Afdekzeil

Met een goed afdekzeil kun je ook buiten je spullen afdekken en beschermen tegen regen en zelfs uv-straling. Extra voordeel is dat je spullen niet direct in het zicht liggen. Gebruik een dekzeil om tuinmeubels mooi te houden tijdens verschillende jaargetijden en weersomstandigheden. Op deze pagina meer informatie over de eigenschappen van de verschillende afdekzeilen in het assortiment. Of bestel direct het afdekzeil dat je nodig hebt!

Afdekzeil oranje

Als je op zoek bent naar een afdekzeil in de bouw, dan heb je een oranje afdekzeil nodig. Een oranje afdekzeil wordt vaak gebruikt in de bouw- en verbouw sector en wordt veel gebruikt om bouwmaterialen af te dekken tegen verschillende elementen. Maar naast de zakelijke sector kan je het ook als particulier aanschaffen voor je eigen bouwproject.

Afdekzeil wit

Zoek je voor de warme dagen een eenvoudig schaduwdoek? Dan is een wit afdekzeil wat voor jou! Naast de standaard functies van een afdekzeil, heeft het witte afdekzeil een extra functie. De witte kleur is waterafstotend en kan perfect gebruikt worden als schaduwdoek. Daarnaast beschermt het je houten meubels ook het beste. Onder andere afdekzeilen kan de temperatuur snel hoog oplopen, wat funest is voor je meubels

Afdekzeil blauw

Iedereen kent het blauwe afdekzeil wel. Blauw afdekzeil is daarom ook de meest gewilde kleur afdekzeil die we hebben. Ook dit afdekzeil is waterafstotend en beschermt de voorwerpen die je eronder legt. Het heeft ook een uv-werende werking en kan voor heel veel doeleinden worden gebruikt. Door de kleur blauw wordt blauw afdekzeil vaak gebruikt in de watersport of bij zwembaden. Je kan er heel makkelijk je zwembad of je boot mee afdekken

Afdekzeil groen

De groene variant wordt voornamelijk in de buitensport, kamperen en in de tuinsector. Groen afdekzeil past goed in de natuur en daarmee kun je goed voorwerpen camoufleren. Groen afdekzeil wordt ook veel gebruikt bij sporten als airsoft, paintball en survivallen. Maar denk ook bijvoorbeeld aan een groen afdekzeil als je in de natuur wilde dieren wilt spotten. Bij bijna alle vormen van buitenactiviteiten kan je een groen afdekzeil gebruiken. Wil je echt wat camoufleren? Bekijk dan onze camouflage afdekzeil

Afdekzeil kopen

In het assortiment vind je verschillende afdekzeilen met en zonder ogen. De dikte van een afdekzeil bepaalt de houdbaarheid en de scheurweerstand van het zeil. Een dikker afdekzeil is steviger en gaat simpelweg langer mee. Het verschil in levensduur tussen de lichtste en zwaarste variant is 12 maanden. De lichte variant gaat minimaal 12 maanden mee, de meest stevige dus minimaal 24 maanden. Daarnaast zijn dikkere afdekzeilen vaak uv-bestendig waar dit niet altijd het geval is met dunnere soorten

Veel gestelde vragen

Waar is afdekzeil van gemaakt?

Als je het materiaal van dichtbij bekijkt zie je een strak weefsel van dunne strookjes plastic. Dit heet HDPE bandjesweefsel. Aan beide zijden van dit dunne plastic is een LDPE coating aangebracht. Samen zorgen het weefsel en de coating voor een stevig dekzeil met een hoge dichtheid. Dat maakt het afdekzeil ook waterdicht. Alle afdekzeilen zijn overigens in meerdere kleuren te bestellen.

Is een afdekzeil waterdicht?

Ja, een dekzeil is waterdicht. Dekzeilen zijn gemaakt van zware materialen zoals polyethyleen of vinyl en zijn behandeld met een waterdichte coating. Ze zijn perfect om je spullen droog te houden tijdens buitenactiviteiten zoals kamperen of vissen.

Wat is een goed afdekzeil?

Een goed afdekzeil moet gemaakt zijn van een duurzaam en waterbestendig materiaal. Het moet ook groot genoeg zijn om de spullen die je moet beschermen tegen de elementen te bedekken. Sommige mensen geven de voorkeur aan canvaszeilen, terwijl anderen de voorkeur geven aan polyethyleenzeilen. Voor de rest is het afhankelijk voor welk doel je het gebruikt. Voor binnen is een licht afdekzeil vaak prima, maar in zware weersomstandigheden zal een zwaar (dikker) afdekzeil meer van toepassing zijn.

Hoe lang gaat een afdekzeil mee?

Een dekzeil kan een aantal jaren meegaan, maar dat hangt af van de kwaliteit van het dekzeil, hoe vaak het gebruikt wordt, en hoe goed het verzorgd wordt.De gemiddelde levensduur van een dekzeil is ongeveer 5 jaar. Als het echter vaak of in barre weersomstandigheden wordt gebruikt, gaat het misschien maar zo'n 2-3 jaar mee. En als het goed wordt opgeborgen en verzorgd, kan het wel 10 jaar meegaan.

Welke dikte afdekzeil?

De dikte van een afdekzeil hangt volledig af van de toepassing. Wanneer je het afdekzeil gebruikt om bijvoorbeeld (tuin)meubelen af te dekken of simpelweg als bescherming voor jezelf tegen de zon dan is een lichtere variant van 100 tot 250gr/m2 voldoende, afhankelijk van hoe lang het afdekzeil mee moet gaan. Wanneer het afdekzeil zwaardere omstandigheden aan moet kunnen zoals het afdekken van een open vrachtwagen lading of een boot, dan is een PVC afdekzeil van 600gr/m2 aan te raden.

Waar kan ik afdekzeil kopen?

Een afdekzeil kopen doe je bij een specialist zoals Vendrig Packaging! Bovendien kunt u bij Vendrig Packaging zowel zakelijk als particulier bestellen en wordt uw pakket gratis verzonden vanaf € 75,- (NL) en € 99,- (BE). Heeft u op een werkdag voor 17:00 besteld? Dan wordt uw bestelling dezelfde dag nog verstuurd.

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14089 reviews.