Stevig afdekzeil voor buiten

Afdekzeil is een groot, sterk en waterdicht plastic zeil dat voornamelijk buiten wordt gebruikt om spullen af te dekken en te beschermen. Extra voordeel is dat je spullen niet direct in het zicht liggen. Vaak wordt het dekzeil buiten gebruikt om spullen langer mooi te houden tijdens verschillende jaargetijden en weersomstandigheden.

Let op de dikte wanneer je een stevig afdekzeil wilt

In het assortiment vind je verschillende afdekzeilen met of zonder ogen. De dikte bepaalt de houdbaarheid, de voelbare dikte en de scheurweerstand van het zeil. Een dikker afdekzeil is steviger en gaat simpelweg langer mee. Het verschil in levensduur tussen de lichtste en zwaarste variant is 12 maanden. De lichte variant gaat minimaal 12 maanden mee. Heb je een dekkleed nodig dat lang meegaat en onder de zwaardere weersomstandigheden in tact moet blijven? Neem dan een groot, dikker afdekzeil, dat gaat minimaal 24 maanden mee. Vaak wordt onderscheid gemaakt in het aantal keren dat het dekkleed hergebruikt moet worden. Bij particulier gebruik voldoet een lichtere variant afdekzeil in de meeste gevallen. Bij zakelijk en professioneel gebruik wordt het zeil intensiever gebruikt en dan heb je een dik en stevig afdekzeil nodig.

De verschillende soorten afdekzeil in het assortiment

Wij hebben vier verschillende kwaliteiten in ons assortiment: budget, licht, standaard en zwaar.

afdekzeilen in diverse kwaliteiten

Licht afdekzeil van lichte kwaliteit (100 gr/m²)

Lichte afdekzeil is een voelbaar dun zeil met alle eigenschappen van een volwaardig dekkleed. Het plastic van dit afdekzeil blijft minimaal 12 maanden goed. Bij binnengebruik blijft het zeil nog langer in tact en is er minder kans op zeilbreuk. Gebruik dit lichte afdekzeil bij lichtere afdekklussen en waarbij het niet in aanraking komt met scherpe hoeken en randen. Grof genomen kunnen we zeggen dat dit dekzeil prima dienst doet voor particulier en binnengebruik. Dit type is niet Uv-bestendig. Voor buiten is het dan ook aan te raden om een zwaarder afdekzeil te bestellen.

Standaard afdekzeil van standaard kwaliteit (150 gr/m²)

Verkrijgbaar in verschillende kleuren en gemaakt van dikker plastic kan deze variant afdekzeil prima buiten gebruikt worden mits het niet te vaak wordt verplaatst. Het voordeel van deze variant is dat het beter tegen een stootje kan maar toch niet te veel plastic verbruikt. En dat merk je in de prijs. Wat niet nodig is, hoef je ook niet te betalen. Dit dekkleed gaat net zoals de lichte variant minimaal 12 maanden mee. Ook heeft het een Uv-bescherming van 12 maanden. Uitstekend voor buitengebruik. Ook bij deze variant raden wij aan om scherpe hoeken en randen te vermijden. Dit dekkleed wordt gekocht door consumenten en bedrijven voor buitenopslag.

Zwaar afdekzeil van hoge kwaliteit (250 gr/m²)

Deze variant is het dikste afdekzeil dat je in deze categorie kunt krijgen. Dik plastic maakt het afdekzeil geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitentoepassingen. Het is erg trek- en scheurvast, gaat 24 maanden mee en biedt bovendien 18 maanden UV-bescherming. Dit afdekzeil wordt dankzij deze eigenschappen vaak bouwzeil genoemd en is je beste keuze bij zwaar transport. Kies voor een afdekzeil met ogen om het zeil makkelijk over de lading te trekken en te bevestigen. Dit zeil kan tegen de regen en sneeuw en de hoge scheurweerstand is voelbaar. Ook hergebruiken bij professioneel gebruik is geen probleem. De bedrijven die dit afdekzeil kopen zijn actief in de tuin-, bouw- en transportsector die materialen, goederen en objecten moeten afdekken.

Nog dikker afdekzeil nodig?

Ben je op zoek naar een echt onverwoestbaar afdekzeil? Vendrig Packaging biedt je een afdekzeil dat maar liefst 600 gram per vierkante meter weegt. Oftewel, ruim twee keer dikker dan de zware variant. Dit afdekzeil is dan ook niet van gewoon plastic maar van PVC gemaakt. Het is trek- en scheurvast en bestand tegen alle weersomstandigheden. Laat ogen in het afdekzeil maken en je kunt het zelfs gebruiken als vrachtwagenzeil.

