Aanhangernetten

Je gebruikt een aanhangernet om over een aanhangwagen te spannen. Vooral bij het vervoeren van losse vracht, zoals bouwafval, voorkomt een aanhangernet dat het afval de aanhanger vroegtijdig verlaat. Het net is makkelijk te spannen en vast te zetten met haken of spanrubbers. En wanneer je het niet nodig hebt vouw je het eenvoudig op tot een klein, lichtgewicht pakketje dat nauwelijks ruimte inneemt.

Je kunt kiezen uit een fijnmazig of een grofmazig aanhangernet. Welke je nodig hebt lees je op deze pagina.

De belangrijkste eigenschappen van een aanhangernet

Aanhangernet heeft een open netstructuur van een formaat dat makkelijk strak over een aanhangwagen wordt gespannen om de lading tijdens transport op zijn plek te houden. Het gebruik van een aanhangernet is tegenwoordig zelfs verplicht als je de weg op gaat met een aanhanger. Veel aanhangernetten zijn uitgerust met messing bevestigingsogen zodat je het makkelijk vast zet. Rondom het net zit een elastiekkoord waardoor het niet gaat flapperen in de wind.

Grofmazig en fijnmazig aanhangernet

Het grootste verschil tussen fijn- en grofmazig aanhangernet is in één oogopslag duidelijk. Fijnmazig aanhangernet heeft een strak en dicht weefsel en de grove variant heeft grote mazen met veel open ruimte ertussen. Maar waarom zou je voor de een of voor de ander kiezen?

  • Fijnmazig aanhangernet dekt de lading beter af. Vocht en vuil kan moeilijker bij de lading komen. Bij ladingen met veel los materiaal, zoals puin, zand of grind, voorkomt een fijnmazig aanhangernet dat je lading tijdens het transport uit de aanhangwagen valt.
  • Een grofmazig aanhangernet is flexibeler en kan makkelijker over de lading heen worden gespannen.

Aanhangernet of afdekzeil?

In plaats van een aanhangernet kun je ook een afdekzeil met ogen gebruiken om je lading te beschermen. Een afdekzeil is waterdicht en biedt vaak ook uv-bescherming in meer of mindere mate. Dat kan nuttig zijn bij het transport van meubels en andere gevoelige spullen.

Aanvullende hulpmaterialen voor het gebruik van je aanhangernet

Om je aanhangernet makkelijk en snel te bevestigen hebben wij verschillende bevestigingsmaterialen in de aanbieding. Voor aanhangers raden wij aan:

Wil je al onze bevestigingsmaterialen bekijken? Je vindt ze hier.

Is een aanhangernet verplicht?

Sinds 2007 is het verplicht om een lading op een manier te zekeren aan de aanhanger zodat deze er tijdens het transport niet uit kan vallen. Die zekering hoeft dus niet persé een aanhangernet te zijn maar het is, samen met een afdekzeil, één van de meest eenvoudige een voordelige manieren om dit te doen. Zorg er in ieder geval voor dat je de lading altijd zekert want op een overtreding staat een forse boete.

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14215 reviews.