Worteldoek zware kwaliteit

Worteldoek van zware kwaliteit houdt meer onkruid tegen dat vanuit de bodem naar boven groeit. Bij zware kwaliteit kijken we naar het gewicht per gram. Goede kwaliteit worteldoek die jarenlang goed blijft heeft een gramsgewicht van ongeveer 90 gram per vierkante meter. Koop het doek op rol wanneer je een grote tuin wilt bedekken of kies voor vaste afmetingen bij kleinere perken of als je niet de hele tuin wilt bedekken. Zware kwaliteit worteldoek is weliswaar wat prijziger maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de voordelen die je ervan hebt.

Waar gebruik je worteldoek van zware kwaliteit voor?

Worteldoek gebruik je om te voorkomen dat onkruid tussen je planten opkomt en de boel verstikt. Zware kwaliteit worteldoek houdt logischerwijs meer onkruid tegen maar hou er rekening mee dat de meest hardnekkige soorten, zoals netels en berenklauw er nog steeds doorheen kunnen komen. Op zich is dat niet erg want met worteldoek krijg je planten genoeg tijd om te groeien tot ze sterk genoeg zijn om niet overwoekerd te worden.

Daarnaast is dikker worteldoek uitermate geschikt voor het egaliseren van een terras. Plaats het worteldoek onder de tegels zodat alles mooi vlak komt te liggen. Dit helpt overigens niet tegen het ontstaan van onkruid tussen de tegels omdat dit via de lucht wordt aangevoerd en de zaden dus ontkiemen boven het worteldoek.

Tot slot is zware kwaliteit worteldoek een goede ondergrond voor halfverhardingen zoals grind of houtsnippers. In tegenstelling tot terrastegels krijg je hier wel te maken met onkruid dat via de bodem omhoog groeit. Het worteldoek voorkomt ook dat de grond eronder wegspoelt bij een fikse regenbui.

Alles dat je nodig hebt om worteldoek te leggen

In de webshop vind je wat je nodig hebt om worteldoek goed te leggen. Kijk niet alleen bij de zware kwaliteit maar ook bij de biologisch afbreekbare worteldoek van jute. Voor de groei van je planten is het vaak niet nodig om worteldoek te blijven gebruiken en dan is het prettig wanneer dit vanzelf oplost. Twijfel over de soort die je nodig hebt? Laat het weten door contact op te nemen met Vendrig Packaging, we helpen je graag verder.

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 8330 reviews.