PP band

Wilt u PP omsnoeringsband bestellen? Dan bent u bij Vendrig Packaging aan het juiste adres. PP band wordt ook wel polypropyleen omsnoeringsband genoemden wordt gebruikt om producten te omsnoeren of palletladingen te verstevigen. Wilt u weten welke PP banden voor uw zendingen het meest geschikt zijn, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u voorzien van advies.

Waar is PP band van gemaakt?

PP band wordt gemaakt van polypropyleen materiaal. Polypropyleen is een thermoplastisch polymeer dat een zeer wijde toepassing kent. De nieuwe benaming voor polypropyleen is ‘polypropeen’, maar staat bij verbruikers van deze kunststof nog steeds het meest bekend onder de oude benaming (polypropyleen).

Polypropyleen is ontwikkeld in het begin van de jaren 50. Het materiaal wordt niet alleen gebruikt bij PP band, maar ook bij jerrycans, tapijten, plastic meubelen en veel auto-onderdelen. Het voordeel van polypropyleen materiaal is dat het eenvoudig gerecycled kan worden. Hierdoor is de PP band ook recyclebaar en minimaliseert het schade aan de natuur. De producten die van polypropyleen materiaal zijn gemaakt worden gemarkeerd met een recyclecode. De recyclingcode bestaat uit de letters “PP”. Dit verklaart tegelijkertijd waar de naam PP band vandaan komt.

Verschillende soorten PP omsnoeringsband

Bij Vendrig Packaging is PP band leverbaar in twee verschillende opties. PP band op rol of in een dispenserdoos. De PP band op rol is leverbaar in twee kleuren: blauw en zwart. Het is belangrijk om van te voren na te denken welke producten u gaat omsnoeren met de PP band, want er is namelijk keuze uit diversen lengtes, diktes en breedten. Mocht u hier zelf niet uitkomen, dan kunt u altijd één van onze adviseurs bellen, die u vrijblijvend kunnen voorzien van de juiste informatie omtrent PP band voor uw zendingen en transport.

PP band is de meest gebruikte omsnoeringsband in de verpakkings- en transportwereld. Dit is met name te verklaren uit het feit dat deze omsnoeringsband prijstechnisch erg aantrekkelijk is.

PET band is wat later ontwikkeld en is van een hogere kwaliteit, maar dat is dan ook weer terug te vinden in de prijs. PP band voldoet meestal uitstekend omdat de elasticiteit, breeksterkte en spanningsverlies voor veel toepassingen ruim voldoende is.

PP band is vaak wat doffer van kleur in vergelijking met PET band en heeft meestal een ruitjesprofiel. Daarnaast is PP band een voordelige omsnoeringsbandsoort voor lichte ladingen. Denk hierbij aan het sluiten of versterken van dozen en het omsnoeren van lichte palletladingen. Wanneer je te maken hebt met zwaardere ladingen dan is het niet aan te raden om met PP band te werken. U kunt dan gebruik maken van PET band of staalband.

Het voordeel van PP band is dat u zelf kunt bepalen of u uw zendingen machinaal of handmatig wilt omsnoeren en verstevigen. Wanneer u net bent gestart met uw bedrijf dan is het bijvoorbeeld mogelijk om eerst te kiezen om PP band handmatig te omsnoeren. Naarmate u meer groeit met uw bedrijf zult u ook meer geld beschikbaar hebben om investeringen te doen. In een later stadium zou u er dan voor kunnen kiezen om uw zendingen te omsnoeren met PP band op de machinale wijze. Dit bespaart u uiteindelijk een hoop tijd.

Voordelen van PP band

PP band kent veel voordelen voor u als bedrijf. Hierbij de voordelen op een rij.

  •        Het is gemaakt van polypropyleen waardoor het betaalbaar is.
  •        Het materiaal is recyclebaar.
  •        Het materiaal roest niet en is bestand tegen de meeste agressieve stoffen.
  •        Het materiaal is flexibel, waardoor het goed bruikbaar is in veel situaties.

Sluiting PP band

De sluiting van een PP band kan doormiddel van sluitzegels, gespen of versmelting. U kunt ervoor kiezen om het te monteren met metalen of kunststof gespen. Dit is afhankelijk van het type lading. Daarnaast is het ook mogelijk om het aan te brengen door middel van een warmtelas.  

De sluiting van de PP band kan handmatig, semi automatisch met een omsnoeringsmachine of volledig automatisch.

Mocht u advies willen over alles wat te maken heeft met PP band? Dan adviseert Vendrig Packaging u graag verder. Wij zijn voor u klaar om al uw vragen omtrent omsnoeringsbanden te beantwoorden.

Bekijk hier ons assortiment PP band

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1654 reviews.