Worteldoek afmetingen

Let bij het kopen van worteldoek goed op de afmetingen. Zo houd je minder restmateriaal over en ben je uiteindelijk goedkoper uit. Worteldoek koop je meestal op rol of in vaste afmetingen. Welke afmetingen voor jou het meest geschikt zijn is afhankelijk van de toepassingen die je voor het worteldoek in gedachten hebt.

De meest voorkomende afmetingen van worteldoek

Zoals de naam al suggereert wordt worteldoek hoofdzakelijk gebruikt voor het tegenhouden van onkruid en het beschermen van de planten die je juist wel in je tuin wilt. Worteldoek is overigens niet alleen geschikt voor tuinen maar wordt ook veel gebruikt als belijning van potten voor binnenplanten. Veel gebruikte worteldoek afmetingen zijn:

 • Worteldoek 6x6
 • Worteldoek 6x3
 • Worteldoek 5x5
 • Worteldoek 5x8
 • Worteldoek 5x4
 • Worteldoek 5x3
 • Worteldoek 4x4
 • Worteldoek 4x8
 • Worteldoek 4x6
 • Worteldoek 3x6
 • Worteldoek 3x5

Als deze afmetingen niet afdoende zijn voor jouw project kun je altijd nog worteldoek op rol kopen. Je hebt het dan vaak wel over grotere afmetingen, wat weer positief is voor hoveniers, tuinmannen en andere professionals.

Het gramsgewicht bepaalt de kwaliteit

De juiste afmetingen zijn niet alleen een kwestie van het aantal vierkante meter worteldoek dat je bestelt maar ook van de kwaliteit van het doek. Bij een erg dun doek moet je wellicht meerder stroken over elkaar leggen en heb je het dubbele aantal meters nodig. Dit dunne doek is overigens wel prima geschikt voor plantenpotten. Voor buiten raden we aan om goed naar het gramsgewicht te kijken. Het worteldoek bij Vendrig Packaging weeg 90 gram per vierkante meter en is daarmee van professionele kwaliteit.

Hoe je de juiste maat bepaalt, meten is weten

Je doet er goed aan om eerst goed op te meten hoeveel grond je wilt bedekken met het worteldoek. Kies voor een worteldoek met een rastermotief, dat maakt het makkelijker om het worteldoek op maat te snijden of te knippen. Heb je meerdere doeken nodig? Zorg er dan voor dat de doeken elkaar overlappen en houd hier rekening mee bij het bestellen van de juiste afmetingen. Vergeet niet om gaten in het worteldoek te knippen op de plekken waar je planten juist wel wilt laten groeien. Zet het worteldoek goed vast met grondpennen zodat het bij slecht weer niet weg kan waaien.

Veel mensen leggen tegels in de tuin en als je hier worteldoek onder wilt leggen heb je bij een flink terras heel wat nodig. Bedenk wel goed waarom je dit doet. Worteldoek houdt het onkruid tussen de tegels namelijk niet tegen omdat de zaden via de lucht worden aangevoerd. Het kan wel zin hebben om worteldoek te leggen om de ondergrond mee te stabiliseren. Ook als je last hebt van mollen in de tuin is worteldoek een goed idee om van deze ongewenste bezoekers af te komen.

Hulp nodig? Laat het weten

Wanneer je niet zeker weet welke afmeting je nodig hebt, helpen wij je graag bij het vinden van het juiste worteldoek. Let wel dat veel gebruikte afmetingen, bijvoorbeeld worteldoek van 6x6, 5x5 of 4x8 vaak zijn opgebouwd uit meerdere stroken. Vanwege het transport is het namelijk makkelijker om worteldoek op rol te bestellen. In het magazijn of de werkplaats wordt het doek vervolgens op maat gesneden. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Ben je op zoek naar een specifieke afmeting? Of twijfel je of worteldoek wel geschikt is voor jouw toepassing? Laat het vooral weten en neem contact op met de klantenservice.

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

 • Persoonlijke korting
 • Krijg af en toe mails van ons
 • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13898 reviews.