PP band

Wil je PP band bestellen? Bekijk dan ons grote omsnoering assortiment tegen scherpe prijzen. PP band wordt ook wel polypropyleen omsnoeringsband genoemden wordt gebruikt om producten te omsnoeren of palletladingen te verstevigen. Als je advies op maat wil hebben over welke PP banden geschikt is voor jouw zendingen, neem dan contact op met ons deskundige team. Wij adviseren je graag.

Waar is PP band van gemaakt?

PP band wordt gemaakt van polypropyleen materiaal. Polypropyleen is een thermoplastisch polymeer dat een zeer wijde toepassing kent. De nieuwe benaming voor polypropyleen is ‘polypropeen’, maar staat bij verbruikers van deze kunststof nog steeds het meest bekend onder de oude benaming (polypropyleen).

Polypropyleen is ontwikkeld in het begin van de jaren 50. Het materiaal wordt niet alleen gebruikt bij PP band, maar ook bij jerrycans, tapijten, plastic meubelen en veel auto-onderdelen. Het voordeel van polypropyleen materiaal is dat het eenvoudig gerecycled kan worden. Hierdoor is de PP band ook recyclebaar en minimaliseert het schade aan de natuur. De producten die van polypropyleen materiaal zijn gemaakt worden gemarkeerd met een recyclecode. De recyclingcode bestaat uit de letters “PP”. Dit verklaart tegelijkertijd waar de naam PP band vandaan komt.

Verschillende soorten PP omsnoeringsband

In onze webwinkel is PP band leverbaar in twee verschillende opties. PP band op rol of in een dispenserdoos. De PP band op rol is leverbaar in twee kleuren: blauw en zwart. Het is belangrijk om van te voren na te denken welke producten je gaat omsnoeren met de PP band, want er is namelijk keuze uit diversen lengtes, diktes en breedten.

PP band is de meest gebruikte omsnoeringsband in de verpakkings- en transportwereld. Dit is met name te verklaren uit het feit dat deze omsnoeringsband prijstechnisch erg aantrekkelijk is.

PET band is wat later ontwikkeld en is van een hogere kwaliteit, maar dat is dan ook weer terug te vinden in de prijs. PP band voldoet meestal uitstekend omdat de elasticiteit, breeksterkte en spanningsverlies voor veel toepassingen ruim voldoende is.

PP band is vaak wat doffer van kleur in vergelijking met PET band en heeft meestal een ruitjesprofiel. Daarnaast is PP band een voordelige soort omsnoeringsband voor lichte ladingen. Denk hierbij aan het sluiten of versterken van dozen en het omsnoeren van lichte palletladingen. Wanneer je te maken hebt met zwaardere ladingen dan is het niet aan te raden om met PP band te werken. Het beste is om een alternatief te gebruiken, zoals PET band of staalband.

Het voordeel van PP band is dat je zelf kunt bepalen of je zendingen machinaal of handmatig wil omsnoeren en verstevigen. Ben je jouw bedrijf pasgeleden gestart, dan kun je kiezen om eerst PP band handmatig te omsnoeren. Is je bedrijf gegroeid en is er meer geld beschikbaar om investeringen te doen, dan kun je over gaan op omsnoeren op machinale wijze. Dit bespaart je uiteindelijk een hoop tijd maar kost wat meer geld.

Voordelen van PP band

Het werken met PP band heeft de volgende voordelen:

  •        Het is gemaakt van polypropyleen waardoor het betaalbaar is.
  •        Het materiaal is recyclebaar.
  •        Het materiaal roest niet en is bestand tegen de meeste agressieve stoffen.
  •        Het materiaal is flexibel, waardoor het goed bruikbaar is in veel situaties.

Sluiting PP band

De sluiting van een PP band kan door middel van sluitzegels, gespen of versmelting. Je kunt ervoor kiezen om het te monteren met metalen of kunststof gespen. Dit is afhankelijk van het type lading. Daarnaast is het ook mogelijk om het aan te brengen door middel van een warmtelas.  

De sluiting van de PP band kan handmatig, semi automatisch met een omsnoeringsmachine of volledig automatisch.

Om te gaan werken met PP band moet je eerst een hoop keuzes maken. Wij kunnen helpen met het maken van de juiste keuzes. Dit doen we graag persoonlijk en op maat. Neem contact met ons deskundige team op om al je vragen over PP band en toebehoren beantwoord te krijgen.

Bekijk hier ons assortiment PP band

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13898 reviews.