Kartonnen dozen

Wilt u kartonnen dozen kopen? Dan bent u bij Vendrig Packaging aan het juiste adres. Kartonnen verhuisdozen koopt u al per stuk. Maar ook bedrijven kunnen terecht wanneer zij in grote aantallen dozen willen kopen. Bij ons kunt u dozen kopen met een enkele golf per 25 stuks en met een dubbele golf per 15 stuks.

Welke kartonnen dozen heb ik nodig?

Bij het kopen van kartonnen dozen dient u van te voren goed na te denken over welke producten u wilt verpakken. Meet uw producten op om de minimale afmetingen van de dozen te achterhalen. Vendrig Packaging heeft een groot assortiment aan kartonnen dozen die gebruikt kunnen worden. Het is verstandig om minimaal 2 centimeter bij de productafmetingen op te tellen, om er helemaal zeker van te zijn dat het product in de doos zal passen. 

Is het product breekbaar? Telt u er dan 5 tot 10 centimeter bij op om de kartonnen dozen ook te kunnen vullen met beschermmateriaal of opvulmateriaal. Ook is het belangrijk om te kijken bij het kopen van kartonnen dozen wat het gewicht is van uw producten. Zwaardere producten hebben namelijk een zwaardere kwaliteit vouwdoos nodig. Zo kunt u bij ons enkelgolf en dubbelgolf vouwdozen kopen. Laat u door ons adviseren om de juiste keuze te maken.

Is een standaard doos voor u niet mogelijk? Dan is er de mogelijkheid om een doos op maat te laten maken. Veel mensen denken vaak dat het kopen van kartonnen dozen op maat zorgt voor zeer hoge prijzen. Dit valt in de praktijk vaak wel mee. Dozen op maat kunnen namelijk ook weer voor een besparing zorgen. Denk bijvoorbeeld aan de besparing op uw opvulmateriaal. Kortom voor zowel bedrukte kartonnen dozen op maat kunt u bij Vendrig Packaging terecht. 

Materiaal kartonnen dozen

De Amerikaanse vouwdozen (en ook de overige kartonnen dozen) worden vervaardigd van golfkarton. Golfkarton is een overwegend in de verpakkingsindustrie gebruikt celstofproduct, dat licht en relatief stabiel is. Een golfkarton bestaat minstens uit 3 lagen: 2 lagen van vlak papier, de dekbaan, (meestal bruin of wit) met een s-vormig (sinus-vormig) gegolfd papier ertussen, dat op het contactpunt met lijm aan de buitenste lagen papier is gelijmd. Door het gebruik van golfkarton zijn de vouwdozen sterk en toch licht van gewicht.

Toepassing kartonnen dozen

Kartonnen dozen kunnen voor vele doeleinden gebruikt worden. Veelal worden de dozen gebruikt voor het verpakken en versturen van verschillende soorten producten. De kartonnen dozen zorgen voor bescherming van deze producten. 

Enkele golf of dubbele golf

Met kartonnen dozen zijn er vele mogelijkheden. Uiteraard zijn er verschillende kwaliteiten golfkarton, deze worden bepaald door het aantal lagen golfkarton en de kwaliteit van het papier waaruit dit is samengesteld. Wij hebben standaard enkele golf en dubbele golf kartonnen dozen op voorraad. Indien u meer informatie wilt over de verschillen tussen deze twee kwaliteiten. Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder. 

Vouwwijze kartonnen dozen

Naast enkele golf en dubbele golf kunnen er ook verschillende soorten vouwwijzes worden toegepast (dit wordt ook wel een FEFCO genoemd). Voor veel vouwwijzen is er bij de productie een stansmes nodig. Bij lage oplages is dit vrij kostbaar, maar bij grotere oplages kan dit juist voordelig zijn.

Kartonnen dozen bedrukken

Natuurlijk bestaat er ook nog de mogelijkheid om de kartonnen dozen te laten bedrukken in 1 of meerdere kleuren. Ook kunt u bij productie van kartonnen dozen nog kiezen uit de kleur van het karton; bruin, wit of gemarmerd.

Heeft u vragen over kartonnen dozen of wilt u advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder. 

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1201 reviews.