Spanband

Spanband

Voor 17:00 uur besteld, dezelfde werkdag verstuurd
Verzendkosten en levertijd

Spanband is een zeer stevig, breed en plat stuk band dat wordt gebruikt om ladingen vast te zetten. Ladingen zoals pallets en meubels worden met behulp van dit band vastgezet zodat het geen kans heeft om te schuiven tijdens transport. Ons blauwe spanband is 15 meter lang, weerbestendig en heeft een enorme spankracht van 4000 kilo.

Omschrijving Specificaties Link doorsturen via e-mail
Link doorsturen via e-mail
Spanband

Spanband

Spanband is een zeer stevig, breed en plat stuk band dat wordt gebruikt om ladingen vast te zetten. Ladingen zoals pallets en meubels worden met behulp van dit band vastgezet zodat het geen kans heeft om te schuiven tijdens transport. Ons blauwe spanband is 15 meter lang, weerbestendig en heeft een enorme spankracht van 4000 kilo.

Gegevens :

* Verplichte velden

Annuleer of 


Uitvoering en hoeveelheid Spanband
Prijzen in € (excl. btw) per verpakkingseenheid
Artikelnr.Breedte
Kleur
Lengte
Prijs per
Per
1
Per
3
Per
6+
Bestellen
997267 50 mm blauw 15 m (14.5 + 0.5) stuk

13,95

1 eenheden kopen

12,25

3 eenheden kopen

10,95

6 eenheden kopen
+ -

excl. btw
incl. btw

Uitvoering en hoeveelheid Spanband

Uitvoering 1 van 1
Spanband: #997267
Breedte: 50 mm Kleur: blauw Lengte: 15 m (14.5 + 0.5) Prijs per: stuk
Prijs
1 à € 13,95 excl. btw
€ 16,88 incl. btw
3 à € 12,25 excl. btw
€ 14,82 incl. btw -12.19 %
6 à € 10,95 excl. btw
€ 13,25 incl. btw -21.51 %
Andere hoeveelheid

Totaalprijs:
Jouw korting:

Specificaties Spanband

MateriaalPES (geweven polyester)
Kleurblauw
Lengte15 m (14,5 + 0,5)
Uitvoeringstandaard ratel met spitshaak
Bandbreedte50 mm
Trekkracht4000 kg
Prijs perstuk
Certificaatcertificering volgens Europese normering: EN 12195-2

Omschrijving Spanband

Spanband wordt in de basis altijd gebruikt om objecten vast te zetten. Dat komt omdat je het band met behulp van een ratel kunt aanspannen. Het object kan vele formaten en vormen hebben zolang het past binnen een omtrek van 15 meter exclusief ratel uitsparing. Het band wordt gebruikt door zowel particulieren en als bedrijven. Veel mensen hebben dit hulpmiddel standaard in de auto liggen. Deze wordt ingezet op het moment dat er iets vervoerd wordt maar niet volledig in de auto past waardoor de achterklep openblijft. Het spanband wordt aan vastgemaakt en aangespannen zodat het object op zijn plek blijft liggen. Bedrijven gebruiken ze vooral tijdens het transporteren van pallets, rolcontainers en verhuizingen. Dit zijn bedrijven zoals transportbedrijven, bedrijven in de logistieke sector en verhuisbedrijven. Een stabiele lading is dan vereist. Vaak worden tijdens één vrachtwagen rit meerdere spanbanden gebruikt om de complete lading op zijn plaats te houden.

Hoe werkt een spanband?

Ons blauwe spanband bestaat uit een stuk van 14,5 meter band en een 0,5 meter stuk waar de ratel aan bevestigd is. Beide kanten hebben een spitshaak. Maar hoe werkt een spanband met ratel eigenlijk? Een spanband vastmaken is vrij simpel. De band bevestig je om het vast te zetten object. De spitshaken haak je vast aan de binnenkant van bijvoorbeeld de vrachtwagen of auto. Door dit te doen bevestig je de band aan een stabiele basis. Het uiteinde van de band trek je volledig door de stevige ratel heen. Het laatste stukje band kun je extra aanspannen door de ratel te gebruiken. De lading zit nu stevig vast en krijg geen kans om te schuiven of te bewegen. Ook is de kans op het moeten naspannen vrij klein. Dat komt omdat er in weinig rek zit in het materiaal. De band is gemaakt van dik geweven polyester. De randen over de lengte zijn gestikt, wat voorkomt dat de band kan inscheuren. In totaal kan hij maximaal 4 ton (4000 kilo) gewicht hebben.

De standaard onder de spanbanden

Ben je op zoek naar een goede spanband van hoge kwaliteit die de klus klaart? Dan is dit product precies wat je nodig hebt. De spankracht is voldoende om de meest grote objecten te kunnen stabiliseren. Ook het bereik van de band is met 14,5 meter meer dan voldoende. Ter vergelijking past de band over de gehele breedte van een tweepersoonsbank, inclusief de ruimte die nodig is om het vast te zetten. De ratel werkt eenvoudig en kan door iedereen bestuurd worden. Het spannen vereist wel wat kracht.

Spanband bescherming en beschermhoeken

Gebruik je een spanband om een lading kwetsbare verpakkingen zoals kartonnen dozen te transporteren? Vergeet dan niet om hoekbeschermers te bestellen. Bij het aantrekken over de lading heen, komt er spanning op te staan. Zorg dat het niet beschadigd raakt of indeukt. Gebruik beschermhoeken om de lading te beschermen. Deze hoeken leg je los over de randen van de producten heen, één op elke rand. Bijpassende kantbescherming voor spanband hebben wij ook op voorraad in diverse uitvoeringen.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 8281 reviews.