Kartonnen dozen

Wil je kartonnen dozen kopen? Kartonnen dozen zijn stevige vouwdozen die veel gewicht kunnen dragen. Handig bij het verpakken van producten en andere spullen. Bekijk ons ruime assortiment en kies jouw gewenste variant.

Welke kartonnen dozen heb ik nodig?

Een doos kopen lijkt zo makkelijk, vind je niet? In de praktijk is het kopen van kartonnen dozen voor een particulier, en helemaal voor een bedrijf, een stuk ingewikkelder. Kartonnen dozen gebruik je om producten in te stoppen om bijvoorbeeld te verzenden of op te slaan. Het is een van de meest gebruikte verpakkingsmiddelen door webshops en groothandels. Ga je kartonnen dozen kopen? Bedenk dan van te voren welke producten je wil verpakken. Kartonnen dozen hebben namelijk standaard maten. Het is belangrijk dat een product er goed in past. Neem dus altijd de minimale afmeting van het te verpakken product mee in de berekening. Wij adviseren om minimaal 2 centimeter bij de productafmetingen op te tellen. Zo kun je met zekerheid stellen dat het product in de kartonnen doos zal passen. Let ook op de inwendige en uitwendige afmetingen. 

Is het product breekbaar? Dan is het verstandig om er 5 tot 10 centimeter bij op te tellen om de vouwdoos te kunnen opvullen met beschermmateriaal of opvulmateriaal. Ook is het belangrijk bij het kopen van kartonnen dozen om te kijken wat het gewicht is van de producten. Zwaardere producten hebben een hogere kwaliteit vouwdoos nodig. De kwaliteit is onder andere af te meten aan de hoeveelheid golven karton waarvan de doos gemaakt is. Je kunt kiezen uit enkelgolf en dubbelgolf dozen. Kom je er niet helemaal uit, neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.

Zit de maat doos waar jij naar op zoek bent niet in ons karton assortiment? Dan bieden wij de mogelijkheid om kartonnen dozen op maat te laten maken. Veel mensen denken vaak dat het kopen van kartonnen dozen op maat gepaard gaat met zeer hoge prijzen. Dit valt in de praktijk vaak wel mee. Dozen op maat kunnen namelijk ook weer voor een besparing zorgen. Denk bijvoorbeeld aan de besparing van opvulmateriaal. Voor zowel bedrukte kartonnen dozen als kartonnen dozen op maat kun je contact met ons opnemen voor alle mogelijkheden. We helpen je graag verder!

Materiaal kartonnen dozen; wat maakt deze dozen zo sterk?

Alle kartonnen dozen in ons assortiment worden gemaakt van golfkarton. Het golfkarton is een celstofproduct dat veel gebruikt wordt in de verpakkingsindustrie, vanwege haar lichte en relatief stabiele eigenschappen. Golfkarton bestaat minstens uit 3 lagen. De eerste en laatste laag is vlak karton, de zogeheten dekbaan. Tussen deze twee lagen zit een s-vormig gegolfd papier. Op alle contactpunten van deze tussenlaag is het papier met lijm vastgemaakt aan de twee buitenlagen. De lange platen met golfkarton worden op maat geknipt en in doosvorm stevig aan elkaar vastgemaakt. Door deze constructie zijn kartonnen dozen sterk en toch licht van gewicht. Bovendien is papier een natuurproduct dat hergebruikt en gerecycled kan worden.

Toepassing van kartonnen dozen

Kartonnen dozen kunnen voor vele doeleinden gebruikt worden. Ze worden ingezet door winkels, magazijnen, leveranciers, bedrijven en ook consumenten. Veelal worden de dozen gebruikt voor het verpakken en versturen van verschillende soorten producten. De kartonnen dozen zorgen voor bescherming van deze producten. Tijdens de verzending van een pakket wordt deze blootgesteld aan weersomstandigheden en andere transportrisico's. De stevigheid van de doos bepaalt dan onder andere in welke staat het product aankomt bij de ontvanger. Daarnaast kun je kartonnen dozen kopen om te gebruiken als opslag hulpmiddel. Het beschermt spullen die je er in doet tegen stof en vuil. Kartonnen dozen worden ook gebruikt om mee te knutselen. Je kunt er met een mesje of schaar eenvoudig in knippen en figuren op maat maken. Zodra het karton geen toepassing meer heeft, bijvoorbeeld omdat er na lang gebruik scheuren in zijn gekomen, kan het gerecycled worden samen met het oud papier.

Wat is het verschil tussen enkele golf en dubbele golf karton?

