Bijlen

Bijlen kopen, zoals een kloofbijl? In ons assortiment vind je bijlen voor grote en kleine spierballen. Zo kun je kiezen uit verschillende formaten, gewichten en doeleinden. Denk aan houtkloven, houthakken, hout splitten, survivallen of gewoon als decoratie. Ook hulpmiddelen die het kloven makkelijker maken kun je hier vinden.

Grote bijlen, kleine bijlen

Een bijl kopen kan voor verschillende toepassingen handig zijn. Het is het ideale gereedschap om te gebruiken om hout een kopje kleiner te maken. Denk aan kloven, hakken, kieften, splitten, inkepen en op formaat snijden. Omdat er zo veel toepassingen zijn, kun je in ons assortiment kiezen uit grote en kleine bijlen. Niet elke bijl is geschikt om hout mee te kloven. Bedenk dus goed waar je het voor wil gebruiken. Hoe groter en zwaarder de bijl is, hoe meer kracht er uit kan komen bij gebruik. De grote kloofhamer bijl is ideaal voor het kloven van grote stukken hout. Dit is grof gereedschap voor de doorgewinterde houthakker. De kloofbijl is kleiner, een stuk lichter en daarmee handzamer. Deze is geschikt om te kloven en splitten van stukken haardhout. Dan is er nog een kleine Vikingsbijl. Dit is een replica van het model dat de Vikingen en Noormannen gebruikten vele jaren geleden. Met dit bijltje kun je niet kloven, maar prima houtjes hakken en takken snijden. Dit model wordt ook gebruikt tijdens het survivallen. Naast praktisch, hangen deze Vikingsbijlen prachtig aan de muur als decoratiebijl. Onze bijlen zijn geschikt voor links- en rechtshandig gebruik. Het snijvlak van alle bijlen zijn beschermd met een leren hoesje. Dat komt goed van pas bij het vervoeren of de opslag ervan.

Veilig houtkloven

Bij houtkloven is het belangrijk dat je aandacht hebt voor je eigen veiligheid en die van je omgeving. Ga daarom altijd veilig te werk en bereid de werkplek voor. Om te beginnen gebruik je een veiligheidsbril en handschoenen. Zo voorkom je dat houtsnippers die omhoog schieten in je ogen terecht komen. Ook worden je handen beschermd tegen splinters en is de kans op blaren lager. Voordat je de eerste swing met de kloofbijl maakt zorg je dat er geen mensen te dicht in de buurt staan. De bijl heeft ruimte nodig en ook het hout kan een kant op schieten na de neerslag. Het kloofblok waarop je het hout legt moet stabiel staan. We raden je af om het kloofblok op tegels te zetten omdat de kracht waarmee de bijl op het blok komt, de tegels kan beschadigen. Ben je geen voorstander van het zwaaien met een kloofbijl? Bekijk dan de Smart Splitter. Voor hout kloven is dit hulpmiddel is een veiligere en gecontroleerde manier van het splitten van houtblokken.

Haardhout verzamelen na het kloven

Na het kloven van hout blijven er mooie blokken haardhout over. De beste manier om deze te verzamelen, op te slaan en te vervoeren is in netzakken. Netzakken zijn stevige luchtdoorlatende zakken met een uitstekend formaat voor houtkachel hout. Dankzij de luchtgaten kan het hout ademen en dat voorkomt schimmel en rot. Om deze houtzakken efficiënt te vullen hebben wij diverse hulpmiddelen voor haardhout in ons assortiment. Haardhout verzamelen na het kloven wordt zo gemakkelijk en leuk!

Bijlen kopen voor vele toepassingen

Een bijl is een onmisbaar hulpmiddel om hout mee te kloven. De vraag is, welke bijl heb je nodig? Onze klantenservice helpt je graag bij het beantwoorden van die vraag! Kies de juiste bijl voor de juiste toepassing en bespaar jezelf een hoop tijd, moeite en kans op blessures.

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14089 reviews.