Afdekzeil

Afdekzeil is een veelzijdig zeil dat wordt gebruikt om objecten mee af te dekken, af te schermen en te beschermen. Er is keuze uit verschillende kwaliteiten. Hoe zwaarder het zeil, hoe dikker het weefsel aanvoelt. Een hogere kwaliteit gaat langer mee en heeft een hogere scheurweerstand dan een lagere kwaliteit. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken. Dat doen we door hieronder meer informatie en een aantal toepassingen te beschrijven.

Afdekzeil in verschillende kwaliteiten

In ons assortiment vind je meerdere kwaliteiten afdekzeilen om een keuze uit te maken. De hoogte van de kwaliteit bepaalt de houdbaarheid, de voelbare dikte en de scheurweerstand van het zeil. Een dikker zeil gaat simpelweg langer mee. Het verschil in levensduur tussen de lichtste en zwaarste kwaliteit is 12 maanden. De lichtste variant gaat minimaal 12 maanden mee. Heb je een afdekzeil nodig dat lang meegaat en onder de meeste weersomstandigheden in tact moet blijven? Neem dan een zwaardere kwaliteit zeil, deze gaat minimaal 24 maanden mee. Om de benodigde kwaliteit te bepalen maken we onderscheid in een aantal zaken. Vaak wordt onderscheid gemaakt in het aantal keren dat het dekkleed hergebruikt moet kunnen worden. Daarnaast kunnen we ook zeggen dat bij gebruik door particulieren een lichtere variant prima voldoet. Zakelijk en professioneel gebruik staat vaak gelijk aan het feit dat het zeil langer mee moet gaan en dan voldoet een zwaar afdekzeil beter.

Wij hebben drie verschillende kwaliteiten in ons assortiment: licht, standaard en zwaar.

afdekzeilen in diverse kwaliteiten

Licht afdekzeil van lichte kwaliteit (100 gr/m²)

Het lichte afdekzeil is de lichtste variant die verkrijgbaar is. Het is een voelbaar dun zeil met alle eigenschappen van een volwaardig afdekzeil. Gemiddeld genomen gaat deze kwaliteit minimaal 12 maanden mee. Bij binnengebruik blijft het zeil nog langer in tact en is er bovendien minder risico op zeilbreuk. Gebruik dit lichte afdekzeil bij lichtere afdekklussen en waarbij het niet in aanraking komt met scherpe hoeken en randen. Grof genomen kunnen we zeggen dat dit dekzeil een prima dienst draait bij particulier gebruik en binnengebruik.

Standaard afdekzeil van standaard kwaliteit (150 gr/m²)

De standaard kwaliteit afdekzeil is een dikkere variant dan de lichte, maar dunner dan de zware. Het voordeel van deze variant is dat het beter tegen een stootje kan maar toch niet te veel plastic verbruikt als de zware. En dat merk je in de prijs. Wat niet nodig is, hoef je ook niet voor te betalen. Dit afdekzeil gaat net zoals de lichte variant minimaal 12 maanden mee maar heeft ook een UV-bescherming van 12 maanden. Uitstekend voor buitengebruik. Ook bij deze standaard kwaliteit zeil raden wij aan om scherpe hoeken en randen te voorkomen. Dit dekkleed wordt gekocht door consumenten en bedrijven en vaak gebruikt voor buitenopslag.

Zwaar afdekzeil van hoge kwaliteit (250 gr/m²)

Het zware kwaliteit afdekzeil is het dikste dekzeil dat je kunt krijgen. Voor deze variant is het meeste materiaal gebruikt per vierkante meter en voelbaar stevig. Het kan absoluut tegen een stootje, gaat 24 maanden mee en biedt bovendien 18 maanden UV-bescherming. Afdekzeil zwaar, ook vaak bouwzeil genoemd, adviseren wij te kopen als het zeil lang mee moet gaan, tegen alle buitenomstandigheden moet kunnen, vaak hergebruikt moet worden bijvoorbeeld door professioneel gebruik en een hoge scheurweerstand moet hebben. Dit afdekzeil wordt voornamelijk gekocht bedrijven in de tuin-, bouw- en transportsector die materialen, goederen en objecten willen afdekken.

Waar is afdekzeil van gemaakt?

Het materiaal van afdekzeil wordt in de volksmond "zeil" genoemd. Als je het materiaal van dichtbij bekijkt zie je een strak weefsel van dunne strookjes plastic. Dit heet HDPE bandjesweefsel. Aan beide zijden van dit dunne plastic bevindt zich een LDPE coating. Deze laagjes samengesmolten plastic en coating zorgen voor veel stevigheid en hoge dichtheid. Dit is de samenstelling dat het zeil waterdicht maakt. Rondom de gehele oppervlakte zit een gelaste zoom met koordversterking van PP. Polypropyleen is een variant zeer sterk plastic. In deze zoom zit op elke meter een aluminium bevestigingsoog. Hiermee kun je het zeil vastmaken aan een object met elastiek, touw of tyraps of met behulp van grondpennen aan de grond nagelen.

Waar wordt afdekzeil voor gebruikt?

Afdekzeil, ook wel dekkleed, afdekkleed en dekzeil genoemd, wordt hoofdzakelijk gebruikt om spullen mee af te dekken. Zowel voor binnen als buitengebruik. Denk hierbij aan materialen, goederen, meubels en andere objecten. Door deze spullen met dekzeil af te dekken voorkom je schade en bescherm je ze bovendien voor omstandigheden zoals regen, vocht, vuil en stof. Dekkleed komt extra goed van pas bij tuinmeubelen, tuintegels, bouwmaterialen, haardhout, de buitenkachel, kamperen, buitensport enzovoort. Ook zie je dekzeil ingezet worden om een gebied af te schermen of afdak te bieden. De verschillende kleuren zie je vaak in bepaalde omstandigheden, omgevingen en thema's terugkomen.

Afdekzeil kopen in verschillende kleuren

Afdekzeil is bij ons verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wij hebben de meest voorkomende kleuren in ons assortiment genomen zodat jij keuze hebt om zeil in te zetten voor jouw specifieke toepassing. Hieronder vallen oranje, blauw, groen en wit. In principe kun je elke kleur voor elke toepassing gebruiken. Maar in de meeste gevallen past er een bepaalde kleur beter bij het thema of omstandigheden. De kleur wit wordt bijvoorbeeld sneller opvallend vuil maar kan prachtig staan bij een feestje. De groene kleur geeft een camouflage effect. Blauw past goed bij een lucht- of waterthema. Oranje zie je vaak als opvallende kleur bij bouw- en verbouwwerkzaamheden.

Synoniemen van afdekzeil

Afdekzeil wordt in de volksmond op verschillende manieren genoemd. Hieronder vallen onder andere dekzeil, dekkleed, bouwzeil, afdekkleed, hekzeil, kampeerzeil en cover van zeil. Hoe je dit zeil ook noemt en waar je het ook voor gebruikt, de werking is hetzelfde.

Heb je nog vragen over afdekzeil of de toepassingen? Ben je op zoek naar advies welk afdekzeil jij het beste kunt kopen? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag verder.

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is /10 gebaseerd op 1321 reviews.