Veiligheidsmessen

Veiligheidsmessen kopen? Creëer een extra veilige werkomgeving door te werken met mesjes die een automatisch inklappend of verborgen snijvlak hebben. Deze mogen niet ontbreken in elk magazijn, winkel of werkplaats. Lees per product verder over de unieke eigenschappen.

Wanneer werk je met deze mesjes?

Veiligheidsmesjes zijn van vele markten thuis. Ze worden zowel professioneel als door de hobbyist gebruikt. Voornamelijk bij het openmaken of stuksnijden van verpakkingsmaterialen. Bijvoorbeeld in het magazijn bij de goederenontvangst. Hier moeten dozen met verpakkingstape worden geopend om de winkel of algemene voorraad aan te vullen. Ook bij het snijden van folies, tape, papier of andere materialen is het mesje een uitstekend hulpmiddel. Vele verpakkingsmaterialen zijn stroef en erg sterk. Deze zijn namelijk gemaakt om niet te breken tijdens het transportproces. Bij aankomst moeten ze echter wel stuk worden gemaakt om de goederen uit te pakken. Met de hand is dit een uitdaging. Met een veiligheidsmesje op zak of binnen handbereik wordt dit een stuk gemakkelijker. De hobbyist profiteert van een veiligheidsmes bij doe-het-zelf werkzaamheden zoals bouwen, verbouwen, klussen, knutselen en tuinieren.

Waarom is een veiligheidsmes veiliger dan een afbreekmes?

Je hebt mesjes en veiligheidsmesjes. Snijden doen ze allemaal. Toch is er bij het ontwerp van deze veiligheidsmessen maximaal rekening gehouden met de veiligheid van de gebruiker. Het zal bijna niet voorkomen dat het mesje uitgeklapt blijft als het mes niet gebruikt wordt. Ze zijn voorzien van een inklap mechanisme. Het mes veert terug na het snijden. Bij sommige modellen gaat dit automatisch als het mes de druk verliest op het object, dus als het snijden klaar is. Bij andere modellen laat je na het snijden het uitschuif gedeelte los waarna het mes terug in de houder schiet. Dit maakt de kans erg klein op verwondingen en is bovendien erg gebruiksvriendelijk. Een afbreekmes moet altijd handmatig worden ingeklapt waardoor de kans blijft bestaan dat de gebruiker in het scherpe mes grijpt. Een ander element dat extra veilig is met deze veiligheidsmessen is de manier waarop het mesje kan worden vervangen als het snijvlak bot is geworden. De slimme opbouw van het ontwerp maakt het mogelijk dat het oude mesje er uitgepakt kan worden.

Snijmes, foliemes en rolmes

De varianten veiligheidsmessen in ons assortiment waaruit je kunt kiezen zijn: snijmes, foliemes en rolmes. De veiligheid en kwaliteit zijn subliem, de werking en toepassing nèt anders. De verschillen zijn als volgt:

Snijmes: komt in verschillende groottes en handgrepen. Het snijvlak kan worden uitgeschoven door een soepel werkend schuifsysteem. Bij het loslaten schiet het mes direct terug. Het veiligheids snijmes wordt gebruikt bij het opensnijden van verpakkingen en kapot krijgen van verpakkingsmaterialen zoals tape, folie en dozen.

Foliemes: handvat en een kop met daarin een verborgen mes. De kop haak je achter een stuk folie en snijd de folie door het foliemes door te trekken. Vingers krijgen niet de kans om bij het snijvlak te komen. Het foliemes wordt gebruikt bij het uitpakken van verpakkingen, snijden van folie en verpakkingstape.

Rolmes: bestaat uit een handvat en een rond snijvlak. Je rolt het over een te snijden object heen. Door druk te geven op het mes schuift de bescherming aan de kant. Het rolmes wordt veel gebruikt voor het snijden van textiel, kleding, papier en stof zoals lakens of gordijnen.

Verschil tussen Mure & Peyrot en Olfa

In ons assortiment vind je hoofdzakelijk de merken Mure & Peyrot en Olfa. Dit zijn twee aparte fabrikanten met elk een eigen boodschap naar de buitenwereld en kwaliteitseisen. Als je het aan ons vraagt kunnen we de verschillen in de volgende eigen woorden uitleggen:

Mure & Peyrot: fabrikant uit Bordeaux, Frankrijk. Vindt de veiligheid van de gebruiker het allerbelangrijkste. Heeft jarenlang onderzoek gedaan naar het beste design en gebruikersgemak waarbij veiligheid altijd centraal bleef staan. De mesjes zijn mooi en komen vaak met meerdere functionaliteiten. Opgeteld is dit absolute topkwaliteit en biedt het veiligheid vanuit meerdere opzichten.

Olfa: fabrikant uit Osaka, Japan. Zoekt de optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit. Houdt in het design niet 100% rekening met de veiligheid van de gebruiker en gaat er meer vanuit dat de gebruiker voorzichtig omgaat met een mesje. Dit is terug te merken in de prijs. Onder aan de streep verkoopt het merk Olfa gewoon goede mesjes in vele uitvoeringen.

Veiligheid voor alles

De veiligheid van jou en medewerkers is een topprioriteit. Niet alleen gelden er veiligheidsregels op de werkvloer of in het magazijn, een veilige werkomgeving wekt vertrouwen en is beter voor ieders gezondheid. De juiste hulpmiddelen dragen bij aan veiligheid. Veiligheidsmessen is hier slechts een klein onderdeel van. Als er veel moet worden gesneden kan de keuze om te werken met extra veilige mesjes toch veel impact maken. Omdat de werking ervan vrij algemeen en gemakkelijk te begrijpen is, is de drempel om er mee te werken vrij laag.

Veiligheidsmesjes kopen? Lees verder op de productpagina over de unieke eigenschappen van elk mesje en bestel eenvoudig en snel. Neem voor vragen gerust contact op met ons deskundige team.

Bekijk hier het assortiment veiligheidsmesjes

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14100 reviews.