Stevig afdekzeil voor binnen en buiten

Met een goed afdekzeil kun je ook buiten je spullen afdekken en beschermen tegen regen en zelfs uv-straling. Extra voordeel is dat je spullen niet direct in het zicht liggen. Gebruik een dekzeil om tuinmeubels mooi te houden tijdens verschillende jaargetijden en weersomstandigheden. Op deze pagina meer informatie over de eigenschappen van de verschillende afdekzeilen in het assortiment. gebruik het onderstaande overzicht om makkelijk naar het onderwerp te navigeren waar je meer over wilt weten.

Of bestel direct het afdekzeil dat je nodig hebt!

.

Waar is afdekzeil van gemaakt?

Als je het materiaal van dichtbij bekijkt zie je een strak weefsel van dunne strookjes plastic. Dit heet HDPE bandjesweefsel. Aan beide zijden van dit dunne plastic is een LDPE coating aangebracht. Samen zorgen het weefsel en de coating voor een stevig dekzeil met een hoge dichtheid. Dat maakt het afdekzeil ook waterdicht. Alle afdekzeilen zijn overigens in meerdere kleuren te bestellen. Kijk per soort afdekzeil welke kleur het beste bij jouw toepassing past.

De verschillende afdekzeilen in het assortiment

In het assortiment vind je verschillende afdekzeilen met en zonder ogen. De dikte van een afdekzeil bepaalt de houdbaarheid en de scheurweerstand van het zeil. Een dikker afdekzeil is steviger en gaat simpelweg langer mee. Het verschil in levensduur tussen de lichtste en zwaarste variant is 12 maanden. De lichte variant gaat minimaal 12 maanden mee, de meest stevige dus minimaal 24 maanden. Daarnaast zijn dikkere afdekzeilen vaak uv-bestendig waar dit niet altijd het geval is met dunnere soorten.

Hieronder vind je een kort overzicht met de verschillende soorten afdekzeilen.

afdekzeilen in diverse kwaliteiten

Licht afdekzeil (100 gr/m²)

Licht afdekzeil is een voelbaar dun zeil met alle eigenschappen van een volwaardig dekkleed. Het plastic van dit afdekzeil behoudt minimaal 12 maanden zijn water- en vuil afstotende eigenschappen. Gebruik een licht afdekzeil voor spullen zonder scherpe hoeken en randen. Dit afdekzeil is niet Uv-bestendig. Voor buitengebruik adviseren wij één van onze zwaardere afdekzeilen.

Bekijk alle lichte afdekzeilen

Standaard afdekzeil (150 gr/m²)

Verkrijgbaar in verschillende kleuren en gemaakt van dikker plastic. Standaard afdekzeil is prima geschikt voor buitengebruik. Verplaats het alleen niet te veel want dan slijt het zeil sneller. Deze variant kan beter tegen een stootje dan licht afdekzeil, terwijl er nog steeds relatief weinig materiaal nodig is voor de productie ervan. En dat merk je in de prijs.

Dit dekkleed gaat ook minimaal 12 maanden mee en biedt, in tegenstelling tot de lichte variant, ook minimaal 12 maanden lang UV-bescherming. Dat beschermt je spullen onder andere tegen verkleuring door de zon. Ook bij deze variant raden wij aan om scherpe hoeken en randen te vermijden.

Bekijk alle standaard afdekzeilen

Zwaar afdekzeil (250 gr/m²)

Deze variant is het dikste afdekzeil van geweven HDPE. Het dikke plastic maakt zwaar afdekzeil geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitentoepassingen. Het is erg trek- en scheurvast, gaat 24 maanden mee en biedt bovendien 18 maanden UV-bescherming. Dit afdekzeil wordt dankzij deze eigenschappen vaak bouwzeil genoemd en gebruikt bij zwaar transport. Dankzij de aluminium ogen aan de rand van het dekzeil, trek je het snel over de lading en bevestig je het zeil makkelijk met spanrubbers.

Bekijk alle zware afdekzeilen

PVC afdekzeil (600 gr/ m²)

Ben je op zoek naar een echt onverwoestbaar afdekzeil? Kies dan voor een PVC afdekzeil. Met een gewicht van 600 gram per vierkante meter, is een PVC zeil ruim twee keer zo dik als de zwaarste HDPE variant. Dankzij de ogen in de zoom kun je het zelfs gebruiken als vrachtwagenzeil.

Bekijk alle PVC afdekzeilen

Andere afdekzeilen in het assortiment

Naast de verschillende soorten afdekzeilen, vind je in het assortiment ook een aantal andere zeilen die door hun samenstelling of uiterlijk opvallen tussen de rest.

Camouflage afdekzeil

Zoek je een uniek zeil voor buitenactiviteiten, bekijk dan eens de camouflage afdekzeilen. De kwaliteit is hetzelfde als een licht afdekzeil en is populair bij survival- en andere buitenactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan airsoft, paintball en lasergamen. Ze zijn in verschillende afmetingen te bestellen en dankzij de bevestigingsogen hang je ze makkelijk op tussen de bomen of aan een hek.

Bekijk alle camouflagezeilen

Isolatiezeil

Ook het isolatiezeil wijkt af van de andere zeilen in het assortiment. Dankzij de tussenlaag van PE foam beschermt dit zeil pas gemetselde muren, gegoten beton en palletladingen tegen bevriezing, vocht en vuil.

Bekijk alle isolatiezeilen

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 9512 reviews.