Afbreekbaar worteldoek

Een biologisch afbreekbaar worteldoek hoef je nooit te verwijderen en leg je vooral neer om te voorkomen dat jonge planten worden overwoekerd door snel opschietend onkruid. Ecologisch, bio afbreekbaar worteldoek lost na verloop van tijd vanzelf op en verstikt de bodem dus niet. Een van de meest gebruikte materialen voor bio, of nature worteldoek is jute. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het gebruik van jute als bio afbreekbare worteldoek.

Het gebruik van jute als ecologisch worteldoek en boombescherming

Jute dat je als worteldoek kunt gebruiken koop je meestal op een rol. Je rolt de stroken af die je nodig hebt, snijdt ze af met een scherp mes en zet het doek vast met goede grondpennen. Jute is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, van fijnmazig tot grof. Des te fijner de structuur, des te kleiner de kans dat ongewenst onkruid door het doek heen kan dringen.

Daarnaast wordt jute ook gebruikt om de stam van jonge bomen te beschermen tegen verbranding door de zon. Hier kun je jute op rol voor gebruiken maar er is ook speciale jute band verkrijgbaar die je makkelijk om de stam heen kunt wikkelen. Tot slot kun je jute ook gebruiken om planten in de winter mee af te dekken zodat ze geen vorstschade oplopen.

Hoe lang gaat biologisch afbreekbaar worteldoek mee?

Het meeste worteldoek is gemaakt van polypropyleen en zal dus lange tijd in de tuin blijven liggen tenzij je het zelf verwijdert. Bio afbreekbare worteldoek van jute doet er ongeveer 3 jaar over om helemaal af te breken. Hoe lang het precies duurt is uiteraard afhankelijk van de kwaliteit en de dikte van het doek. Nu vraag je jezelf misschien af wat er gebeurt nadat het doek is verteerd. Is je tuin dan nog wel beschermd tegen onkruid? Tegen de tijd dat nature worteldoek is opgelost is de vegetatie in je tuin meestal voldoende dichtgegroeid om zichzelf in stand te houden en onkruid te verstikken.

Neem contact op voor meer informatie over ons bio afbreekbare worteldoek

Heb je naar aanleiding van de bovenstaande informatie of iets dat je in de webshop bent tegengekomen nog vragen? Laat het weten aan onze behulpzame klantenservice. Er zijn verschillende mogelijkheden voor ecologisch worteldoek, welke het beste bij jouw situatie past kun je bespreken met een van onze medewerkers.

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 8330 reviews.