Waar is afdekzeil van gemaakt?

Het materiaal van afdekzeil wordt in de volksmond simpelweg plastic genoemd. Je gaat dus eigenlijk een groot plastic zeil kopen. Maar er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten plastic die voor de meest uiteenlopende toepassingen gebruikt worden. Dus wat maakt een afdekzeil zo stevig? Als je het materiaal van dichtbij bekijkt zie je een strak weefsel van dunne strookjes plastic. Dit heet HDPE bandjesweefsel. Aan beide zijden van dit dunne plastic bevindt zich een LDPE coating. Deze laagjes samengesmolten plastic en coating zorgen voor een stevig dekzeil met een hoge dichtheid. Dat maakt het afdekzeil waterdicht.

Een afdekzeil met ogen voor makkelijk bevestigen

Rondom de gehele omtrek van een afdekzeil zit een gelaste zoom met koordversterking van polypropyleen, een zeer sterke vorm van plastic. In deze zoom zit op elke meter een aluminium ring of oog. Zo maak je het zeil met elastiek, touw of tyraps vast aan een object. Ook kun je het afdekzeilzeil met grondpennen aan de grond nagelen. Zo blijft je lading veilig en beschermd onder vrijwel alle omstandigheden.

Voorbeelden van toepassingen voor afdekzeil

We hebben er al een aantal genoemd maar wellicht had je aan de volgende voorbeelden nog niet gedacht. Zo kopen mensen een plastic afdekzeil om spullen in de opslag te plaatsen. Je spullen staan dan weliswaar binnen maar zijn nog steeds vatbaar voor stof en vocht. Buiten heeft afdekzeil vooral meerwaarde bij het afschermen van bijvoorbeeld houtblokken voor de open haard. In de natte periode kunnen je houtblokken verzadigd raken door het vocht waardoor ze moeilijk branden of erg veel rook afgeven. De verschillende kleuren zie je vaak in bepaalde omstandigheden, omgevingen en thema's terugkomen. Bij kamperen neemt men bijvoorbeeld vaak een groen zeil.

Afdekzeilen met camouflageprint

Zoek je een uniek zeil voor buitenactiviteiten? Bekijk dan eens de camouflage afdekzeilen. Het is een stevig zeil van met een camouflageprint. Het wordt gebruikt bij survivallen, buiten klim activiteiten, airsoften, paintballen, lasergamen en voor feesten of evenementen met een legerthema. Ze zijn in verschillende afmetingen te bestellen zodat je er een groot gebied mee afdekt. Hang het op tussen bomen of aan een hek. Dan dient het als tarp die in het bos moeilijk zichtbaar is. Je kunt niet door het zeil heen kijken. Bovendien zijn onze camouflage afdekzeilen waterdicht. Makkelijk om brandhout dat buiten ligt af te dekken en uit het zicht te houden. Er zijn twee kleuren: groen en blauw. Deze kleuren zijn geïnspireerd op de kleuren die je in de natuur en in het bos vindt. Net zoals de andere zeilen, heeft ieder camouflage afdekzeil ogen waarmee je het op kunt hangen. Dankzij de goede afwerking is het resistent tegen inscheuren.

Afdekzeil kopen in verschillende kleuren

Plastic afdekzeil is in onze shop verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dat is niet toevallig. In principe kun je elke kleur voor elke toepassing gebruiken maar in de meeste gevallen past een bepaalde kleur beter bij het thema of de omstandigheden. Een wit afdekkleed geeft een ruimtelijk effect en wordt daarom vaker ingezet bij feesten en evenementen. De groene kleur geeft een camouflage effect en je ziet er grasvlekken minder snel op. Ideaal als grondzeil voor op de camping. Blauw past goed bij een lucht- of waterthema. Een oranje afdekkleed zie je vaak als opvallende kleur bij bouw- en verbouwwerkzaamheden en wordt daarom ook wel een groot bouwzeil genoemd.

Synoniemen van afdekzeil

Afdekzeil wordt ook wel dekzeil, dekkleed, bouwzeil, afdekkleed, hekzeil, kampeerzeil en cover van zeil genoemd. Er zit verder geen verschil in dus houdt hier rekening mee wanneer je verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt.

Alle soorten dekzeilen koop je gemakkelijk en snel in de webshop. Heb je nog vragen over onze afdekzeilen of de toepassingen ervan? Ben je op zoek naar het beste afdekzeil voor jouw situatie? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag verder.

Bekijk hier ons grote assortiment afdekzeilenVendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 5970 reviews.