Haspels voor diverse soorten omsnoeringsband

Een haspel voor omsnoeringsband maakt het omsnoeren een stuk gemakkelijker. Het zorgt voor een goede bandgeleiding en maakt de verplaatsing mogelijk. Kies de juiste variant: welk type je nodig hebt is afhankelijk van het soort band dat je gebruikt. Bekijk hier ons assortiment haspels.

Omsnoeringsband haspel voor elk type

De soorten omsnoeringsband verschillen zo ver van elkaar dat elke soort een eigen haspel nodig heeft. Dat heeft een aantal redenen. Ten eerste is het er het materiaalsoort. Het ene materiaal is veel zwaarder dan het andere waardoor er een sterkere haspelkar nodig is. Dan is er de afmeting van de band. De breedte van de kern is verschillend en ook de breedte van het band is een variabele. Bij het gebruik van een band die niet bedoeld is voor een haspel is de kans groot dat het niet past of er schade ontstaat bij gebruik. Wij bieden in hoofdlijnen vier soorten (5 varianten) omsnoeringsband aan.

PE band: omsnoeringsband van polyester. Een flexibel en snel toe te passen band geschikt voor lichte omsnoeringsklussen. Past op de lichtere haspels, waaronder de draagbare polyesterband haspel.

PP band: omsnoeringsband gemaakt van polypropyleen. Prijstechnisch interessant en sterk band maar ook geschikt voor lichte ladingen. Past op de PP band haspel.

PET band: hoge kwaliteit met voldoende elasticiteit en geschikt voor zwaardere ladingen. Het is een vrij zwaar materiaal maar een stuk sterker dan PP band. Past op de PET band multifunctionele haspel.

Staalband enkelvoudige wikkeling (EW): omsnoeringsband gemaakt van dun staal. Roestgevoelig maar zeer geschikt om stabiliteit te bieden aan zware ladingen. Enkelvoudig betekent een enkele bandbreedte. Past op de staalband haspel.

Staalband meervoudige wikkeling (AW): hetzelfde staalband als de enkele wikkeling, maar hier zitten meerdere rollen in de breedte op de wikkeling. Het voordeel is dat de band minder vaak vervangen hoeft te worden. Past op de staalband met meervoudige wikkeling haspel.

Ruimte voor accessoires

Elke haspelkar voor omsnoeringsband heeft een grote opbergbak. Deze bevindt zich tussen de handvatten. Zo heb je op de juiste hoogte de spullen die er in zitten binnen grijpafstand. De bak wordt gebruikt om de accessoires en toebehoren in te bewaren. Leg hierin een bandenspanner, spantang, zegels, gespen of een van de overige omsnoeringsapparaten. Om te starten met omsnoeren hoef je dus alleen maar de haspel te pakken en je hebt alles bij de hand.

Alles wat je nodig hebt is in de buurt

Niet alleen heb je met het pakken van de haspel alles bij de hand. Dankzij de wieltjes onder het hulpmiddel is het geheel mobiel en makkelijk verrijdbaar. Zo gaat het omsnoeringsband met je mee overal waar het nodig is. De haspel biedt stabiliteit en voldoende kracht om de band soepel af te rollen. Dit maakt het proces van omsnoeren dus een stuk gemakkelijker.

Omsnoeringsband startersset

Voor de starters met behoefte aan een degelijke en complete set om direct mee aan de slag te kunnen is de startersset zeer geschikt. Deze set bestaat uit een rol PE band, metalen gespen, spantang en een PE band haspel. Gebruik het om lichtere ladingen te stabiliseren. De haspel heeft geen wieltjes maar dankzij het lichte materiaal is het prima te dragen.

Heb je nog vragen over haspels voor omsnoeringsband? Neem dan contact met ons op, ons deskundige team helpt je graag verder met al je vragen.

Bekijk alle omsnoeringsband haspels

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13913 reviews.