zwaarste kwaliteit is 12 maanden. De lichte variant gaat minimaal 12 maanden mee. Heb je een dekkleed nodig dat lang meegaat en onder de meeste weersomstandigheden in tact moet blijven? Neem dan een zwaardere kwaliteit zeil, deze gaat minimaal 24 maanden mee. Om de benodigde kwaliteit te bepalen maken we onderscheid in een aantal zaken. Vaak wordt onderscheid gemaakt in het aantal keren dat het dekkleed hergebruikt moet kunnen worden. We kunnen zeggen dat bij particulier gebruik, het vaak voldoet om een lichtere variant afdekzeil kopen. Zakelijk en professioneel gebruik staat vaak gelijk aan het feit dat het zeil langer mee moet gaan en dan voldoet een zware kwaliteit beter.

Wij hebben vier verschillende kwaliteiten in ons assortiment: budget, licht, standaard en zwaar.

afdekzeilen in diverse kwaliteiten

Budget afdekzeil (75 gr/m²)

Ben je op zoek naar een voordelige en lichte oplossing voor het afdekken, afschermen of beschermen van spullen? Dit afdekzeil is geschikt voor lichtere klussen. Particulier gebruik is het meest van toepassing bij deze uitvoering. Denk aan gebruik binnenshuis of in de garage/schuur. Wil je een zeil kopen dat buiten langer mee moet gaan, kies dan een zwaardere kwaliteit.

Licht afdekzeil van lichte kwaliteit (100 gr/m²)

Het lichte afdekzeil is een voelbaar dun zeil met alle eigenschappen van een volwaardig dekkleed. Gemiddeld genomen gaat deze kwaliteit minimaal 12 maanden mee. Bij binnengebruik blijft het zeil nog langer in tact en is er bovendien minder risico op zeilbreuk. Gebruik dit lichte afdekzeil bij lichtere afdekklussen en waarbij het niet in aanraking komt met scherpe hoeken en randen. Grof genomen kunnen we zeggen dat dit dekzeil een prima dienst draait bij particulier gebruik en binnengebruik. Dit type is niet uv bestendig. Moet het zeil lang meegaan bij buitengebruik? Neem dan een zwaardere kwaliteit.

Standaard afdekzeil van standaard kwaliteit (150 gr/m²)

De standaard kwaliteit afdekzeil is een dikkere variant dan de lichte, maar dunner dan de zware. Het voordeel van deze variant is dat het beter tegen een stootje kan maar toch niet te veel plastic verbruikt als de zware. En dat merk je in de prijs. Wat niet nodig is, hoef je ook niet voor te betalen. Dit dekkleed gaat net zoals de lichte variant minimaal x 12 maanden. Ook heeft het een UV-bescherming van 12 maanden. Uitstekend voor buitengebruik. Ook bij deze standaard kwaliteit zeil raden wij aan om scherpe hoeken en randen te voorkomen. Dit dekkleed wordt gekocht door consumenten en bedrijven en vaak gebruikt voor buitenopslag.

Zwaar afdekzeil van hoge kwaliteit (250 gr/m²)

Het zware kwaliteit afdekzeil is het dikste dekzeil dat je in deze categorie kunt krijgen. Voor deze variant is het meeste materiaal gebruikt per vierkante meter en voelbaar stevig. Het kan absoluut tegen een stootje, gaat 24 maanden mee en biedt bovendien 18 maanden UV-bescherming. Afdekzeil zwaar, ook vaak bouwzeil genoemd, adviseren wij te kopen als het zeil lang mee moet gaan. Dit zeil kan tegen de regen en sneeuw. De hoge scheurweerstand is voelbaar. En ook het hergebruiken bij professioneel gebruik is geen probleem. De bedrijven die dit afdekzeil kopen zijn actief in de tuin-, bouw- en transportsector die materialen, goederen en objecten moeten afdekken.

Nog hogere kwaliteit nodig?

Voor verschillende doeleinden zoals professioneel gebruik kan het nodig zijn om een type afdekzeil te kopen met de meeste gram per vierkante meter aan materiaal. Bekijk dan onze pvc afdekzeilen. Pvc dekkleden zijn 600 gr m en zijn dus vijf keer zo dik als de lichte kwaliteit. Dit is echte zware kwaliteit. Ze zijn van pvc gemaakt en zijn zo zwaar dat ze vaak dienen als vrachtwagenzeil om een open lading af te dekken tijdens transport.

Waar is afdekzeil van gemaakt?

