Worteldoek

Worteldoek is gemaakt van geweven kunststof vezels. Het wordt toegepast als laag onder tuinbestrating zoals tegels of grind om onkruidgroei te voorkomen. Worteldoek wordt daarom ook wel anti onkruiddoek of –folie genoemd. Met het onderstaande aanbod kun je als particulier én professioneel bedrijf uitstekend uit de voeten. 

Wat is wortel- of anti onkruiddoek?

Wanneer gebruik je anti onkruidfolie?Worteldoek is een fijn geweven doek gemaakt van kunststof vezels. Dit kunststof is polypropyleen en heeft een kwaliteitsdikte van 100 gram per vierkante meter. De dunne vezelstrookjes zijn strak op elkaar geweven die gezamenlijk zorgen voor een compact en stevig doek.

Onkruiddoek legt men onder bestrating, halfverhardingen zoals grind en in de agrarische sector tussen de planten. Onkruid dat vanuit de grond omhoog komt niet door het anti onkruidfolie heen. Omdat het doek waterdoorlatend is kan regenwater prima worden afgevoerd waardoor de samenstelling van de bodem niet in gevaar komt. Anti onkruidfolie is niet lichtdoorlatend en aangezien onkruid zonlicht nodig heeft om te groeien krijgt het geen kans om te ontkiemen.

Anti onkruiddoek onder heelverhardingen

Je kunt anti worteldoek in de tuin gebruiken om onkruid tegen te gaan tussen heelverhardingen. Hieronder verstaan we tegels, vlonders en andere soorten vaste bestrating. Men zegt weleens dat het geen zin heeft om worteldoek onder heelverhardingen te leggen omdat het onkruid dat hier omhoog komt niet vanuit de grond komt maar door de wind wordt aangevoerd. Hier zit wat in maar er is een belangrijke reden waarom worteldoek plaatsen onder tegels en andere bestrating wel verstandig is. Het doek stabiliseert de ondergrond namelijk waardoor de kans op verzakkingen sterk afneemt.

Hoe leg je worteldoek bij halfverhardingen

Je kunt worteldoek ook onder halfverhardingen leggen. Onder halfverhardingen verstaan we grind, kiezels, spilt, houtsnippers, boomschors of andere losliggende bodembedekkers. Onkruid dat wortel schiet is erg lastig weg te halen. Daarom werkt worteldoek als ideale onkruidbestrijder. Ga je zelf het doek leggen op de oprit of in je (moes)tuin?

Met de volgende stappen weet jij precies hoe je anti worteldoek moet plaatsen:

  • Stap 1: egaliseer de ondergrond
  • Stap 2: Rol het doek uit en knip het op maat met een textielschaar
  • Stap 3: Leg het doek recht en zet het vast met haken of pennen
  • Stap 4: Stort de bovenste grondlaag van kiezels, grind of houtsnippers of leg het worteldoek onder een laag boomschors. Werk je met verticale tegels aan de zijkanten van je terras? Vergeet dan niet om het worteldoek een klein stukje mee te laten lopen met deze tegels. Dit zorgt voor een naadloze afsluiting van de twee grondlagen.

Het gebruik van anti onkruiddoek in de agrarische sector

Anti onkruiddoek wordt in de agrarische sector vooral op rol gekocht. De grootste rollen bestaan uit 100 strekkende meter. Boeren gebruiken het om de oogst te beschermen tegen onkruid zodat de hoeveelheid chemische bestrijdingsmiddelen afneemt. Het doek wordt neergelegd op de vruchtbare grond en vastgenageld. Op vaste afstanden knipt men gaten in het onkruidfolie waar stekjes in geplant worden. De rest van de oppervlakte wordt beschermd tegen de groei van onkruid. Bijkomend voordeel is dat het lang meegaat en niet snel vervangen hoeft te worden. Zo draagt worteldoek zijn steentje bij in de ontwikkeling van duurzamere landbouw.

Aantrekkelijke staffelkorting voor professionals

Hoveniers- en tuinbedrijven hebben wortelzeil standaard bij zich. Gemeentetuinen, plantsoenen en landgoederen zijn vaak grote oppervlakken die nauwgezet verzorgd moeten worden en onkruid is onacceptabel Zwart worteldoek op rol kopen is dan de meest voordelige optie. Voor grootverbruikers zoals hoveniers biedt Vendrig Packaging ook nog eens een aantrekkelijke staffelkorting waardoor zij anti onkruiddoek voor een nog aantrekkelijkere prijs kunnen inkopen. Zorg dat je altijd voldoende tuinmaterialen op voorraad hebt zodat je nooit misgrijpt.

Ook verkoop per stuk mogelijk voor particulieren

Ga je zelf aan de slag in de tuin of met de oprit? Reken dan eerst uit hoe groot de oppervlakte is. Zo weet je precies welke afmeting je moet hebben. Te veel anti onkruiddoek inkopen is zonde, zelfs met de kostprijs die je bij Vendrig Packaging voor worteldoek betaalt.

In het assortiment is gelukkig ook aan de particulier gedacht die minder grot hoeveelheden nodig heeft. Je kunt namelijk ook complete worteldoeken van 10 of 20 m² per stuk bestellen. Ook deze doeken knip je eenvoudig verder op maat zonder de eigenschappen van het anti onkruidfolie aan te tasten.

Bekijk hier ons hele assortiment worteldoek

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14207 reviews.