Kartonnen dozen

Kartonnen dozen worden in enorme hoeveelheden gebruikt in de verpakkingsindustrie en bij het verzenden van pakketten. Waarom? Kartonnen dozen zijn:

  • Goedkoop
  • Recyclebaar
  • Lichtgewicht

Welke soort doos je nodig hebt is afhankelijk van je toepassing. Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt bij het maken van je keuze voor een geschikte verpakking. Navigeer direct naar interessante informatie via het onderstaande menu. 

Wat je moet weten over kartonnen dozen

Iedere kartonnen doos moet over een aantal vaste eigenschappen beschikken. Hou deze eigenschappen in de gaten bij het kiezen van een geschikte verpakking, zo kun je makkelijk het kaf van het koren scheiden. Zo heeft een goede kartonnen doos altijd:

  • Boven- en zijkanten van golfkarton. Dankzij de unieke samenstelling van dit karton wordt de doos veel steviger.
  • Een eigen FEFCO code. Iedere code staat voor een specifiek type doos. Dankzij dit systeem kunnen dozen makkelijk gestapeld en opgeslagen worden.

Bij de juiste leverancier is het overigens altijd mogelijk om ieder type kartonnen doos te laten bedrukken met een bedrijfsnaam en –logo. Informeer naar de mogelijkheden voor bedrukken.

Welk type kartonnen doos heb je nodig?

In het assortiment vind je de volgende soorten kartonnen dozen:

Dozen met enkele golf

De golfstructuur aan de binnenzijde is dun maar sterk en lichtgewicht. Zeer geschikt dus voor de meeste pakketten.

Dozen met enkele golf

Dozen met dubbele golf

Aan de buitenkant zijn deze verpakkingsdozen identiek aan kartonnen dozen met een enkele golf. Van binnen is het echter een ander verhaal. Dubbel golfkarton, dus twee keer zo sterk. Dat voel je en dat merk je. Het materiaal is dikker en minder buigzaam en daarmee geschikt voor zwaardere spullen. Bovendien kun je deze dozen stapelen in de opslag. 

Dozen met dubbele golf

Verhuisdozen

Kenmerkend aan verhuisdozen zijn het formaat en de twee handgrepen aan de zijkant. Dat maakt de doos makkelijk te tillen en je kunt er veel spullen in kwijt. Na gebruik vouw je ze, dankzij de handige autolockbodem, makkelijk plat. Zo nemen ze nauwelijks plek in als je ze opslaat en dankzij het stevige karton kun je ze meerdere keren gebruiken. 

Verzenddozen met autolock bodem

Het grootste verschil tussen verzenddozen en andere kartonnen dozen is dat verzenddozen niet alleen zijn uitgerust met een autolockbodem maar ook met een plak- en trekstrip voor eenvoudig sluiten en openen. 

Verzenddozen met autolockbodem

Palletdozen

Palletdozen herken je direct aan het formaat. Een palletdoos heeft de precieze afmeting van een Europallet. Dat is de standaard palletafmeting die in heel Europa wordt gebruikt en maakt het makkelijk om transporten en opslaglocaties in te delen.

Palletdozen

Brievenbusdozen

De naam zegt het al. Dankzij de precieze afmetingen past deze doos makkelijk door iedere standaard brievenbus. Brievenbusdozen zijn verkrijgbaar in verschillende standaardmaten waaronder A4, A5 en A6. Ze worden plat aangeleverd om ruimte te besparen en je vouwt ze eenvoudig in elkaar tot een doos met een handige klep.

Brievenbusdozen

Wat zijn Amerikaanse vouwdozen?

De Amerikaanse vouwdoos is de meest bekende standaard kartonnen doos. Het kenmerkende aan deze doos is dat ze bestaan uit een middenstuk en zowel boven als onder 4 kleppen. Deze kleppen kun je kruislings in elkaar vouwen of dichtplakken met duct tape of verpakkingstape. Amerikaanse vouwdozen komen in verschillende afmetingen en kleuren. Ze worden enorm veel gebruikt door webwinkels, magazijnen en leveranciers. De Amerikaanse doos is heel eenvoudig en snel in elkaar te vouwen en bovendien super stevig.

Let ook op de inwendige en uitwendige afmetingen

Is het product breekbaar? Dan is het verstandig om er 5 tot 10 centimeter bij op te tellen om de vouwdoos te kunnen opvullen met beschermmateriaal of opvulmateriaal. Ook is het belangrijk bij het kopen van kartonnen dozen om te kijken naar het gewicht van de producten. Zwaardere producten hebben een hogere kwaliteit vouwdoos nodig. Zit de maat doos waar jij naar op zoek bent niet in ons assortiment? Dan bieden wij de mogelijkheid om kartonnen dozen op maat te laten maken. 

Kartonnen dozen bedrukken

Wij bieden de mogelijkheid om kartonnen dozen te laten bedrukken. Denk hierbij aan verschillende kleuren, een bedrijfslogo, een slogan of patroon. Handig wanneer je pakketdozen wilt bestellen en meteen je eigen bedrijfsnaam onder de aandacht wilt brengen. Kies uit meerdere kleuren, zoals bruin, wit of gemarmerd. Heb je interesse om meer te weten over alle mogelijkheden van kartonnen dozen bedrukken? Neem dan contact met ons op voor alle mogelijkheden, wij helpen je graag verder!

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14100 reviews.