Worteldoek moestuin

Moet je nu wel of juist geen worteldoek gebruiken in de moestuin? Sommige mensen vinden het geen gezicht, andere gebruiken het uit praktische overwegingen. Onkruid is een probleem omdat je veel moet schoffelen en worteldoek kan de tuin hier grotendeels vrij van houden. Daarnaast heeft worteldoek nog een paar andere voordelen waardoor je een stuk minder onderhoud hoeft te plegen aan je moestuin.

3 voordelen van worteldoek in de moestuin

Allereerst houdt worteldoek het onkruid tegen dat van onderaf je moestuin ingroeit. Je groenten krijgen zo voldoende kans om op te groeien zonder overwoekerd te worden door onkruid. Je hoeft ook veel minder te schoffelen. Je houdt zo meer tijd over om voor je plantjes te zorgen.

Ten tweede blijft de voedingswaarde van grond in de herfst en winter beter behouden door gronddoek in je moestuin te gebruiken. Worteldoek voorkomt dat de vruchtbare grond uit de tuin wordt gespoeld door regenbuien. Je hoeft dus minder te bemesten. Dat is niet alleen goedkoper maar ook nog eens beter voor het milieu.

Met worteldoek creëer je tot slot een extra laag waardoor de grond eronder vochtig blijft. Bodemgassen kunnen via het poreuze doek ontsnappen terwijl water wel de grond in kan druppelen. Zo blijft de grond los en hoef je minder vaak te spitten.

Zijn er nadelen van het gebruik van worteldoek in de tuin?

Eigenlijk is er maar één echt nadeel van gronddoek in je moestuin. Het meeste worteldoek is namelijk van plastic. Aan de randen kan het doek aangevreten worden door wormen en andere beestjes die dit plastic verder verspreiden in de aarde. Dat is natuurlijk niet al te best voor het milieu. Een oplossing kan zijn om het worteldoek vaker te vervangen zodat de randen niet gaan rafelen. Of je kiest voor een biologisch afbreekbaar worteldoek. Dit is meestal van jute gemaakt, een natuurproduct dat vanzelf oplost in de grond zonder schadelijke stoffen achter te laten.

Een mooi verzorgde moestuin met de hulp van Vendrig Packaging

Een moestuin heeft veel aandacht en liefde nodig. Maar goed materiaal mag ook niet ontbreken. Dat eerste doe je zelf, de rest vind je bij Vendrig Packaging. Van verschillende soorten worteldoek tot bijbehorende grondpennen. Bekijk ook onze pagina over het aanleggen je eigen moestuin!  

Je eigen moestuin aanleggen

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 8330 reviews.