Omsnoeringsband

Omsnoeringsband wordt gebruikt voor het verstevigen en stabiliseren van onder andere palletladingen en dozen. Bekijk hier de verschillende soorten en lees verder voor uitleg over de unieke eigenschappen per soort.

De verschillende soorten

Omsnoeringsband is een verzamelnaam voor vele soorten band dat gebruikt wordt om producten mee te omsnoeren. De verschillen zijn te merken in materiaalsoort, stevigheid, kleur en manier van bevestigen. In ons assortiment vind je PP band, PET band, PE band, staalband en spanband. Om de juiste keuze te maken is het handig als de verschillen duidelijk zijn. Ook is het belangrijk om te weten voor welke toepassing je de band wil inzetten.

Materialen omsnoeringsband

Het materiaalsoort is het grootste verschil tussen de soorten band. PP, PET en PE zijn afkortingen van de materialen waarvan ze gemaakt zijn. De verschillen zijn als volgt:

PP band

PP band staat voor polypropyleen of polypropeen omsnoeringsband. Polypropeen is een voordelig soort kunststof dat geschikt is voor het omsnoeren van lichte ladingen. De band is licht van gewicht maar heel stevig. Bij het uitpakken van de omsnoerde producten kan dit type band vrij eenvoudig met een schaar doorgeknipt worden. Je ziet pp band regelmatig voorbij komen in de consumentenmarkt.

PET band

PET band is de afkorting van polyethyleen of polyetheen omsnoeringsband. Polyetheen is een sterke variant en het meest gebruikte soort kunststof. PET band is sterker dan pp en wordt daardoor gebruikt voor het omsnoeren van zware materialen, dozen en producten.

PE band

PE band is de benaming voor polyesterband. Polyesterband is gemaakt van flexibel materiaal. Hierdoor kan dit band als omsnoering dienen voor producten of ladingen waarvan de oppervlakte onregelmatig gevormd is.

Staalband

Het sterkste type omsnoeringsband is staalband. Staalband is gemaakt van staal. Hierdoor is het zeer sterk, maar wel stug. Staalband is ideaal voor het transporten van zware tot zeer zware ladingen, zoals in de metaal- en de houtsector.

Toepassingen van omsnoeringsband

Omsnoeringsband wordt gebruikt bij het vervoeren van producten. Het biedt extra versteviging en stabiliteit. Het band wordt om dozen of palletladingen heen gesnoerd. Hierdoor blijven de producten goed bij elkaar en wordt de zending beschermd tegen schade. Tijdens transport kan een lading gaan schuiven of dozen van de pallet afvallen. Met het juiste type omsnoeringsband voorkom je dit eenvoudig. Bij consumentenproducten waarbij de kans bestaat dat de doos doorscheurt, kan dit band het verschil maken. Door het gewicht of doordat de doos nat wordt kan het karton gaat scheuren. Een praktisch voorbeeld waar dit van toepassing kan zijn is een voordeelverpakking kattenvoer. Bij het opstapelen van bijvoorbeeld dozen op een rolcontainer of pallet, is stabiliteit ook erg belangrijk. De bovenste doos zou door trillingen tijdens transport er af kunnen schuiven. Met het risico dat de inhoud beschadigd. Neem omsnoeringsband en bevestig deze over de gehele lengte en breedte. Zo blijft de lading compleet en voorkom je schade. Je kunt dit soort band ook gebruiken om producten of materialen te bundelen. Grote stukken hout of materialen voor in de bouw blijven dan bij elkaar en krijgen geen kans om te schuiven of weg te rollen. Bepaal aan de hand van het gewicht van de materialen, hoe stevig het band moet zijn. Dan weet je welk soort je nodig hebt.

Lading vastzetten met spanband

Wil je ladingen zekeren in een transportbus of vrachtwagen? Dan is spanband het ideale materiaal. Dit komt goed van pas bij het transporteren van rolcontainers, pallets, maar ook van spullen tijdens een verhuizing. De spullen worden hiermee op de plaats gehouden. Spanband is gemaakt van stevig stoffen materiaal dat wel 5100 kilo kan dragen. Bij transportbedrijven zie je vaak een combinatie van omsnoeringsband met spanband. Ook consumenten gebruiken spanband om extra stabiliteit te verkrijgen. Voor spullen in de aanhangwagen of in de achterbak waarbij je met klep open moet rijden. Met behulp van een ingebouwde ratel span je het heel eenvoudig om de producten heen. Het flexibele materiaal zorgt dat het om een combinatie van materialen of producten past.

Efficiënter werken met behulp van toebehoren

Voor het afrollen en vastzetten van omsnoeringsband kun je diverse hulpmiddelen gebruiken. Deze toebehoren maken het werken met alle soorten band een stuk gemakkelijker.

Spantangen of zegeltangen

De spantangen of zegeltangen dienen voor het aantrekken en vastzetten van het materiaal. Het handmatig strak vastmaken van omsnoeringsband is praktisch onmogelijk. De spantang geeft altijd het laatste stukje stevigheid mee aan de lading.

Haspels

Haspels kun je gebruiken als afroller. In onze webshop hebben alle haspels een handige bak om accessoires in te bewaren. Zo heb je altijd alle benodigde gereedschappen bij de hand. De grotere haspels hebben wielen waarmee het geheel eenvoudig van A naar B gereden kan worden.

Gespen en zegels

Gespen en zegels worden gebruikt in combinatie met een tang voor het vastzetten van het band. Voor de verschillende soorten omsnoeringsbanden zijn ook verschillende soorten bevestigingsmaterialen nodig. Bekijk bij de specificaties van de producten goed welke er nodig zijn voor welk soort band. Ook de afmetingen van de lading zijn bepalend.

Veilig transporteren met het juiste type band

Werk je veel met palletladingen of producten die extra stabiliteit nodig hebben bij het transport? Dan is het verstandig om te werken met omsnoeringsband. In onze webshop vind je het grootste assortiment aan band en toebehoren. Als je advies nodig hebt over welke soort band past bij jouw toepassing, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met een passend advies op maat!

Bekijk ons ruime assortiment omsnoeringsband

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14231 reviews.