Sluitmaterialen

Sluitmaterialen maken het mogelijk om plastic zakken, buisfolie en andere soorten zakken dicht te maken. Kies uit diverse uitvoeringen, afmetingen, kleuren en kwaliteiten.

Verschillende soorten sluitmateriaal

Ons assortiment gaat van licht materiaal zoals tyraps tot aan materiaal om hele dikke plastic zakken dicht te maken met drilbinders. Ook toebehoren voor sluitmaterialen kun je hier vinden. Denk aan sealapparatuur om buisfolie permanent te sluiten en hulpmiddelen voor de zakkensluiter en drilkabeltjes. Van de meeste soorten hebben wij meerdere afmetingen of uitvoeringen in ons assortiment. Je besteld ze direct uit voorraad.

Materialen voor een permanente sluiting

Onder permanente sluiting verstaan we dat nadat het sluitmateriaal wordt aangebracht, het alleen is los te maken door het materiaal of de verpakking kapot te maken. In sommige gevallen is dit wenselijk, in andere gevallen niet. De voordelen van een permanent gesloten product zijn als volgt:

  • Een bundel van onderdelen of producten blijven goed bij elkaar;
  • Zekerheid dat het na de fabricering niet is gebruikt of aangeraakt (als het product gesealed is);
  • Professionele uitstraling bij levering;
  • Permanente sluitmaterialen bieden vaak een sterkere sluiting.

Materialen die een permanente sluiting bieden zijn sealapparaten en tyraps. Door plastic met een sealapparaat te sealen smelt je de uiteinden aan elkaar vast waardoor de sluiting er professioneel uit ziet. Bij langwerpige producten kun je hiervoor het beste buisfolie gebruiken. De sluiting is alléén te openen door het plastic stuk te scheuren, knippen of snijden. Tyraps zijn ook een voorbeeld van een permanente sluiting. Als een tyrap eenmaal aangetrokken is om hetgeen dat je wil sluiten, kan het alléén strakker getrokken worden en niet terugschuiven. Het doorsnijden of knippen van het plastic is de enige optie om de tyrap te verwijderen. Als je het aantrekken en afsnijden van tyraps niet meer met de hand wil doen, neem dan dit handige hulpmiddel.

Tijdelijke sluiting

Heb je behoefte aan een tijdelijke sluiting? Hierin bieden wij ook veel keus. Onder sluitmaterialen met een tijdelijke sluiting verstaan we dat je ze na bevestiging ook weer los kunt maken. Het voordeel hiervan is dat de verpakking in tact blijft en in de meeste gevallen herbruikbaar is. De verpakking, zoals een plastic zak, gaat niet kapot bij het gebruiken van een tijdelijke sluiting. Dit wil niet zeggen dat het sluitmateriaal zelf herbruikbaar is. Een stukje tape plakt slechts éénmaal en als je een stuk zakband stevig vastknoopt dien je dit ook te verwijderen door het te snijden met een mesje. Materialen die een tijdelijke sluiting bieden zijn drilbinders, zakkensluiter tape en zakband (touw). Drilbinders zijn voornamelijk efficiënt bij het sluiten van dikke zakken. De zakkensluiter tape gebruik je voor kleinere en dunnere plastic zakjes zoals boterham of dierenvoer zakken. Het zakband is een stuk touw dat goed past bij het sluiten van jute zakken, papieren zakken en als decoratiemateriaal.

Apparaten voor het sluiten van materialen

Om eenvoudig en efficiënt sluitmaterialen toe te passen raden wij aan om gebruik te maken van de juiste apparaten of hulpmiddelen. Neem een kabelbinder tang om het meest strakke en professionele resultaat te krijgen bij het aantrekken van een kabelbinder. Koop het drilbindapparaat om de drilbinders snel en met weinig kracht vast te maken. Gebruik de zakkensluiter met mes voor de zakkensluitertape. Koop een van de sealapparaten voor sealwerkzaamheden. Je hebt de keuze tussen een kleinere tafelsealer en een automatische magneetsealer. Met het juiste hulpmiddel werk je sneller en professioneler.

Heb je nog vragen over de toepassing van sluitmaterialen of ben je op zoek naar advies? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Bekijk hier alle sluitmaterialen

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13536 reviews.