Inpakpapier

Professioneel inpakpapier kopen? Producten krasvrij inpakken, vetvlekvrij meegeven of representatief verpakken doe je met de verschillende soorten inpakpapier die je via de webshop kunt kopen. Bekijk ons assortiment en kies jouw toepassing.

Inpakpapier voor professioneel gebruik

Servies inpakken voor bij het verhuizenInpakpapier heeft wel degelijk een toepassing als representatieve verpakking. In zakelijke sferen wordt speciaal papier in grote getallen gekocht om producten mee in te pakken. Winkeliers gebruiken papier om producten mee te geven aan klanten. Ingepakt en wel blijven deze goederen eerder kras- en breukvrij. Dit geldt vooral bij glaswerk, servies en andere breekbare objecten. Bovendien ziet een extra ingepakt aangekocht product er professioneel uit. Voor veel winkeliers is het juiste inpakpapier dus noodzaak. Bij ons koop je geen gekleurd inpakpapier om cadeautjes mee in te pakken, dat heet cadeaupapier. Als je toch het wow-moment met de inhoud van jouw verpakking wilt creëren, bekijk dan eens gekleurd zijdevloeipapier. Naast kraswerende laag heeft dit papier een vrolijk kleurtje.

Bij verhuizingen wordt inpakpapier gebruikt om breekbare spullen heel te houden tijdens het transport. Spullen zoals borden, kopjes, bekers, maar ook sieraden en vazen worden in speciaal papier gepakt voordat ze de verhuisdoos in gaan. Dit geldt voor particulieren maar in het bijzonder voor verhuisbedrijven. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor andermans spullen. Er zijn in hoofdlijnen twee soorten inpakpapier die je kunt kopen. Wij leggen de verschillen graag uit:

Courantpapier: dit papier zijn dunne vellen die aanvoelen als een krant. De vellen leg je tussen borden of je pakt er grotere objecten strak mee in. Courantpapier is wat stugger en minder goed op te frommelen als zijdevloeipapier. Daarom wordt het ook gebruikt als opvulmateriaal in dozen.

Zijdevloeipapier: dit papier is gemaakt van zijdevezels en daarmee zeer dun en glad. Het lijkt een beetje op plastic inpakpapier. Je frommelt het met gemak in een kopje of beker waarmee het beschermd blijft. Het is zeer soepel en daardoor minder geschikt als omhulsel voor grotere objecten of als opvulmateriaal.

Inpakpapier voedingswaren en etenswaren

Voedsel speciaalzaken, eetzaken en snackcorners die etenswaren meegeven aan klanten hebben de juiste verpakking nodig. De verpakking bepaalt voor een groot deel of de etenswaren heel en compleet blijven en of de omgeving zoals de boodschappentas niet vuil wordt. Ersatz papier is sterk en dun papier met een extra laagje dat vet afstoot. Zo krijgt vet geen kans om door het papier naar buiten te komen, mits goed ingepakt. Dit papier komt extra goed van pas bij het meegeven van snacks, friet en verse producten zoals vis en vlees. Kaaspapier heeft bijna dezelfde eigenschappen maar omdat kaas moet ademen, is dit papier geventileerd. Ideaal om een pondje kaas in te bewaren. De kwaliteit van kaas blijft langer hoog en de smaak beter behouden. Kaasspeciaalzaken hebben een stapel kaaspapier vaak op de toonbank liggen om mee in te pakken of mee te geven aan klanten. Voedingswaren en etenswaren kun je het beste met het juiste inpakpapier inpakken.

Waarom is papier een handig materiaal als inpakpapier?

Het voordeel van papier is dat het snel vormt naar het product, een goede beschermlaag biedt en laag in de aanschafwaarde is. Nog een voordeel is de mogelijkheid om het te laten bedrukken en de natuurlijke uitstraling. Papier kan meestal 100% gerecycled worden. Dit geldt echter niet bij het kaas- en ersatzpapier omdat deze varianten een laagje PE bevatten om het papier vetvrij te houden. Papieren inpakvellen zijn daarnaast handig omdat ze een standaard afmeting hebben. Dat maakt het standaardiseren van inpakwerkzaamheden een stuk makkelijker. 

Knutselpapier

Knutselpapier is handig om in huis te hebben voor verwachte of onverwachte knutselactiviteiten. Bijvoorbeeld bij een kinderfeestje, surprises bij het Sinterklaasfeest of dat vrolijke knutselwerk voor oma. Papier om mee te knutselen vind je in ons assortiment in twee vormen:

Gekleurd zijdevloeipapier: het zijdezachte zijdevloei is gekleurd papier dat zich gemakkelijk laat knippen, plakken, scheuren en vouwen. Het is dun en licht doorschijnend maar niet transparant. Verkrijgbaar in vele kleuren kun je leuke combinaties knutselen. Van kunstwerken tot creatieve plaksels. Altijd goed om een aantal kleuren op voorraad te hebben liggen.

Ersatz papier: dit heeft naast de functie om etenswaren in te verpakken, een toepassing als knutselpapier. In de hobbywereld zie je zowel de rollen als de vellen gekocht worden. Voornamelijk als patroonpapier of overtrekpapier wordt het gebruikt. Denk hierbij aan het maken of versieren van textiel of het overtrekken van andere vormen. Origineel patronenpapier is wat dikker, terwijl je door het papier heen juist de vormen goed moet kunnen zien. Ersatz papier op rol is wat dunner en daarom gek genoeg populairder om patronen mee over te trekken dan andere soorten papier.

Inpakpapier kopen kan in onze webwinkel in verschillende hoeveelheden en tegen aantrekkelijke staffels. Heb je nog vragen over de toepassing? Neem dan contact op met ons deskundige team, wij helpen je graag verder.

Bekijk hier ons assortiment inpakpapier

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13913 reviews.