Aanhangernetten

Aanhangernet wordt gebruikt om over een aanhangwagen te spannen. Het zorgt dat de inhoud in de aanhanger blijft tijdens transport en geen kans krijgt om er zomaar uit te vallen. Bekijk hier alle soorten aanhangernetten.

Wat is een aanhangernet?

Aanhangernet is een soort zeil met open netstructuur dat over een aanhangwagen wordt gespannen om de lading tijdens transport op zijn plek te houden. Het gebruik van een aanhangernet is tegenwoordig verplicht als je de weg op gaat met een aanhanger. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar die elk andere eigenschappen hebben. Lees verder om hier meer over te weten te komen!

Wat is het verschil tussen een fijnmazig en grofmazig aanhangernet?

Aanhangernet kopen? Dan moet je eerst de keuze maken tussen een fijnmazig en grofmazig aanhangernet. Het verschil is groot en beide hebben andere toepassingen. 'Mazig' staat voor de maaswijdte. Dit is de afstand tussen de weefsels dat gezamenlijk het aanhangernet vormt. Hoe grover de maas, hoe groter de afstand tussen de weefsels is en hoe groter de 'gaten in het net' zijn. Bij een zogeheten grofmazig aanhangernet zit er veel ruimte tussen de mazen waardoor er veel lucht, licht, vuil, regen en andere omstandigheden de ruimte krijgt om onder het net te komen. Dit kan de te transporteren goederen beïnvloeden. Een voordeel van grofmazig is dat het beter kan buigen en om scherpe hoeken kan worden gehaakt zonder dat het net scheurt. Bij een fijnmazig aanhangernet is de ruimte tussen de mazen heel klein. De fijnmazige netten zijn handiger bij het transport van fijnere producten of goederen en die meer bescherming nodig hebben.

Welke spullen kan ik vervoeren met een fijnmazig aanhangernet?

Met een fijnmazig aanhangernet als afdekmateriaal op jouw aanhangwagen kun je fijne objecten, goederen en materialen transporteren. Hieronder vallen bijvoorbeeld zand, aarde, grind, houtsnippers, losse voedingsmiddelen, losse kleine onderdelen enzovoort. Deze materialen komen voort uit tuin-, bouw-, verbouw- en andere (bedrijfs-)werkzaamheden. Door de fijne maas in het aanhangernet kunnen kleine onderdelen niet door het net glippen en blijft het op zijn plek in de aanhangerbak. Fijnmazig aanhangernet wordt gebruikt door zowel consumenten als bedrijven. Er is keuze uit verschillende kwaliteiten.

Wat kan ik vervoeren met een grofmazig aanhangernet?

Met een grofmazig aanhangernet als afdekmateriaal op jouw aanhangwagen kun je veel soorten grove objecten transporteren. Denk hierbij aan objecten zoals meubels, kozijnen, deuren, houtstukken, tegels, kunstwerken, motoren, grote gereedschappen, tuinmaterialen enzovoort. Objecten die je bijvoorbeeld vervoert tijdens het verhuizen, verbouwen of tuinieren. Het moeten grove objecten zijn omdat fijne objecten door de gaten heen kunnen komen. Dit aanhangernet zorgt dat het transporteren van deze grove objecten stevig in de aanhangwagen blijven zitten en niet verschuiven of er uit vallen. Consumenten kopen dit net voor de aanhangwagen om grof vuil naar het gemeentedepot te brengen en voor verhuisklussen. Bedrijven kopen het voor professioneel gebruik in allerlei branches.

Hoe neem ik een aanhangernet in gebruik?

Aanhangernet is snel en eenvoudig in gebruik te nemen. Je hebt het afdeknet nodig, een elastiek of touw en de aanhangwagen. Rondom het aanhangernet zit een brede band gezoomd met op elke 50 centimeter een aluminium ophangoog. Het rekbare elastiekkoord steek je door de ogen rondom het gehele aanhangwagennet. Dan werp je het aanhangernet over de volle aanhangwagen heen en zorg je dat het net goed verdeeld wordt over de oppervlakte van de open aanhangerbak. De lading moet volledig afgedekt zijn. Rek vervolgens het elastiek en maak deze vast aan de bevestigingshaken die op de zijkanten van de aanhanger zitten. Zodra de lading goed is afgedekt is het veilig voor transport en kun je rijden.

Aanhangernet kopen voor jouw situatie

Voor elke situatie moet je bepalen welk soort aanhangernet je nodig hebt. Wil je een aanhangernet kopen dat voor de meeste toepassingen in te zetten is? Dan raden wij aan om een fijnmazig net te kopen. De maten die wij leveren zijn op maat voor de standaardmaat aanhangwagen.

Heb je nog vragen over aanhangernetten of de toepassingen ervan? Ben je op zoek naar advies welk netsoort jij het beste kunt kopen? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag persoonlijk verder.

Bekijk hier al onze aanhangernettenVendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 5970 reviews.