De kwaliteit van de kartonnen doos is afhankelijk van een aantal factoren. De grootste factor is of het karton enkele golf of dubbele golf heeft. Als eerste de doos met een enkele golf karton. Hierbij geldt dat het karton van de complete doos is opgebouwd uit 1 laag golfkarton. Dat maakt de doos relatief dun maar wel stevig. Soms heeft een kartonnenverpakking een betere kwaliteit nodig, bijvoorbeeld wanneer je kartonnen verzenddozen wilt kopen met een hogere draagcapaciteit. Hierbij komt de kartonnen doos dubbele golf goed van pas. Deze bestaat uit twee keer een enkele golf minus de middelste papierlaag. De twee enkele lagen zijn tegen elkaar geplakt en bestaan dus uit twee maal de s-vormige kartonlaag. De dubbele golf kartonnen doos is voelbaar dikker en nog minder snel buigbaar. Het resultaat is een stevigere doos die meer gewicht kan tillen. Het is efficiënt voor het milieu en jouw portemonnee om de juiste keuze te maken. Met een verkeerde keuze verspil je misschien teveel materiaal terwijl dit niet nodig is. Bepaal eerst hoeveel gewicht de doos moet kunnen dragen en hoe kostbaar of breekbaar de inhoud is.

Wat is de juiste vouwwijze van kartonnen dozen?

De vouwwijze van kartonnen dozen is bepalend voor de manier waarop de doos af te sluiten is. De vorm van een doos wordt met een stansmes uit één stuk karton gesneden. Een stansmes is een serie aan messen in de vorm van de platte doos die op het karton wordt gedrukt. De messen snijden in het karton de vorm van de doos uit. Het resultaat zijn zogeheten FEFCO dozen. FEFCO dozen garanderen een bepaalde vorm in het karton en dat het uit één stuk karton is gemaakt. Dankzij de inkepingen die het stansmes heeft gemaakt is de doos met een aantal bewegingen in elkaar te vouwen. De hoeveelheid lagen golfkarton is een factor die bepalend is voor de soepelheid van het vouwen. Omdat het maken van het stansmes kostbaar is, is het maken van dozen op maat relatief kostbaar. Het afnemen van grote aantallen is dan de enige mogelijkheid om het betaalbaar te houden.

Verhuisdozen per stuk kopen

Verhuisdozen zijn stevige kartonnen dozen met handgrepen die worden gebruikt bij een verhuizing of opslag. Deze dozen hebben een uitstekende maat om spullen in op te slaan op zolder of in een magazijn. Ze zijn dankzij de handvatten gemakkelijk met de hand op te tillen en te verplaatsen. In ons assortiment vind je standaardmaat verhuisdozen per stuk. Hierdoor zijn ze geschikt voor verhuizingen door consumenten. Ook bedrijven die spullen willen verhuizen of in de opslag beschermd willen hebben staan gebruiken kartonnen verhuisdozen. Om het voor de particulier makkelijk te maken kun je de dozen ook per stuk bestellen. Grote aantallen kun je ook in onze webshop kopen. Grootgebruikers maken dan gebruik van een aantrekkelijke staffelkorting.

Wat zijn Amerikaanse vouwdozen?

De Amerikaanse vouwdoos is de meest bekende standaard kartonnen doos. Het kenmerkende aan deze doos is dat ze bestaan uit een middenstuk en zowel boven als onder 4 kleppen. Deze kleppen dien je allemaal te sluiten om de doos dicht te krijgen. De kleppen kun je kruislings in elkaar vouwen of je kunt ze vastmaken met ducttape of verpakkingstape. Amerikaanse vouwdozen komen in verschillende afmetingen en kleuren. Ze worden enorm veel gebruikt door webwinkels, magazijnen en leveranciers. De Amerikaanse doos is heel eenvoudig en snel in elkaar te vouwen en bovendien super stevig.

Kartonnen dozen bedrukken

Wij bieden in onze shop de mogelijkheid om kartonnen dozen te laten bedrukken. Denk hierbij aan 1 of meerdere kleuren, een bedrijfslogo of een andere leuke tekst of patroon. Handig wanneer je pakketdozen wilt bestellen en meteen je eigen bedrijfsnaam onder de aandacht wilt brengen. Kies uit meerdere kleuren, zoals bruin, wit of gemarmerd. Heb je interesse om meer te weten over alle mogelijkheden van kartonnen dozen bedrukken? Neem dan contact met ons op voor alle mogelijkheden, wij helpen je graag verder!

Bekijk hier ons ruime assortiment kartonnen dozen

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 5564 reviews.