Plastic afdekfolie

Wil je plastic afdekfolie kopen? In ons assortiment vind je vele soorten afdekfolie op rol. De rollen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes, diktes en lengtes. Deze folie is minder elektrostatisch, wat zorgt dat het niet plakt. Het is te gebruiken voor vele toepassingen die je hieronder kunt lezen.

Professioneel afdekken

Heb je een eigen schildersbedrijf, klusbedrijf of aannemersbedrijf? Dan gebruik je vaak vele meters afdekfolie tijdens de werkzaamheden. Verven zonder spetters is vrijwel onmogelijk en daarom is het belangrijk dat de plek of woning waar je schilderen goed afgedekt wordt. De folie leg je op de vloer, plak je aan de wand en leg je over spullen heen. Alles afplakken met kranten is natuurlijk ook een optie. Maar dit is niet aan te bevelen omdat kranten snel schuiven en stuk scheuren. Hierdoor ontstaan gaten in afgedekte spullen waar spetters tussen kan komen. Voorkom onnodige schade en vuil op meubilair en waardevolle objecten. Sterk plastic afdekfolie is de uitkomst. Ook particulieren kunnen uitstekend uit de voeten met ons grote assortiment.

Aan de slag met plastic afdekfolie – wat heb ik hierbij nodig?

Plastic afdekfolie op rol is ideaal wanneer je gaat klussen en te maken krijgt met vuil, vocht of verf. Om te bepalen welk formaat je nodig hebt voor de betreffende ruimte is het verstandig om eerst de oppervlakte op te meten. Tel hierbij ook de af te dekken spullen bij op. Als dit bekend is, kun je eenvoudig bepalen hoeveel rollen afdekplastic je nodig hebt om alles af te dekken.

Draag een overall als je naast het meubilair, ook jouw kleding wil beschermen. Zorg dat de ondergrond schoon, droog en egaal is voordat je de folie er op legt.Als het eenmaal ligt is het de bedoeling dat het de gehele duur van de werkzaamheden blijft liggen. Na het spreiden van de afdekfolie plak je de randen af met afplaktape. Zo blijft het geheel mooi op zijn plek.

Afdekfolie plastic gebruiken tijdens verhuizingen

Afdekfolie op rol is ook een geschikt verpakkingsmateriaal voor meubels bij verhuizingen. Tijdens de verhuizing wordt het meubilair blootgesteld aan stof en ander vuil. Je wil natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen dat de inboedel onverwachts wordt bevuild. Dit geldt voor als je de verhuizing zelf doet, maar ook voor professionele verhuisbedrijven. Met het inpakken van de spullen voorkom je onnodige schade. Naast afdekfolie zou je ook plastic meubelhoezen kunnen gebruiken.

Spullen afdekken tijdens het verven

Met ons assortiment folies ben je goed voorbereid bij verfwerkzaamheden. Het afdekken van vloeren, spullen en eventueel wanden is essentieel. Zo voorkom je dat er spetters van de verf op plekken terecht komen waar het niet hoort. Dat kan achteraf voor extra kosten zorgen. Vraag tijdig aan je klanten of zij de vloer schoon en droog afleveren. Dan kun je bij aanvang snel van start gaan met afplakken en afdekken. Hiermee bespaart de klant geld en jij tijd! Ga je als particulier schilderen in huis? Dan heb je aan één of een paar rollen voldoende.

Afdekplastic voor boten

Als je een eigen jacht of boot hebt, zul je regelmatig plastic afdekfolie gebruiken. Ook op de boot gebruik je folie om spullen op en rondom de boot te beschermen tijdens het schilderen en klussen. Het schilderen van een boot kan worden opgedeeld in twee delen. Het bovenwater gedeelte en het onderwater gedeelte. Het onderwaterschip is het gedeelte onder de waterlijn. De twee delen vragen een andere aanpak van het schilderwerk. Zorg dat je goed voorbereid bent voordat je met het schilderwerk begint.

Bepaal eerst de gewenste kleur en de benodigde hoeveelheid verf. Vergeet hierbij niet het verfgereedschap aan te schaffen. Hieronder vallen kwasten, rollers, afdekfolie en afplaktape. Plastic afdekfolie zal het belangrijkste product zijn als het gaat om de bescherming van de boot. De folie voorkomt onnodige verfspatten en schade.

Tips bij het gebruik van plastic afdekfolie

Je kunt afdekfolie meerdere keren gebruiken. Dit doe je door de folie na gebruik goed schoon en droog te maken. Als je dit niet doet is de kans groot dat er schimmel ontstaat. Pas op met scherpe randen. Scherpe randen kunnen het plastic doen scheuren.

Verschillende diktes, breedtes en lengtes

In ons assortiment vind je verschillende diktes, breedtes en lengtes plastic afdekfolie op rol. Zo is er voor iedereen wat wils. Je kunt als professional voordelig groot inkopen, maar ook als particulier de juiste afmetingen vinden. De diktes van de folie zijn uitgedrukt in "my". Hoe hoger dit getal, hoe dikker de folie en hoe langer het dus meegaat. Een langere levensduur is prettig als je het wil hergebruiken of dat er intensief over heen gelopen moet worden tijdens de werkzaamheden. Je ziet vaak dat professionele bedrijven dikker folie gebruiken.

Heb je nog vragen over plastic afdekfolie? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder met ons advies op maat.

Bekijk hier ons assortiment plastic afdekfolie

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur
Meer informatie over dit onderwerp

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14208 reviews.