Het materiaal van afdekzeil wordt in de volksmond "zeil" genoemd. Als je het materiaal van dichtbij bekijkt zie je een strak weefsel van dunne strookjes plastic. Dit heet HDPE bandjesweefsel. Aan beide zijden van dit dunne plastic bevindt zich een LDPE coating. Deze laagjes samengesmolten plastic en coating zorgen voor veel stevigheid en hoge dichtheid. Dit is de samenstelling dat het zeil waterdicht maakt. Rondom de gehele oppervlakte zit een gelaste zoom met koordversterking van PP. Polypropyleen is een variant zeer sterk plastic. In deze zoom zit op elke meter een aluminium ring. Hiermee kun je het zeil vastmaken aan een object met elastiek, touw of tyraps. Ook kun je het met grondpennen aan de grond nagelen. De veelzijdigheid maakt voor vele toepassingen afdekzeil kopen voordelig.

Waar wordt afdekzeil voor gebruikt?

Afdekzeil, ook wel dekkleed, afdekkleed en dekzeil genoemd, wordt hoofdzakelijk gebruikt om spullen mee af te dekken. Zowel voor binnen als buitengebruik. Denk hierbij aan materialen, goederen, meubels en andere objecten. Door deze spullen met dekzeil af te dekken voorkom je schade. Het biedt bescherming bij omstandigheden zoals regen, vocht, vuil en stof. Dekkleed komt extra goed van pas bij tuinmeubelen, tuintegels, bouwmaterialen, haardhout, de buitenkachel, kamperen, buitensport enzovoort. Ook zie je dekzeil ingezet worden om een gebied af te schermen of afdak te bieden. De verschillende kleuren zie je vaak in bepaalde omstandigheden, omgevingen en thema's terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan als je gaat kamperen. Dan neemt men vaak een zeil in de kleur groen.

Afdekzeilen camouflage

Zoek je een zeil met unieke uitstraling voor buitenactiviteiten? Bekijk dan eens de camouflage afdekzeilen. Het is een stevig zeil van met een camouflageprint. Het wordt gebruikt bij survivallen, buiten klim activiteiten, airsoften, paintballen, lasergamen en voor feesten of evenementen met een legerthema. Je kunt er een groot gebied mee afdekken. Hang het op tussen bomen of aan een hek. Dan dient het als tarp die in het bos moeilijk zichtbaar is. Je kunt niet door het zeil heen kijken. Bovendien zijn onze afdekzeilen camouflage waterdicht. Zo zijn ze ook geschikt om brandhout dat buiten ligt af te dekken. Door het camouflage effect is de voorraad minder goed zichtbaar. Je kunt kiezen uit drie kleuren: groen, grijs en blauw. Deze kleuren zijn geïnspireerd op de kleuren die je in de natuur en in het bos kunt vinden. Net zoals de andere zeilen, kun je het camouflage zeil ophangen aan de ophang ogen met tyraps of touwtjes. Dankzij de goede afwerking is het resistent voor inscheuren.

Afdekzeil kopen in verschillende kleuren

Afdekzeil is bij ons verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wij hebben de meest voorkomende kleuren in ons assortiment genomen zodat jij keuze hebt om zeil in te zetten voor jouw specifieke toepassing. Hieronder vallen oranje, groen, blauw en wit. In principe kun je elke kleur voor elke toepassing gebruiken. Maar in de meeste gevallen past er een bepaalde kleur beter bij het thema of omstandigheden. De kleur wit wordt bijvoorbeeld sneller opvallend vuil maar kan prachtig staan bij een feestje. De groene kleur geeft een camouflage effect. Blauw past goed bij een lucht- of waterthema. Oranje zie je vaak als opvallende kleur bij bouw- en verbouwwerkzaamheden. Naast de effen kleuren, kun je ook camouflage kleuren bestellen. Het camo motief is verkrijgbaar in de kleuren groen, grijs en blauw. De opdruk heeft nog meer kleuren die je in de natuur terug ziet komen.

Synoniemen van afdekzeil

Afdekzeil wordt in de volksmond op verschillende manieren genoemd. Hieronder vallen onder andere dekzeil, dekkleed, bouwzeil, afdekkleed, hekzeil, kampeerzeil en cover van zeil. Hoe je dit zeil ook noemt en waar je het ook voor gebruikt, de werking is hetzelfde.

Alle soorten dekzeilen koop je gemakkelijk en snel in onze webshop. Je kunt rekenen op onze service en een snelle levering. Heb je nog vragen over onze afdekzeilen of de toepassingen ervan? Ben je op zoek naar advies welk afdekzeil jij het beste kunt kopen? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag verder.

Bekijk hier ons grote assortiment afdekzeilen


Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 2553 reviews.