Hulpmaterialen voor haardhout

Haardhout verwerken wordt een stuk makkelijker en veiliger met de juiste hulpmaterialen. Dit geldt zowel voor particulieren als voor bedrijven zoals hoveniers. Bij het werken met hout is veiligheid het meest belangrijk. Daarnaast kun je kiezen voor meer gemak en efficiëntie. Bekijk hier alle hulpmiddelen voor haardhout en bijpassende accessoires.

Haardhout maken

Haardhout wordt gemaakt van grote houtblokken. De blokken worden in kleinere formaten gehakt of gekloofd. Dit hout krijgt dan een prettig formaat om in de open haard of houtkachel te stoppen. Het maken van haardhout gaat in verschillende stappen. Het begint met het verwerken van een boomstam in kloofbare schijven. Dat wordt gedaan met een kettingzaag. Maar hier is de juiste werkomgeving voor nodig. Het hulpmiddel dat een veilige en efficiënte manier van houtzagen mogelijk maakt is de Smart Holder. De boomstam wordt op de juiste hoogte vastgeklemd zodat de ondergrond vrij blijft. Zo kun je gemakkelijk en snel met de kettingzaag aan de slag. Is de boomstam opgesneden in schijven boomstam? Dan kun je beginnen met houtkloven. Hiervoor gebruik je een kloofbijl of de Smart Splitter. Het resultaat is mooie haardhout blokken in het juiste formaat. Let wel op je eigen veiligheid en die van anderen. Draag gelaatsbescherming en zorg dat je een stabiele ondergrond hebt.

Verzamelen en opslaan van haardhout

Na het op maat hakken of kloven van haardhout, dienen de houtblokken droog opgeslagen te worden. Hout moet het vocht kwijt dat het vasthoud. Gebruik daarom luchtdoorlatende zakken. Als je dichte zakken gebruikt kan het hout niet ademen, is er condensvorming en zal het hout gaans schimmelen en rotten. Netzakken zijn ideaal voor het verzamelen en opslaan van haardhout. Ze zijn sterk en hebben grote mazen. Hoe groter de maas, hoe sneller de lucht toe- en afvoer is. Voor het vullen van netzakken met haardhout kun je de netzakhouder gebruiken. Zo heb je twee handen vrij om de zak met hout te vullen. Haardhout opslaan kan in een opslaghok of op een willekeurige plek buiten onder een afdekzeil.

Ben je haardhout leverancier of consument en ga je haardhout maken, verwerken of opslaan? Bekijk dan ons assortiment met hulpmaterialen voor haardhout. Heb je nog vragen over deze hulpmiddelen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13536 reviews.